лаврак

Модератор: nkolev66

adesito
новобранец
новобранец

лаврак

Мнение от adesito »

разкажете ми за този лаврак,как се лови ,къде се намира.Покраи Шабла има ли го?
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Re: лаврак

Мнение от baretata »

Иди в Spearfish.org и там намери снимките на Стамен , ника му е Ihtiandar там ще видиш за какво иде реч.
Пашата обича смелите.
evgeni enduro
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от evgeni enduro »

Яд ме е, че чак сега виждам темата. Вече си е за архива, ама ще я раздвижа малко със следващата снимка. Този лаврак го /улових/ близо до Приморско. На кантара показа 11кг
http://gallery.nariba.com/data/500/4090nariba-med.JPG
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

браво.страхотен рибок,дай малко стори ще се радваме да прочетем за начина по който е хванат този рибок :D
evgeni enduro
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Първо да благодаря на колегата КИРО, Че визуализира снимката-два часа се мъча и пак не успях,както и да е...

Колеги, ще изневеря на рибарските принципи и ще си призная всичко без бой. Дано само не ви разваля настроението и/или представите

Аз съм пълен аматьор в подводният риболов, даже вече не съм и такъв защото изведнъж ми трепна нещо и ми стана жал за животинките, дори на въдица каквото хвана го връщам, без значение от вида и размера.

Та да се върнем на лаврака. Това се случи през далееечната 2005г. С баща ми отидохме на Корекя /или Коракя-нз как е правилно/в залива да ловим платерина. Ловихме близо 3 часа и аз недоволен от слуката хвърлих въдицата и си взех плавниците, колана и маската /водата беше кристална/ и отидох да се любувам на морските дълбини.
Не след дълго бях ВТРЕЩЕН!!! Ужас- под мен имаше риба с размери,почти наполовин на моите. Комично е,че в първия момент забравих за петте кила олово на кръста и запалих плавниците към брега. Скоро обаче осъзнах,че нещо не е наред и се върнах обратно. Рибището лежеше на дъното,пронизано от стрела и стрелата си беше на него. Явно въженцето се е откъснало ли,отвързало ли-де да знам? Но беше съвсем прясно ударена. Окото им беше съвсем бистро, а около нея водата беше розова т.е. течеше все още кръв.
Изкарах я аз на брега и зачаках дали няма да се покаже някой "Нептун" от водата да си я потърси, Никой не си я поиска :)

Оттук нататък се сещате какво се случи вкъщи......... И аз я засякох и ми повлече,огъна пръта. Как не скъса влакното само!? 3 часа борба и след родилни мъкиго измъкнах мамка му и лаврак :) :) :) :)

П.С. Ако някой си го познае да свирка-пазя му главата и няколко снимки с него :)

П.П.С. Пропуснах да спомена,че беше ужасно вкусен
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

Добре че си я намерил ти а не раците и да стане хубавата риба зян :shock:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

....аааа, тая история ме накефи жестоко , браво :D ....в морето често се случват невероятни неща( като неопрена дето намерих на Змийския остров) ....по мои наблюдения лаврака си има точно определени места които посещава постоянно и редовно , обикновено се среща ( в Ч.М.) на малка дълбочина - 2,3 ,4 м - той и на по дълбоко от 10 не слиза - така пише в литературата :!: и отстрела му не представлява особена трудност , нито се изисква майсторлък голям :D да удариш една риба , майсторлък е обаче да удариш повече риби от ятото без да уплашиш останалите , лаврака ако не е наплашен плува спокойно и уверено - той е царя в нашто море ..... поглъща плячката си цяла , а не я разкъсва или отрязва като лефера , намирал съм цели попчета в корема му :D ... в миналото старата гвардия състезатели :D са пълнели фризери с него с комерсиални цели , оголвайки методично крайбрежието откъм лаврак , не ги обвинявам - такива са били разбиранията тогава - риби много - харпунджии малко....тогава да - ама и сега се срещат снимки в галерии с пълни кукани с лавраци - честно казано като ги гледам не завиждам а ми става малко тъжно :( ....лаврака обикновено наобикаля малки отделни островчета или скали разположени пред буни или носове....ай стига толкова :D
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

Ами то си е 6 от тото. :D 11 кила супер.Никога не ми се е случвало да намирам гръмната риба :D добре че е била намерена иначе...................
Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Евгени , един въпрос само още - не разбрах през кой месец от годината се е случило това :?:
evgeni enduro
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

emilios написа:Ами то си е 6 от тото. :D 11 кила супер.Никога не ми се е случвало да намирам гръмната риба :D добре че е била намерена иначе...................
После се шегувахме, да ходим в гората ,пък някое прасенце може да намерим умряло :)
Булти написа:Евгени , един въпрос само още - не разбрах през кой месец от годината се е случило това :?:
Ами честно казано незнам. Ама бяхме на море-тоест юли,август
"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

"обикновено се среща ( в Ч.М.) на малка дълбочина - 2,3 ,4 м - той и на по дълбоко от 10 не слиза "
Тук не съм съгласен с теб Булти.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

нема проблем , напиши за срещите си с него по-надълбоко (в Ч.М.) :D
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Чудесен разказ! Накефих се! Това е достоинството на форумът ни- достоверността на написаното! Така бях впечатлен от един друг разказ за хванат на въдица лаврак, който се бе заклинил между камъните и колегата го бе стрелял няколко пъти до де го прибере и разбере какво му е било странното! :heart: :smt023 :heart: :smt023
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

Нямам кой знае какъв опит с лавраците но от това което съм видял мога да кажа че срещите ми са били 50 на 50 в плитко и дълбоко.В зависимост от сезона и поведението им е различно,но така спокойни както съм ги виждал в дълбокото не мога да кажа че съм ги срещал в плиткача(с изключение на размножителния период).
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”