Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ПОМООООЩ !!!
Модератор: dantho.mihov
- krokibg
- учете се от него
ПОМООООЩ !!!
Момчета,изникна ми голям проблем.Имам за получаване от Канада два компютъра и няколко макари.Търся начин да си ги докарам без да ме дръгнат на митницата.Преди време ми пратиха две камери Лоджитек дето са със сензор за следене на обекта и ме одръгнаха да плащам мито.Сигурно за Лаптопите и макарите ще ме одръгнат здраво.Давайте някаква идея,кво да направя.Бях там две години,имам много приятели и познати но никой няма скоро да си идва.Минаха празниците и нещата се усраха тотално.Докато чакам,компютъра дето си взех,ще стане дъртанян.Моля,помагайте с идей и т.н.Ако има нещо дето да не е за четене,просто на лични 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: ПОМООООЩ !!!
Е, едва ли някой ще те "светне" на ЛС как да си направиш контрабанден канал.
И така...ако колетът ти е под 2 кг. - НЕ минава през митница, а си отива на гишето за писма и малки пратки.
Така че нека да ти ги пратят отделно, едно по едно.
Другото което е, да НЕ декларират истинската стойност на пратките, а да я занижат чувствително...да пишат "подаръци" на стойност 10-20 долара.

И така...ако колетът ти е под 2 кг. - НЕ минава през митница, а си отива на гишето за писма и малки пратки.
Другото което е, да НЕ декларират истинската стойност на пратките, а да я занижат чувствително...да пишат "подаръци" на стойност 10-20 долара.
-
- разбира нещата
Любак само едно по едно и компютрите ако не са лаптопи на части......... няма друг начин, но винаги може да се провери..........изчакай обаждане до днес следобяд.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
DHL ето http://www.dhl.bg/publish/bg/bg.high.html надявам се да можеш да се справиш ако ли не по някой рейс .
- Павел Иванов
Ми става си откак смениха минималната облагаема стойност на 150 евра а лаптопи на тая цена с лопата да ги ринеш ! Друг е въпроса че по повечето митници се правят на утепани че не са чували за регламент 918 който е в сила от първи декември ама обикновенно като ги подсетиш няколко пъти за него се сещат
Начи казваш на хората да ти обявят пратката за подарък и да и направят застраховка за 200$ и си свиркаш 

- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега,
много зависи как ще ти ги пуснат от Канада - с поща или куриер ?
До София или друг адрес. - В София имам опит с пощите.
Съветвам да не са на една пратка, а да са две и да има фактури с ниска стойност.
много зависи как ще ти ги пуснат от Канада - с поща или куриер ?
До София или друг адрес. - В София имам опит с пощите.
Съветвам да не са на една пратка, а да са две и да има фактури с ниска стойност.
- krokibg
- учете се от него
Когато ми пратиха камерите за компютъра,цената им беше 169 долара.Накараха ме да платя близо 60 или 80лв на бройка.Направо побеснях.Едва ли не,едната камера си я платихме още веднъж,понеже нали има и транспортни разходи.Няма да ви казвам как побеснях тогава.Нямам нищо против да си платя митото,но да ме карат втори път да плащам за това което си купувам,мисля че не е редно.Ако митото е нещо нормално,няма проблем но ако е колкото пратката,както стана на практика предния път,еба ти и държавата.Най-интересното което научих тогава беше че имало фирми,които биле дестрибутори и вносители на тази техника и затова имало такива такси,хората да не правели бизнес и дъмпинг на цените им.Точно това ми обясниха тогава,за високите налози които имало за пратки от америка !!!
- krokibg
- учете се от него
GODzillata написа:Е, едва ли някой ще те "светне" на ЛС как да си направиш контрабанден канал.![]()
![]()
Кире,няма да ставам контрабандист,май поизпуснах годинките за контрабанди.Няма да правим канали,а просто да направя така че да не плащам втори път цената която съм дал за да си го купя.Нормално е да си платя нещо,но да неме дръгнат като че съм си внесъл цял контейнер със стока

Пратка на стойност под 200 долара като подарък не се обмитява, плащат се само пощенски такси.
docenta написа:Пратка на стойност под 200 долара като подарък не се обмитява, плащат се само пощенски такси.
Лошото е, че само по закон е така

- krokibg
- учете се от него
Дааа,от ДАНС много ще са разочаровани че никой не ще да каже някакъв канал за контрабанда.Много кофти,малийй колко дебнещи таласъма има в момента,чакат като хищници нещо да захапят
Споко момчета,няма да крия митото,ще си го платя,успокойте са 

Биг Брадър пасти да яде,ей много скрити и много гости в тая пуста контрабандитска тема ей.А дано се изнесат да пият кафе,че да си кажем по нещо скришом 

- krokibg
- учете се от него

-
Прекарай ги през Германия.Мой приятел прекара от там мерцедес,джип.Спести 50 000лв.Пращаш ги на познат и от там за България по отделни пратки.
Последно промяна от snegk на Пон Яну 05, 2009 4:24 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Илийка, това става не заради друго, а защото на Колите се плаща ддс, акциз който е 35 лева на киловат над 120 кв. и мито... а на тез от Америка киловатите им са множко, ама на стока за 1000-2000 долара да обикаля цяла Европаsnegk написа:Прекарай ги през Германия.Мой приятел прекара от там мерцедес,джип.Спести 50 000лв.Пращаш ги на познат и от там за България по отделни пратки.

За компютри няма мито - плаща се само ддс върху фактурна стойност.
За риболовни принадлежности се плаща ддс и мито
P.S: Той дори и от Германия пак да дойде колата в България:) Пак се плаща ДДС , Мито и Акциз... или трябва да си я кара с немска регистрация и там да си плаща гражданска и застраховка .... в това съм 100% защото, исках да си взимам точно мерцедес от USA
-
На колите от САЩ се плаща и мито.Мисълта ми е,че през Германия имаш право да вкарваш уреди за лична употреба които не се облагат с нищо.