Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шарани на плувка !
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Шарани на плувка !
Най-внимателно съм го прочел и съм го и пробвал няколко пъти. Още преди 5-6 години тоя номер с " плувка на косъм" , го показва по телевизията един изявен български състезател и производител на захранки
Действията се развиваха на топлия канал на теца, "косъма" беше от обикновен конец, вързан за свивката на куката, а стръвта от бурканчетата на CUKK- червена, "ягода". Аз съм пробвал няколко пъти и резултата е поне 5:1 в плза на снимката по-горе

- carpsliven2
- сериозен играч
.
Последно промяна от carpsliven2 на Пон Яну 12, 2009 3:29 pm, променено общо 1 път.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тая кука Илийка ми е правила много гелета и освен това е тънка за шарани,прекалено е извита навътре,пробвай с 611H,подходящо подбран номер и резултатите ще са налице.Камасан са куките които писах.На Колмик има една серия ама да не я сбъркам 900 ли беше ,с 9 отпред е,тя ми се чини по-харна.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Ицо, те специално за царевицата са жълтите куки от картинката по-горе DK 800, бялата,N500 също е изрично направена за риболов на шарани и не се отваря по никакъв начин. Тях ги ползвам повече за бял, жито, тесто и комбинации, жито с бели или царевица с бели . Формата на белите е такава, че като го ковне прави допълнително усукване в месестата устна и няма откачане
. Те не само Колмик произвеждат куки с тази форма, аз съм ползвал и на WMС. Специално за куките с тази форма, преди доста време в една голяма статия за куките, Алан Скоторн беше писал че е редно да ги забранят щото ползването им не е етично по отношение на шараните ( на шега, разбира се)
Колкото до снимката по-горе и на бялата кука има три царевици, щото бях обяснявал на някой как 12-ка събира три царевици и върха и контрата да са отвън
Колкото до "самозасичането"- това понятие не е широко разпространено в плувкарския риболов
Те като ще ми се самозасичат "на плувка"...... да го ева в риболова
Ще го чакам да плюел......хайде, де

Колкото до "самозасичането"- това понятие не е широко разпространено в плувкарския риболов

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Две различни неща са,при плувката веднага ти отчита,за какво измислиха сигнализаторите и монтажа на косъм.За серия 500 съм чел много и за това че е любима на много световни светила,това съм констатирал при моя скромен опит, а 800 жълтата я ползвам още,имам с нея хванати шарани на щека с 18N на язовир Мечка.Същата кука като 500 я има и бившата Frontia-N 125,ако не ме лъже паметта,даже имам от тях със сплеснато стебло.
-
- учете се от него
Щях да пропусна- има и една серия BS 5000, куките са с абсолютно същата форма и размери като N 500,н но не са за шарани- много по-тънки са, на цвят са сиви.
Тях шараните ги отварят безпроблемно, иначе за каракуда и други ситни риби са много добри

BS5000
Този модел произлиза от модела N500, като са променени някои от параметрите на стоманата и се е получила права бронзирана кука със средно дълга дръжка и специална извивка. Има дълго химически заточено острие с лазерна обработка. Лека и фина контра. Това е една много специална серия куки с ненадминати качества при състезателен риболов на платика, червеноперка, каракуда и лин. Подходяща и за риболов с ваглер на далечна дистанция.

N500
Един от шадьоврите на COLMIC, това е модела N500 - права бяла кука със средно дълъг ствол и специфична чупка, която заостря към ъгъла с издаден напред химически заострен дълъг връх, с лазерна обработка на самото жило. Има микро острие и изразена контра. Притежава изключителна сила на проникване, която осигурява устойчивост и позволява бързото издърпване на рибата. Специално създадена за риболов с червеи(бял, торен, земен...)на шаран и шаранови риби.

DK800
Всепризната кука за риболов с царевица - DK800 е модел със сведени до минимум откачания на риби, благодарение на многобройните тестове при проектирането и изработката й. Представлява права кука с жълт матиран цвят създадена за риболов на шаран, амур и бяла мряна. Има голяма и специфична извивка, къса дръжка и лазерно обработено острие със специална контра. Тя е изключително здрава и е подходяща при риболов на трофейни екземпляри. Дори малките размери куки безпроблемно задържат големи риби.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Последното изречение за DK800 ми хареса,изпитал съм го,вече и писах.
-
- учете се от него
Ице, те и N 500 са така, като го шибне 16-ката някъде по джуките и се усуче в месестата част - после няма вадене и с кукоизваждачаbutnik написа:Последното изречение за DK800 ми хареса,изпитал съм го,вече и писах.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Това влиза ли в понятието "На плувка" ?
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_kZ-O6Sg0IM&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_kZ-O6Sg0IM&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_kZ-O6Sg0IM&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_kZ-O6Sg0IM&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
-
- учете се от него
петко стоянов написа:Щом има плувка....

И какво като има "плувка"

Последно промяна от Бачо Илия на Съб Яну 24, 2009 11:52 pm, променено общо 1 път.
ами на едно място ловя шарани с плувка,но отежнението ми е с 2-3 грама повече от носимоста и.Това на плувка ли е или на "леко дънце" с контролер?Аз му викам-неакадемична тапа 

-
- учете се от него
То и аз така ловя с фидера- 5гр подвижна тежест със шлаухка и 35 сантиметрово легнало гъше перо(3.5гр) и му викам монтаж " шаран на водни ски", ама това не е " на плувка"петко стоянов написа:ами на едно място ловя шарани с плувка,но отежнението ми е с 2-3 грама повече от носимоста и.Това на плувка ли е или на "леко дънце" с контролер?Аз му викам-неакадемична тапа

-
- и господ не е толокова добър
Скоро ще помоля Сапуна академично да затвори темата.Или се вслушвайте и в мнението на колеги или не пишете.Академично-риболов на плувка е тогава когато се използва плувка,независимо от тежест и монтаж

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.