shimano-разликите между японското и малоазийското

Модератор: sapuna

revox
разбира нещата
разбира нещата

shimano-разликите между японското и малоазийското

Мнение от revox »

Здравейте колеги.Някои да си даде мнението голяма ли е разликата между японските и малоазийските макари?От каде се намират японски?
Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Re: shimano-разликите между японското и малоазийското

Мнение от SONY »

Колега,не е важно,къде се прави.Важно е за кой се прави!!
TICA FAN
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

SONY написа:Колега,не е важно,къде се прави.Важно е за кой се прави!!
дай малко подробности
Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Ами по-големите производители имат заводи из целия свят.Качеството за контрол в Япония и Малайзия е едно и също.Тъй,че няма голяма разлика,къде точно е произведено едно шимано примерно.Просто работната ръка им идва по-ефтино, но контрола на качество и начина на изработка си остават същите. :roll:
TICA FAN
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

SONY написа:Ами по-големите производители имат заводи из целия свят.Качеството за контрол в Япония и Малайзия е едно и също.Тъй,че няма голяма разлика,къде точно е произведено едно шимано примерно.Просто работната ръка им идва по-ефтино, но контрола на качество и начина на изработка си остават същите. :roll:
Благодаря.Аз имам малоазийски STRADIC 2500 и 1000,работят уникално и мисля,че японските са повече "мания".А и японски шимана могат да се намерят само втора ръка на висока цена.
Изображение
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Брат на пазара има и Гръцко, Турско, Немско и не знам още какво кисело мляко, но си вземаш нашенско (предполагам) не, че другите не стават НО?;)))
Проверката е най висша форма на доверието: (Ленин)
При Японците и идеята и материята е друга имам 1 шимано и 2 дайви такива различават се повярвай. Има повече подръжка, но и ги плащаш +40/50% така че ти си знаеш??????? Те са по деликатни.
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

п.п.колега за тези въпроси има друг подфорум :arrow: http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=44
Заради теми като твоите,се появаяват теми като тази :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=10&t=20199
Последно промяна от malkia_joro на Съб Яну 10, 2009 1:20 pm, променено общо 1 път.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

malkia_joro написа:Шиманото,ако ще и на Марс да го направят,Дайвата пак е по-добра :wink:
п.п.колега за тези въпроси има друг подфорум :arrow: http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=44
Заради теми като твоите,се появаяват теми като тази :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=10&t=20199
Toва си е твое мнение и си го задръж за себе си.Така предизвикваш спорове,които са неразрешими,а още повече,че темата е само за Шимано. :wink: Лови си с Дайвата и си трай,ако я ползваш изобщо.ОК!Забележките правя аз :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Darth Vader 73
новобранец
новобранец

Мнение от Darth Vader 73 »

Revox, ей от тука - богат избор на добри цени http://www.tackledirect.com/shimfresreel.html :)
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Мерил съм с електронна везна TWIN POWER 1000 японски и малоазииски.Даде около 20 гр.разлика,не че е много,но стигам до извода 4е материалите са различни.Един приятел ги е отварял и казва 4е всичко е еднакво,но лагерите на малоазийските били по 4ерни,демек разлика в лагерите.Пък и колегите си предпочитат винаги японското,но тъй като няма нови в магазините,си купуват от Ebay втора ръка,а там е вече въпрос на късмет.
Изображение
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Разлика между Японски и Малайзийските шимана мисля че няма,или ако има такава,то тя е сведена до минимум!Имам 2-TWIN POWER-а,единият е японски,другият е малайзийски,ми за момента нито на вид,нито в процес на работа,не намирам някъква разлика по между им!Култа към японското е можеби откъм средата на 90-те години,когато от наистина уникални за времето си модели на Шимано като :arrow: STRADIC,AERO GTM,SUPER и т.н.по това време,макари като гореспоменатите са могли да си позволят доста по малко хора от сега,и в съзнанието на обикновенния риболовец,се е запечатал спомен за нещо велико!Ми то във време оно и телевизорите бяха произведени в Япония,а сега какво,дай да си търсим и Японски приемници,всеки помни SONY TRINITRON,а сега гледаме на LG,SAMSUNG и какви ли не азиатски бангий!Та да се върнем на макарите,мисля че който има желание,а естественно и средства,може и в момента да си напазарува Японско шимано,при това ново,не само секанд хенд,но разглеждайки каталозите на фирмата,ми прави впечатление,че мейд ин джапан вече е сведено до минимум!Успех на избралите да ползват марката,и знайте че дали е Японско или Малайзийско,шиманото си е ШИМАНО!!!!!! :lol:
По долу ще пусна малко снимки :arrow:

Ей това за мен е една от най-добрите!!!
Изображение

Много добри за спининг!
Изображение

А за тази се говори че е най-добрата за мач риболов!
Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Прав си колега.Ако макарчето си е чистичко,добре подържано,смазано...дали японско,дали малоазийско все ще ти е вярно.А тези старите модели са уникални за времето си,та даже и сега.
Изображение
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

eee това черното аеро е най-доброто за мач,много пъти се чудя на търговската политика на фирмите, в случая с аерото на шимано-да направиш съвършената макара и да я спреш от производство... :roll:
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Ами едно AERO GTE в ebay се продава за около 35-45 евро,с доставката до БГ стига до кам 50-60 евро...говорим за читава макара.Аз мисля,че си заслужава да се сдобиеш с такава класика и да си я пазиш цял живот.Работят супер мазно и стегнато,а и не са толкова тежки.
Изображение
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

milo69 написа:eee това черното аеро е най-доброто за мач,много пъти се чудя на търговската политика на фирмите, в случая с аерото на шимано-да направиш съвършената макара и да я спреш от производство... :roll:
В този ред на мисли,имам един познат,най-добрият майстор на шимано в нашия регион,има и малко магазинче,та същия този човек в разговорите които сме водили по темата,ми е казвал за модела SHIMANO AERO GTM 3010,от въпросното макарче,съм продал стотици бройки,но до момента само две от тях са върнати за ремонт!Едната била настъпана,а през другата е минавало кола,и не ставало нищо от тях!Модела я в 3 разновидности,бавно,средно и бързооборотна!Бързооборотната е 7към 1,този модел доколкото знам е недомислен,точно високото предавателно число е проблема на макарето,заради него при обирането влакното усуква и самият модела има много тежък старт!
Последно промяна от yzyna на Съб Яну 10, 2009 12:35 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”