Темата е тук не случайно !!!Вижте за кво говорим!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Темата е тук не случайно !!!Вижте за кво говорим!

Мнение от Моряка »

Nemezis_ss написа: То па един билет плащамеее....25 лева...с едно ходене на пясъчник си го избиват 5 пъти хората.... Билета трябва да се дигне поне двойно според мен. Глезим се с какви ли не въдици и салтанати....да дадем малко и за зарибяване.
Ей тука не си прав,в България отвсякъде все някой нещо дига.Вдигаш рибарския билет и ти гарантирам,че ще се откажат да плащат много хора,таксата си е добра и има събираемост,не че отива по предназначение.И 100лв да стане пак няма да отива ,където и е мястото.Искаш да дадеш повече пари?събери още 4-5 човека отделете по 50лв. и зарибете язовир във вашия раьон,поне е сигурно,че парите който си решил да отделиш ще отидат за това ,което ти искаш.Пък и репортаж със снимки ще направиш :wink:
А сега де? :roll:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Моряка написа:
Nemezis_ss написа: То па един билет плащамеее....25 лева...с едно ходене на пясъчник си го избиват 5 пъти хората.... Билета трябва да се дигне поне двойно според мен. Глезим се с какви ли не въдици и салтанати....да дадем малко и за зарибяване.
Ей тука не си прав,в България отвсякъде все някой нещо дига.Вдигаш рибарския билет и ти гарантирам,че ще се откажат да плащат много хора,таксата си е добра и има събираемост,не че отива по предназначение.И 100лв да стане пак няма да отива ,където и е мястото.Искаш да дадеш повече пари?събери още 4-5 човека отделете по 50лв. и зарибете язовир във вашия раьон,поне е сигурно,че парите който си решил да отделиш ще отидат за това ,което ти искаш.Пък и репортаж със снимки ще направиш :wink:
Няма язовир в моя район, който да е свободен....всички арендовани и съсипани. Евентуално някой от резерватите или реката... Но съм мислил за това...малко сериозни риболовци има тук, но все ще се съберем 20-тина... Има хляб в тая идея....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

djokoriboloveca написа:Ама хич не ми се иска част от моите пари и част от парите на всички риболовци в България да отиват за премии...

Абе не съм сигорен , че мислиш за останалите риболовци в България , не говоря конкретно за ТЕБ , а общо , като цяло за всички. На днешно време всеки гледа първо себе си :wink:
а ако случайно се намърдаш в тази агенция , ТИ или който и да е от форума , се съмнявам , че изобщо ще мисли първо за риболовците , вместо за себе си.
Казвал съм го много пъти , като направят билета 100 лева , не говоря за повече , защото не сме Испания , Германия , Англия и т.н. да имаме претенции. А сега с тия 25 лева , толкова.
25 лева е един 7-8 часов излет , ебати , а повечето хора тук правят поне 40 на година.
Усещам завист тук , не нещо друго. Могли , взели по 2500 , кой няма да ги вземе ако може ... както вече казах парите за зарибителен материал , не са от същото място от където идват парите за премии.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

Според мен тези пари са от икономии ( не закупени материални средства, коли, екипировка, оръжие,горива ...).
Съгласен съм че добре заплатения човек работи по-добре но и съм на мнение че за да получи
трябва да дадеш сиреч да свършиш нещо.
Ако не за зарибителен материал то пак можеха да ги дадът на хората работещи в агенцията
но под форма с която те да си ги изкарат.
1. По-високо заплащане на събитно-неделни дежурства
2. Добро заплащане на нощни дежурства.
3. Премий за хора които си вършат работата (списък на ежедневно проверените
риболовци, хванати браконери и т.н.), а не на калпак.

Ако се повиши КОНТРОЛА на водоемите и се подпомогнат популациите
на ценните видове риба (тук и ние ще помогнем) положителните
емоции на риболовците ще преобладават.

АЗ съм ЗА да се съберем пред агенцията и да искаме сметка от де и кой е
решил, че това е най-правилния начин да се разпределят парите.

В сряда съм пред парламента с или без познати и приятели
"Стани стани юнак балкански ........
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
martu
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от martu »

Проблема не е в цената на билета,а в това,че повечето по водоемите са БЕЗ БИЛЕТИ!!! Особено миналата седмица репортажа по една телевизия за едни "хора",дето бяха напълнили по 3 чувала таранки с парашутите....!!! Защото всеки от нас си мисли,че е много умен и слага другите на оная си работа....Няма оправия ! :finga:
Ще те спукам,рибо!
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

1-во да Ви обясня нещо много ВАЖНО, което пропускате:

ИАРА - е държавна институция и бюджета се определя не от нея ... а от тези дето сме ги избрали у парламента....

ИАРА не може да си земе и лев от държавната хазна... приходите отиват в каза и всеки месец се прашат към държавната хазна...

И НЕ са виновни, че взимат по 2500 лв. заплати ,... виновните са онея дето си купуват коли за по 200 000 лв от наще пари...

И Драги ми Дами и Господа.... не като дойде избори да се криеме под Юргана.. а да ходим да гласуваме... за да няма следващия път... Онези измамници крадат от наще пари...

Когато си гласувал за някого - той ще бъде ОНЗИ ИЗМАМНИК, КОЙТО АЗ ИЗБРАХ... МИ ВЗЕ ПАРИТЕ.
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Бивш шеф: Агенцията е на автопилот

“В Агенцията по рибарство и аквакултури (ИАРА) има множество финансови нарушения. Освен това нецелесъобразно се разходват средства, и то в момент на финансова криза.” Това каза пред “Труд” инж. Николай Кисьов, директор на Националната асоциация по рибарство и аквакултури. Неправителствената организация от години критикува непрозрачната дейност на ИАРА и следи под лупа свършеното от нея.
Кисьов посочи нарушения по време на последния конкурс, проведен от агенцията. През декември м.г. е трябвало да бъдат избрани фирмите, които ще доставят зарибителен материал през 2009-а. Според него по-скъпите оферти са спечелили за сметка на по-евтините. По закон 700 000 лв. от членския внос на любителите рибари се заделят за зарибяване. Кисьов твърди, че протоколът на комисията не е бил публичен, както и че нямало заповед на изпълнителния директор. “Агенцията от 6 месеца е на автопилот, нищо че има нов шеф”, твърди той
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Е па ти откаде знаеш че тея 2500 лв са от заделените за зарибител :)

Айде глупости сега... тоя зел - аз не зел

Като сте големи математици и финансисти.... земете им направете Бюджета за 2009 :lol: :lol: :lol: :finga:
Carp Madness Bulgaria
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Мен по ме дразни, че не мога да разбера от сайта на ИАРА, или по друг публичен начин, какви, колко, на кои места са извършени и се извършват проверки, на кои конкретни сигнали са се отзовали(например аз,или вие ако подадем сигнал, по какъв начин можем да разберем какво е развитието след това?!) и ей такива елементарни подробности , умело прикрити, относно дейността на тази агенция.... :roll:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Maverick написа:Е па ти откаде знаеш че тея 2500 лв са от заделените за зарибител :)

Айде глупости сега... тоя зел - аз не зел

Като сте големи математици и финансисти.... земете им направете Бюджета за 2009 :lol: :lol: :lol: :finga:
...ще им го направим като не им платим билети тази година :evil: ..после ще вземат един наплюнчен :!:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

петко стоянов написа: ...ще им го направим като не им платим билети тази година :evil:

И какво ще постигнеш с това... най-много да дойдат и да ти нашибат акта , па после ходи да обясняваш , че протестираш :lol:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

ТИ какво искаш ... да пуснат публично:

ПУСНАХМЕ 100 тона шаран в Марица... и после ела да гледаш 1000 бразилци с търмъка :)

Тез неща не се опоменават НАРОЧНО, все пак искаме да опазим рибата в България доколкото е възможно.

А повярвай ми... вършат си работата доколкото могат. Част от колегите отидохме на среща с ИАРА Пловдив точно заради бракониерството.

Една окъртена зграда... 1 Нива и 4 човека отговарят за целия пловдивски регион... е извинявайте... ама й с хеликоптер да са :lol: пак не могат да огреят навсякаде...
Бракониероте до такава степен са се изучили... че като решат да правят удар пускат 4-5 сигнала от различни телефони за 4-те края на Пловдив... и кво праим после ?

Оти не плюете Полицайте... заплатите им били малки... незнам си какво ... а на ден един магистрален не пада под 500 лв?

Държавата ни е калпава ... ама и БУНТ да напвавим пак ще дойдат следващите крадци.

ВЕРВАЙТЕ МИ !!! :lol: :lol:

Хахаха... наплюнчен те ще ти дадат когато не си с билет :finga: :lol: :lol:
Carp Madness Bulgaria
josh
новобранец
новобранец

Мнение от josh »

никои да не вади, билет !!!!!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

....Неправителствената организация от години критикува непрозрачната дейност на ИАРА и следи под лупа свършеното от нея.
Кисьов посочи нарушения по време на последния конкурс, проведен от агенцията. През декември м.г. е трябвало да бъдат избрани фирмите, които ще доставят зарибителен материал през 2009-а. Според него по-скъпите оферти са спечелили за сметка на по-евтините.. ..
ИАРА имат други "грижи", а не да зяпат за брой кукички и въдици...и бракониери.Мен за 2 години доживях 1 път да ме проверят, защото бях на традиционно супер посещавано място, удобно да си спрат колата до гъза ти..
1 път за 2 години- и то в Русе-имат ресурс все пак...щом карат на автопилот в кабината (София), какво остава по места -става дума генерално.Има и изключения и си вършат работата колкото могат в този батак, който други са създали и поддържат
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Maverick написа:ТИ какво искаш ...

Хахаха... наплюнчен те ще ти дадат когато не си с билет :finga: :lol: :lol:
Аз знам кво искам-да си вършат работата,за която ВЗИМАТ ПАРИ :wink: ...А между другото-от 25 години съм по водоемите и са ме проверили 1(ЕДИН)ПЪТ. :evil:Нали в европата се плащало за свършена работа :?: Ами да си я вършат бе ,тогава да взимат :evil:
Заключено

Обратно към “Разни”