колебая се между няколко макари
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: колебая се между няколко макари
Ексейджа,или която и да е мачова макара е съобразена в известна степен за баланса.Никога не съм се съобразявал с това ,може би този баланс,кой ли ви пусна мухата за него, е по-удачен за спининга,там въдиците са по къси и бих се съгласил.Подчертавам-КОЯТО и да е МАЧОВА.Джаксъна не съм го въртял,но може да се довериш на Lokal-а на 100%.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Аз ползвам ето тази:
http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/pr ... -model.htm
И за повече от година, нямам никакви забележки, с три метални шпули, цена около 85 лева , при ниско предавателно число "прибира" 88см с един оборот на дръжката.
И за повече от година, нямам никакви забележки, с три метални шпули, цена около 85 лева , при ниско предавателно число "прибира" 88см с един оборот на дръжката.
-
- разбира нещата
Бачо Илия аз съм с такава на мача.........., макарата е много добра.IDA написа:Аз ползвам ето тази:

Колега Бутник,не само цената определя качеството.Аз не робувам само на марката.SHIMANO EXAGE 3000 MHS RA е много добра макара,но има и други добри бързооборотни макари за мач.Не желая да споря с теб, защото си свръх компетентен повсичко.Аз не съм марков риболовец и излагам своето скромно мнение по този въпрос.Баланс на въдицата е много необходим при бърз и много интензивен риболов на река със стик.За това при покупка на въдица и избирането на макара проверявам баланса на пръчка - макара. Поставям макарата на държача на пръчката и с пръст отдолу проверявам баланса.Колкото пръста е по-близо до макарата, толкова въдицата е добре балансирана.Това също важи и за болонеза.А на питането ти от къде съм,не съм майна.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
...колега-за болонезата,ще ме извиняваш
-за примерно 6 метра боло-колко требе да тежи макарата за да има баланс(за това с пръста питам)?

Според мен към 300гр.Най добре разпъни болото и пробвай с няколко различни по тегло макари.Така най правилно ще прецениш с какво тегло ти е необходима.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И защо трябва да се лови с балансирана въдица със стик,а знаеш ли дължината на тия мачове колко трябва да е и на Марица ли да ловя с мач като ползвам стикове,виж,англичаните не обичат болото,защото някой друг е измислил нещо подходящо за река.Та държа да ми отговориш за баланса за стика,но не да преписваш ,а от собствен опит,а пък и ако си снимаш някой от твоите стикове ,може да ти хвана дикиш.Чакам!И пиши по същество,дадени са линкове за макари,за които се иска мнение,придържай се към тях.
-
- научил се да хвърля
Благодаря колеги за изказаните мнения до сега. Изпотрошил съм много макари и всякакви марки. Не обичам да робувам на мнението, че марковото е винаги по-скъпо и по-качествено. Решил съм този път да си взема нещо "по-иначе" което да ме изкара повече време и да му се кефя максимално (до 170 лв>>>171 лв. минава психологичната ми граница). Утвърдени производители за мене са си Daiwa, Mitchell и Abu Garcia поне за макари. Вярно е, че сега или поне в последните 5-6 години в България се наложиха и производители като Shimano, Tica, Quantum и т.н., но за мене класиката си е Mitchell и Abu Garcia, поне старите им макари са просто номер едно (доказали са се с времето). Ако някои има поглед в/у такива модели да си каже мнението (ако желае разбира се). Не ме разбирайте погрешно не съм против Shimano, Tica, Quantum и други 100000000000 производителя. Мача който си взех на Tica - Majesty match го взех основно заради съседа ми който ( ВЯРВАИТЕ МИ ТОЙ ХОДИ 355 ДЕНА ЗА РИБА НА МАРИЦА ) и само с него лови от 1.5 ~2 г. и има извадени амури от по 10 кг. с него и корда 0.12, който не вярва - гр. Пловдив, малкият гигант зад лукоил РУМЕН. Уважавам мнението на всеки имайки в надпредвид, че мнението на човек за дадена стока се формира с времето.
От риба се връщам на риба ми се ходи.
При продължително и многочасово замятане ръката бързо се уморява. Освен с болнезе на река и с мач е много удобно и особенно с плувки тип (стик).За река мачът трябва да е по-дълъг (над 4.20 м )за по-добро и далечно замятане.Защо да не се лови на Марица на мач със стикове?Това е възможно в долното течение след Харманли.На Дунав може също да се лови със стик,но в България този метод не е популярен .Няколко пъти съм ловил със стик,но предпочитам с болонеза.Имам няколко плувки стик ,ще ги снимам и ще ти изпратя снимките на лс.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И ако е балансирана няма да се уморява
Стига вече,много ми идва,преди работех с един по-обикновен чук-10лв. струва,сега работя с Блек&Декер от 60 лв и какво мислиш,че не ми омалява ръката ли,въореки,че е по -лек и балансиран.Говорим за мач-макара и макара за боло.Ако се сложи модел 1000 на боло 6м вече за мен си смях.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колега,ние щяхме да се изпотрепим тук,а ти ми пишеш,че Шимано се е наложило в последните 5-6г.Браво,явно и учителя ти е много добър,ние все пак сме аматьори в сравнение с него,12кг амур с 0.12,абе кво ни правиш на идиоти алоооо,и то на Марица.Ти за канарчета ли ни взимаш.kvkz написа:Благодаря колеги за изказаните мнения до сега. Изпотрошил съм много макари и всякакви марки. Не обичам да робувам на мнението, че марковото е винаги по-скъпо и по-качествено. Решил съм този път да си взема нещо "по-иначе" което да ме изкара повече време и да му се кефя максимално (до 170 лв>>>171 лв. минава психологичната ми граница). Утвърдени производители за мене са си Daiwa, Mitchell и Abu Garcia поне за макари. Вярно е, че сега или поне в последните 5-6 години в България се наложиха и производители като Shimano, Tica, Quantum и т.н., но за мене класиката си е Mitchell и Abu Garcia, поне старите им макари са просто номер едно (доказали са се с времето). Ако някои има поглед в/у такива модели да си каже мнението (ако желае разбира се). Не ме разбирайте погрешно не съм против Shimano, Tica, Quantum и други 100000000000 производителя. Мача който си взех на Tica - Majesty match го взех основно заради съседа ми който ( ВЯРВАИТЕ МИ ТОЙ ХОДИ 355 ДЕНА ЗА РИБА НА МАРИЦА ) и само с него лови от 1.5 ~2 г. и има извадени амури от по 10 кг. с него и корда 0.12, който не вярва - гр. Пловдив, малкият гигант зад лукоил РУМЕН. Уважавам мнението на всеки имайки в надпредвид, че мнението на човек за дадена стока се формира с времето.
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
И аз искам да видя мач 4.20 - 4.50 балансиран с макара 300гр!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега пак погледни тази, щом си им фен. Не, че се налагам нещо, но е супер за това, за което я искаш. Мачова макара с 4 шпули в комплекта, влакна каквито ти трябват са навити и готови за употреба. Може да обърнеш внимание на старата цена.tomik написа:Ето тази мисля, че е страхотна. И я дават с 4 шпули. И е 7,2. И мисля, че е малко по-голяма от Шиманото и ще пасне страхотно.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=467
А задваш ли си въпроса що е толкова намалена