Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
Привет, колеги!
То се е видяло, че тая зима още доста често ще се ходи на пустия му топъл канал, та рекох да отворя една темичка за да ви разправям какви ги върша там
Ще започна от тоя уикенд:
Най напред в събота намерих 2-3 свободни часа след работа и веднага се монтирах със спининга на канала. Народ нямаше много, времето беше студеничко, но не чак толкова неприятно, че да ме обезкуражи... Още докато беше светло реших да си поиграя със силиконите и видях, че има шанс да прилъжа нещичко в тоя ден. Някакви маломерни расперчета ми следваха примамката до самия бряг, но не за тях бях отишъл. Търсех бели риби и скоро открих първата - беше бебе около педя, което дори не бе налапало хубаво силиконовото "октоподче"
Продължих аз, но освен едно празно почукване повече нищо не успях да изчопля...
Постъмни се и дойде ред да оставя силиконите и да потърся нещо на воблер. Още от предния път си бях наумил да изпробвам едни малко по-дълбоко газещи нови играчки, които все пренебрегвам за сметка на изпитаните "бойци"
Тъкмо се чудех с коя да започна, когато млад колега мина покрай мен и ме заговори
Оказа се, че той имал по-добра слука от мен и излъгал две прилични бели рибки на някакъв незнаен китайски воблер за 1.50 лв.
(баси, веднага се сетих колко дадох за последните си 5 воблерчета
) Погледнах го - имитация (но явно успешна) на Рапала Тейл-денсър! Ами значи дилемата ми е решена - започвам с оригинала
Колегата си замина, а аз останах сам с реката и рибките си. Очакваше ме един луд час, в който уж всичко вървеше добре, а резултат така и нямаше. Изредих 5-6 воблера, като на 3 от тях имах общо 8 удара, но нито един от тях не пожела да се закачи
Казват, че имало и такива дни, какво да се прави
Късметът ми явно тази вечер беше замръзнал някъде
На следващия ден имахме малко по-различен план! С колегата Зампо се отказахме да мръзнем с лодка из островите и се изтипосахме на втичалото на канала - там, където открихме успешно 2009-та преди седмица... В общи линии знаехме какво ни очаква - пак распери, които решихме да не тормозим през цялото време, а да дръпнем по 1-2, след което да проверим за нещо по-трудно
Така и стана! Аз се разписах на второто хвърляне с един хубостник към кило:

Бях решил, че като ще се ловят распери, то поне нека да е на воблер. Много го кльопат това Салмо:

За половин час вече бяхме изпълнили "нормата". Скоро след първия дойде втори:

А след него и трети:

Тук решихме да си разнообразим риболова и се захванахме с джигове и с експерименти на какви ли не примамки и монтажи. Е, повече рибки нямаше, но и на толкова бяхме доволни. Белите риби ги оставихме за друг път, да се надяваме, че ще е следващия

Поздрави!
То се е видяло, че тая зима още доста често ще се ходи на пустия му топъл канал, та рекох да отворя една темичка за да ви разправям какви ги върша там

Ще започна от тоя уикенд:
Най напред в събота намерих 2-3 свободни часа след работа и веднага се монтирах със спининга на канала. Народ нямаше много, времето беше студеничко, но не чак толкова неприятно, че да ме обезкуражи... Още докато беше светло реших да си поиграя със силиконите и видях, че има шанс да прилъжа нещичко в тоя ден. Някакви маломерни расперчета ми следваха примамката до самия бряг, но не за тях бях отишъл. Търсех бели риби и скоро открих първата - беше бебе около педя, което дори не бе налапало хубаво силиконовото "октоподче"

Постъмни се и дойде ред да оставя силиконите и да потърся нещо на воблер. Още от предния път си бях наумил да изпробвам едни малко по-дълбоко газещи нови играчки, които все пренебрегвам за сметка на изпитаните "бойци"

Колегата си замина, а аз останах сам с реката и рибките си. Очакваше ме един луд час, в който уж всичко вървеше добре, а резултат така и нямаше. Изредих 5-6 воблера, като на 3 от тях имах общо 8 удара, но нито един от тях не пожела да се закачи

На следващия ден имахме малко по-различен план! С колегата Зампо се отказахме да мръзнем с лодка из островите и се изтипосахме на втичалото на канала - там, където открихме успешно 2009-та преди седмица... В общи линии знаехме какво ни очаква - пак распери, които решихме да не тормозим през цялото време, а да дръпнем по 1-2, след което да проверим за нещо по-трудно

Бях решил, че като ще се ловят распери, то поне нека да е на воблер. Много го кльопат това Салмо:

За половин час вече бяхме изпълнили "нормата". Скоро след първия дойде втори:

А след него и трети:

Тук решихме да си разнообразим риболова и се захванахме с джигове и с експерименти на какви ли не примамки и монтажи. Е, повече рибки нямаше, но и на толкова бяхме доволни. Белите риби ги оставихме за друг път, да се надяваме, че ще е следващия

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- ще става разбирач
Re: Топъл канал - АЕЦ Козлодуй
E браво, браво добре е да си сред природата пак и както си го съчетал с риболова е идиално.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Екстра сте си прекарали,поздравлениа 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Екстра качество Брат.
Добре ги тепаш Расперите.
Влизането на Канала,пак ли е за "Богоизбрани"? 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво.. СУПЕР СА РИБИТЕ!!!
-
- ще става разбирач
Браво колега,добре сте прекарали,белите риби ще ни ги покажеш в следващия репортаж 

-
- научил се да хвърля
браво за улова
-
- и господ не е толокова добър

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Как да си изквадя пропуск за канала.
- 100yan
- вече хвърля и на тежко
Страхотен излет колега
, другият път дано има някоя бяла

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И без бяла излета си е бил супер 
Браво !

Браво !
- toko7
- вече хвърля и на тежко
Браво за хванатите риби,а бялата може да те изненада другия път. 

toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво,браво много добри разперчета
Ех да можеше и аз така да си поскубя ехххх

Ех да можеше и аз така да си поскубя ехххх
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...