Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Re: Видове кльонкове
За това иде реч.Един толкова приятен и занимателен начин за риболов едва ли не се митологизира . То не са секрети,не е чудо.barutchiata © написа:magiosnika--- написа:А сега обратно към тематаЗакачката със снимката е не какви са моделите и тяхната изработка, а че са направени от сурово дърво
![]()
Не са съхнали 50 години, а са моделирани 10 дена след отсичането на дръвчетатаНито са се изкривили, нито напукали
Направата на кльонкове е едно приятно занимание и не знам защо се опитват да го изкарат сложно като ядрена физика. Така, че се захващайте смело и разгърнете цялата си фантазия
Ами как защо, и питаш?!!Някой правят пари от тая работа и търсят балъци.Аз от десет години си правя кльнкове и не претендирам, обаче има хора преди две години питаха кое как, а сега се правят на корифеи и разказват приказки от под шипковия храст.
Последно промяна от magiosnika--- на Вто Яну 06, 2009 11:06 pm, променено общо 1 път.
Чекай малко-па може да узрееш-аз пипнах-всякакъкви и пък и съм доволенн че съм ял сом язовирски-ходя с настроенние и за кеф ,тоя мойто приятелче -2 го казвам знае какво прави
Канибала също-ЕМИЛОВЦИТЕ И ТЕ
ОРИЖИНАЛ-не говориме.ма що се обаждам каде не разбирам 

Риболовци.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За това иде реч.Един толкова приятен и занимателен начин за риболов едва ли не се митологизира . То не са секрети,не е чудо.[/quote]
А,какво е?Това е некъв елементарен риболов,достъпен за всеки!
Да,ама не е!
И така ше си остане вовеки!
Маги ни праи некви магийки с кльонковете,но не му виждам сомовете нещо!
Некой фокусник му ги е скрил в шапката,комай?Уловът показва безпристрастно качествата на ловеца,ти си на ход! 
А,какво е?Това е некъв елементарен риболов,достъпен за всеки!

Кой бе
магиите
чекай че сън не ме хваща -други работи-сега вечерах-тежко ми е-разбирай-нема сом за супица 

Риболовци.
- magiosnika---
- научил се да хвърля
Тролка,нещо си объркал човека. Обещал съм на компанията да не качвам такива и бъди сигурен,че така и ще остане
И без друго качих повече отколкото трябва. Пък и нали трябва да ви оставя малко да ме злословите
Радвам се,че именно ти зададе въпроса, иначе щеше да ме разочароваш
Спецялно следя изявите ти и се кефя,как се мушиш навсякъде
Станал си ни любимец на групата 

Последно промяна от magiosnika--- на Сря Яну 07, 2009 8:53 am, променено общо 1 път.
- krokibg
- учете се от него
Еххххх,голяма веселба е паднала пак.Много си го слагате на сърце този спор за кльонковете.Ние,новобранците питате ли ни,какво ние,А ??? Троли,как ти идват на акъла разни простотийки,като че ли това не е риболов а лов на бели акули и то на ръце
Що да не е за всеки,да неби да се иска висше образование
Ъмдааа,много е сложно да тръгнеш да кльонкаш,просто нямам думи за поредния бисер

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- сериозен играч
Абе аз само да попитам де,имам завършен 8 клас , и ше мое ли да кльонкам или нема да моем.Troli Rapala написа:Това е некъв елементарен риболов,достъпен за всеки! Да,ама не е! И така ше си остане вовеки!
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
barutchiata © написа:magiosnika--- написа: Ами как защо, и питаш?!!Някой правят пари от тая работа и търсят балъци.Аз от десет години си правя кльнкове и не претендирам, обаче има хора преди две години питаха кое как, а сега се правят на корифеи и разказват приказки от под шипковия храст.

- magiosnika---
- научил се да хвърля
Абсолютно вярно
Пожелавам ти много мустакатковци през тази година ! 

- krokibg
- учете се от него
Абе,аз си купувам за сега пък и опити правя но се притесних че ми трябват няколко висши и разрешение от министъра на вътрешните работи да се занимавам с този вид риболов
Много съм притеснен,в същото време завиждам на Тролито че само той може да го практикува ,щото е със специални разрешителни и е безстрашен като Крали Марко
Сега,по-сериозно !Доста хора правят кльонкове и тези които не правят,щат не щат ще трябва да си купуват.Едни по-скъпо,други по-евтино на приятелски начала.Аз бих си купил винаги кльонк,точно от хората които ги правят професионално.Само че,като гледам наистина какво криене става като че ли говорим за формулата на Кока Кола.Имам едно питане,към хората дето ги правят и продават !!! Не мислите ли приятели, че колкото повече покавате и казвате,толкова повече хора ще започнат да практикуват този риболов и толкова повече продадени кльонкове ще има.Само се чудя,дали бихте продали кльонк,който да работи както работят тези с които Вие ловите !?!?!?Взех да се замислям,дали няма да си купя някое менте,което срещу подобаваща сума,ще върши работа колкото първото сапче/част от клон - дърво/ което намеря да плува във водата
Даааа,сериозен въпрос 

Кроки-заклевам се-на мойта партия работят-некъде горе долу-250 сома-аз съм очаствал -на един излет-5 дневен-25 риби-сом -29 кг,32кг-2 дена пауза,последното денонощие-останалите дребни-2,3,4,5,6,7 кила-почти всички пуснати-заклех се-2 ПЪТИ
Кроки, заклевам се на моята партия работят некъде горе долу 250 сома, аз съм участвал на един излет 5 дневен 25 риби сом 29 кг, 32кг 2 дена пауза,последното денонощие останалите дребни-( 2,3,4,5,6,7 кила почти всички пуснати заклех се-2 ПЪТИ.
Кроки, заклевам се на моята партия работят некъде горе долу 250 сома, аз съм участвал на един излет 5 дневен 25 риби сом 29 кг, 32кг 2 дена пауза,последното денонощие останалите дребни-( 2,3,4,5,6,7 кила почти всички пуснати заклех се-2 ПЪТИ.

Риболовци.
- krokibg
- учете се от него
Люси,вие не ме взимайте много на сериозно.Аз просто си задавам въпрос ей-така,за да се опитам да правокирам отговори на друг въпрос,с криенето на информация относно този вид риболов.Аз съдя от себе си,че дори и да давам информация,за сомския риболов по Марица,много хора тръгнаха да го ловят,но никой да му е...а мамата не можа да хване мойте риби а си ловят само тяхните,ей лоши хора да знаеш.Викам си,чакай да ги открехна,да започнат да ходят повече,да изловят сомовете и така,аз ще спра да ходя.Да,мислех си че като няма сомове
ще се спра,няма да давам пари за въдици,макари,конци,воблери,блесни а ще си ходя и ще си пия ракията с кеф и ще ч.....м малки п...та
Да,ама не,няма излавяне !Има си я пущината и мойте си стоят нехванати и ма чакат а аз ще си ходя още да ги гоня,ще си давам парите за атрибути и няма да ходя по малки.... и т.н - голям проблем да знаеш,няма отърваване и рибата неще да свърши
Та това си мисля аз.То,голямо криене на информация и страшно даване на половинчати отговори,а като погледнеш,само Троли ги лови завалията а другите гледат......

Бате-Любо-кой крие си е тяхна работта-изстрадали са много-дали са по нещо да се научат,наготово съм и нищо не съм дал-освен приятелство с Жоро-от годинните-20 станаха -кво съм написал съм го видял в неговата лодка-верваи ми-поздрави,чекай че готвим идвам след малко 

Риболовци.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Все се каня да драсна два реда тук, но ме е страх да не пропадне бизнеса с кльонкове
Та за какво иде реч. Един ден нямах много работа и викам чакай да се пробвам да направя един кльонк.
Като материал използвах старо парче паркет. хем достатъчно изсъхнало, хем без чепове и прави влакна.
Обработих го с валова шлайфаща машина. Петата отделно от друго парче и е леко изпъкнала
Общо ми отне 5 минути
Ножа е дебел около 2 мм, петата е с много остри ръбове и правилна форма, извивката на дръжката е изключително правилна благодарение на вала на машината и така.
Учудих се че стана толкова лесно и бързо та реших да пробвам втори път.
И о чудо стана пак за около 5 минути
Такива ми ти работи, но може и да съм се объркал нали съм новобранец, па и млад. Какво ли разбирам аз

Та за какво иде реч. Един ден нямах много работа и викам чакай да се пробвам да направя един кльонк.
Като материал използвах старо парче паркет. хем достатъчно изсъхнало, хем без чепове и прави влакна.
Обработих го с валова шлайфаща машина. Петата отделно от друго парче и е леко изпъкнала

Общо ми отне 5 минути

Ножа е дебел около 2 мм, петата е с много остри ръбове и правилна форма, извивката на дръжката е изключително правилна благодарение на вала на машината и така.
Учудих се че стана толкова лесно и бързо та реших да пробвам втори път.
И о чудо стана пак за около 5 минути

Такива ми ти работи, но може и да съм се объркал нали съм новобранец, па и млад. Какво ли разбирам аз

Еееееееееее,Кроки.Ти искаш веднага да промениш хората.Чакай да се наловят 1-во на сом.Всеки да докаже на себе си,че е най-добрия във тази дисциплина.И тогава ще започнат да споделят кой,как ги лови.Това кльонка си стана военна тайна
...заеби.Знаеш ли мен ме обвиняват уж приятели,че съм бил отворил цяла Б-я....със това писане тук.А те от къде се научиха на този вид риболов....нали някой им каза,показа,заведе.Забравят.....,забравят от къде всеки тръгна.Питатат,разпитват и когато научат....казват трай.Е да трая,точно това не мога.Пиша си....Казват,че съм се пристрастил към компа.По-зле било от хероина....ужас.Тук...,общувам със хората....Ловя си всяка година по някоя риба и никой не ми пречи.Чудя се
,дали вече не съм виновен за войната във Косово.....сигурно.Духът отдавна е излезнал от бутилката.Тук само разменяме опит и знания.Впрочем така правят по-цял свят.....,ние кога ще станем част от него....не зная.Та така....крием си се, без някой да ни търси.Кога ще пораснем.......питай ме!!!!!!!!!????????