Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Tuf Line - нереално мек брейд...
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Tuf Line - нереално мек брейд...
Педро специално тоя Варива ще издържи и по-тежко от 40гр. джелезо , вервай ми
Не друго ами си е предвиден да мета навътре в океана доста по-тежки примамки и то надалеко .
Любе немаш ядове ! Утре слетобед щи спретна едно комплектче

Любе немаш ядове ! Утре слетобед щи спретна едно комплектче

- nninkov
- научил се да хвърля
Павле какво мислиш за Toray - Blackwather ?
Оправдана ли им е цената - около 2 пъти по-скъпи са от повечето влакна.
Оправдана ли им е цената - около 2 пъти по-скъпи са от повечето влакна.
- Павел Иванов
За Toray за съжаление никакво мнение не мога да дам по простата причина че не съм ползвал от него . По принцип като им разгледах гамата извъобще не е по-скъп от другите Японски брейдове с изключение на "черноводният" къдет се виждал и през ноща та толкоз ама предполагам че това сам си го видял 

- nninkov
- научил се да хвърля
Поради малкия (да не кажа почти никакъв) опит с брейдове имам следното питане.
Как се разбира кой брейд какъв е.
Разбрах , че кастинг брйда е мек - тип заместител на монофила...
Но на много от марките изобщо не се споменава кастинг.
Можеш ли да обясниш как да разпознаваме брейдовете.
Идеята ми е как се 'чете' спецификацията на брейдовете.
Примерно означения от типа на X8, X4, GT ?
All category HI Power P.E Line ?
Как се разбира кой брейд какъв е.
Разбрах , че кастинг брйда е мек - тип заместител на монофила...
Но на много от марките изобщо не се споменава кастинг.
Можеш ли да обясниш как да разпознаваме брейдовете.
Идеята ми е как се 'чете' спецификацията на брейдовете.
Примерно означения от типа на X8, X4, GT ?
All category HI Power P.E Line ?
- Павел Иванов
Само аз съм писал във форума поне педесетина теми относно брейдове , плитки и плетени влакна ! Най-лесно е да се напише някоя от тия думи горе в търсачката и излизат една купчина списувания по въпроса
Ето една от последните : http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=17813
Всички фирми с утвърдено име на производител в случаят на читав брейд дават означение какъв е той !
В случаят джиг брейда ти е разделен през 4 или 8 ярта в различен цвят . Джиг брейда без значение каква дебелина има не се препоръчва за работа с въртяща блесна !!! Той е произведен за джиг ! Демек освен на джиг спокойно с него може да ловиме и на воблер , силикони разни и колебаещи блесни ( клатушки ) но ще останеме уеко разочаровани ако го ползваме и с въртяща блесна ( адаша колега мордератор вече има горчив опит ми се струва
) .
Както виждам на други места си ползвал търсачката и са излезли всичките категории Р.Е.
Р.Е. е Азиатската абвиетура на Американската СПЕКТРА и Европейската Дийнема което ще рече наименованието на един и същ материал от който се прави брейда на различните континенти . Тва като при карбона . Материала е един а вече самият той е с различна модулност а съответният производител от според това колко го бива прави бланки които при определен диаметър , дължина , плътност ( модулност ) , дебелина на стената и пр. ни дават отлична , добра , посредственна или лоша гега . Същото е и при брейдоизработката . Демек нема да ни е никак комфортно ако ловиме с щека на фидер , с УЛ спинингарка на дъно и пр. и пр. то същото се получава като търсиме нещо супер универсално при брейдовете и го ползваме за всичко па и ако може да е без пари

Въх ! Кат се замисля с това х4 , х8 може да имаш внапредвид не оцветяването а нишките в оплетката ама за тъкачницата друг път

Всички фирми с утвърдено име на производител в случаят на читав брейд дават означение какъв е той !
В случаят джиг брейда ти е разделен през 4 или 8 ярта в различен цвят . Джиг брейда без значение каква дебелина има не се препоръчва за работа с въртяща блесна !!! Той е произведен за джиг ! Демек освен на джиг спокойно с него може да ловиме и на воблер , силикони разни и колебаещи блесни ( клатушки ) но ще останеме уеко разочаровани ако го ползваме и с въртяща блесна ( адаша колега мордератор вече има горчив опит ми се струва

Както виждам на други места си ползвал търсачката и са излезли всичките категории Р.Е.

Въх ! Кат се замисля с това х4 , х8 може да имаш внапредвид не оцветяването а нишките в оплетката ама за тъкачницата друг път

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- nninkov
- научил се да хвърля
През последните 2-3 дена прочетох всички, повтарям всички теми от Риболовни такъми, само 4 страници са все пак.
Айде да посоча конкретен пример: Влакно YGK Real Sports. Характеризирано по следния начин : All category HI POWER P.E Line. YGK dyneema braided line for the most demanding tasks possible. Multi purpose line with moderate properties in all categories.
Как да го разбирам това " All category" ???
http://cgi.ebay.com/YGK-Real-Sports-G-S ... .m20.l1116
"Въх ! Кат се замисля с това х4 , х8 може да имаш внапредвид не оцветяването а нишките в оплетката ама за тъкачницата друг път"
- Мисля , че намерих какво значи х4, х8 : Way of braids: 3strands, 4strads, 8 strands, 16 strands http://www.japantackle.com/Topics/PE_braided_lines.htm
Ако на някой му е интерсно да преведа статийката да се обажда.
Ето тук още нещо за (японската коприна) влакната : http://www.japantackle.com/Topics/japanese_silk.htm
Тук е целия Topics : http://www.japantackle.com/Topics/tackle_topics.htm
Айде да посоча конкретен пример: Влакно YGK Real Sports. Характеризирано по следния начин : All category HI POWER P.E Line. YGK dyneema braided line for the most demanding tasks possible. Multi purpose line with moderate properties in all categories.
Как да го разбирам това " All category" ???
http://cgi.ebay.com/YGK-Real-Sports-G-S ... .m20.l1116
"Въх ! Кат се замисля с това х4 , х8 може да имаш внапредвид не оцветяването а нишките в оплетката ама за тъкачницата друг път"
- Мисля , че намерих какво значи х4, х8 : Way of braids: 3strands, 4strads, 8 strands, 16 strands http://www.japantackle.com/Topics/PE_braided_lines.htm
Ако на някой му е интерсно да преведа статийката да се обажда.
Ето тук още нещо за (японската коприна) влакната : http://www.japantackle.com/Topics/japanese_silk.htm
Тук е целия Topics : http://www.japantackle.com/Topics/tackle_topics.htm
- Павел Иванов
Като "универсален" брейдnninkov написа:Как да го разбирам това " All category" ???

Павел Иванов
Павел Иванов
- nninkov
- научил се да хвърля
Последен въпрос - поне за днес 
Видяло се е , че брейд ще се поръчва.
Кой от тези:
1. YGK Real Sports G-Soul
2. VARIVAS BLUE CASTING PREMIUM
Цената не е никакъв фактор.И аз като кроки - да държи на възел, да е здраво, да мога да заменя старото моно влакно за салмън.Понякога въртяща блесна ще дърпа - ама то това беше при по-тънките брейдове проблем май.
П.С. Кое от двете влакна е по-меко ?

Видяло се е , че брейд ще се поръчва.
Кой от тези:
1. YGK Real Sports G-Soul
2. VARIVAS BLUE CASTING PREMIUM
Цената не е никакъв фактор.И аз като кроки - да държи на възел, да е здраво, да мога да заменя старото моно влакно за салмън.Понякога въртяща блесна ще дърпа - ама то това беше при по-тънките брейдове проблем май.
П.С. Кое от двете влакна е по-меко ?
- Павел Иванов
Ами на Кроки му взех и двете и вече пътуват насам
Инак двете са съвсем различни едно от друго ! Вариваса е за големи дистанции , яки риби , голяма дълготрайност без значение в солена или сладка вода се ползва ! Основен недостатък - ако нямаш сърфкаст макара или мулти то като намотаваш брейда на нормална макара не трябва да пълниш шпулата повече от една идея над средата щот благодарение на лесното му изнизване ще имаш неприятно брадясване ама и без да я пълниш то далечината на кастинг е значителна ! Универсалното ИГК става за всичко ! Доста е здраво и с него пълниш шпулата две идеи до преди ръбът . При него хубавото е че докато ловиш часта на брейда която е над водата благодарение на белият си цвят създава илюзия за обем и по-лесно се проследява линията . Та ако имаш възможност да ти цитирам една Българска басня :

".....И бира дядо попе , и бира !"

Павел Иванов
Павел Иванов