Възраст-Тегло

Модератор: sapuna

Лъчо33
новобранец
новобранец

Възраст-Тегло

Мнение от Лъчо33 »

Здравейте колеги, понеже имам спор с мой познат искам помощ от вас !
Интересува ме щука средно 50гр./материял/ за 2г. и 7м. какво тегло трябва да е в момента +/– ???

Благодаря Ви, предварително !

С уважение: ...
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Възраст-Тегло

Мнение от chlen »

1кг
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Лъчо,всичко зависи от хранителната среда !!! Може да стоят и три години по 5-600 грама,ако няма плюскане и започва канибализъм при тях,за да опазят вида си !!! Иначе,след първата година ако има мамбо,могат да качват по 1-1.300кг на година в зависимост от храната във водоема.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Krokibg написа:Лъчо,всичко зависи от хранителната среда !!! Може да стоят и три години по 5-600 грама,ако няма плюскане и започва канибализъм при тях,за да опазят вида си !!! Иначе,след първата година ако има мамбо,могат да качват по 1-1.300кг на година в зависимост от храната във водоема.
Много точна оценка. Бих добавил, че във всеки водоем се въди лесно каракуда, така че проблеми с изхранването най-често няма.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=1&t=10673

Виж тука съм писал за мой наблюдения върху растежа на щуките
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Кърца,както и да го погледнем,тази едрата е станала такава за три или четири години а може и да е имало там щука пускана от някой ентусиаст преди вас.Сега,тези по кило и половина,ще опоскат новите поколения малки щуки,дето са като писалки и така до края на света.Щуката,както и сома са едни от малкото оцелели видове риби от пра-историческо време.Само като и видиш допотопната грозна мутра и ти става ясно.представете си,какво чудовище са биле тези риби в пра-исторически времена.Много жилава риба и оцелява във всякаква ситуация.При наводнения,навлиза в разливите и има случай когато остават езерца по 5-10 метра широки с до коляно вода,без никаква друга твар вътре.В такива гьолчета,няколко месеца след наводнениято,сме хващали щука,и като се позамисли човек,започва да се чуки,как аджеба тази щука е оцелялав този гьол,след като няма никаква друга риба вътре.Мисля си обаче че основната и храна са бире жабите,които лятото,всяка вечер плъзват по брега и тревите да се хранят с мехички и т.н и остават в гьолове като този а там ги чака баба щука.Яде наред от риба,жаби и малки гризачи,дръзнали да влязат във водата да поплувят.Както и да се погледне,в малките гьолове,остава само едри екземпляри от мирните риби,на които щуката не може нищо да направи поради големината,но затова пък им изяжда поколението ко крак.Всичките риби,когато ги погледне човек,винаги може да прецени,дали са пахранени или гладни.Рибите които се хранят нолмално,нямат видими деформаций и са с нормално телосложение.Гладните,са пресякани- тънки и дълги като писалки с големи несъразмерни глави а с тънки тела.Нахранените са като толупи,с малки в сравнение с тялото глави и малки опашки.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Лъчо33
новобранец
новобранец

Мнение от Лъчо33 »

Много благодаря за отговорите, колеги !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”