Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за Мухари Специалисти
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Въпрос за Мухари Специалисти
Искам да си купя мухарка 2.70 мисля че е 6/7 клас ,шнура трябва ли да бъде 6ти клас. И ако може да ми кажете нещо за Роялти Флай на
Шекспир . Макарата ми е 5/6 клас.
Шекспир . Макарата ми е 5/6 клас.
-
- новобранец
Здрасти!
Не че се имам за спец ама ще си кажа мнението:
По начина по който си задал въпроса си личи ,че сега ще почваш .
Линията трябва да бъде балансирана 6/7 макара 6/7 мухарка 6 или 7клас шнур/по добре 6-ти/
Ако не е балансирана може да започне да те боли китката.
За начинаещи е по- добре5/6 макара 5/6мухарка 2.55 м. 6-ти клас двойно конусен /плуващ/шнур.
Шнура на Шекспир е добър за начинаещи.
Прочети по - надолу темите тук и ще намериш още инфо .
Поздрави!
По начина по който си задал въпроса си личи ,че сега ще почваш .
Линията трябва да бъде балансирана 6/7 макара 6/7 мухарка 6 или 7клас шнур/по добре 6-ти/
Ако не е балансирана може да започне да те боли китката.
За начинаещи е по- добре5/6 макара 5/6мухарка 2.55 м. 6-ти клас двойно конусен /плуващ/шнур.
Шнура на Шекспир е добър за начинаещи.
Прочети по - надолу темите тук и ще намериш още инфо .
Поздрави!
4 тири дена чета без прекъсване и се ошашавих тотално -май и аз не знам какво искам. За 4 години счупих 2 мухарки 5/6 .На едната върха
на другата долната част,та сега от двете направих 1. Та въпроса ми е по скоро за пръта на Шекспир дали е мек ,среден или твърд че този които го имам въобще не ми харесва не че не ловя с него -ловя си ама
не ми харесва а на 50 километра около мене няма кьорав мухар ни има кой да видиш ни кои да ти каже
на другата долната част,та сега от двете направих 1. Та въпроса ми е по скоро за пръта на Шекспир дали е мек ,среден или твърд че този които го имам въобще не ми харесва не че не ловя с него -ловя си ама
не ми харесва а на 50 километра около мене няма кьорав мухар ни има кой да видиш ни кои да ти каже
Това за стримерите и нимфите не го разбирам въобще .Тази година ще се пробвам .Четох тука един колега май беше от Русе направо убил распера - при нас има много ище се мъча да го лъжа на стримери .Кажете ми какво значи далечно замятане ,10-12 метра далечно ли е или нормално . С тая мойта караджейка до14-15 метра няма проблем от там на горе нещо ми се губи и не знам човешка грешка ли е или на такъма.
хай
Хм, колега как ги чупите тея мухарки? Аз моите геги ги завирам по кви ли не места, бучкам ги къде ли не, удрял съм ги поне 100 пъти в разни клони, клонки и клончета, ама още счупена въдица нямам.
Иначе комбинац;ията ти е добра.
Иначе комбинац;ията ти е добра.
-
- новобранец
Здрасти!
Щом не си начинаещ за ро далечни замятаия си вземи 6/7 на 2.70
6/7 макара (тази твойта 5/6 си я остави за пъстърва)и шнур WF 6-ти клас.
6/7 макара (тази твойта 5/6 си я остави за пъстърва)и шнур WF 6-ти клас.
Трябва ли да знам нещо за тия WF шнурове гледам тука на едни пише
глава 12.50 метра -на други глава 17 метра на 3ти 15 метра .Едните били специално за суха муха другите пак за суха с прецизно полагане
и т.н.Аз ловя само на суха муха щото другото не го мога ама тая година ще се пробвам на всичко /надявам се да помагате/-та ако има нещо специфично за шнура да ми кажете WF 6 F
глава 12.50 метра -на други глава 17 метра на 3ти 15 метра .Едните били специално за суха муха другите пак за суха с прецизно полагане
и т.н.Аз ловя само на суха муха щото другото не го мога ама тая година ще се пробвам на всичко /надявам се да помагате/-та ако има нещо специфично за шнура да ми кажете WF 6 F