Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни
Изчетох доста теми за зимни гуми, но се сблъсках с различни мнения, а днес забелязах, че едната ми от зимните гуми Toyo, които са само на един сезон, е скъсана...вероятно от бордюр. .. ...та ми предстои покупка на нов чифт.
Миналата зима бях много доволен от тях, качих се на връх Ком без преди това да е минала техника да разчиства!!!
Сега бих пробвал други гуми и моля за вашите препоръки и мнения, изградени на база личен опит, като засягате различни аспекти на гумата - как е на сняг, на мокър сняг, на заледени участъци, как спира и т.н.?
Ровя из нета и тъкмо си харесам дадена гума, но после попадам на друга и съвсем се обърках...
Задните ми гуми на колата (Lancia Dedra 1.8 ) са Malatesta с размер 175/70/14, докато Toyo-то ми са(бяха) 175/65/14.
Та първо - какъв, аджеба, размер да сложа отпред и каква марка?
Нещо май клоня към Sava ESKIMO S3, но 3 пъти ще премеря, преди да "отрежа".
Миналата зима бях много доволен от тях, качих се на връх Ком без преди това да е минала техника да разчиства!!!
Сега бих пробвал други гуми и моля за вашите препоръки и мнения, изградени на база личен опит, като засягате различни аспекти на гумата - как е на сняг, на мокър сняг, на заледени участъци, как спира и т.н.?
Ровя из нета и тъкмо си харесам дадена гума, но после попадам на друга и съвсем се обърках...
Задните ми гуми на колата (Lancia Dedra 1.8 ) са Malatesta с размер 175/70/14, докато Toyo-то ми са(бяха) 175/65/14.
Та първо - какъв, аджеба, размер да сложа отпред и каква марка?
Нещо май клоня към Sava ESKIMO S3, но 3 пъти ще премеря, преди да "отрежа".

Последно промяна от GODzillata на Сря Яну 14, 2009 6:15 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Зимни гуми
Скромно мнение от опит. Ако имаш малко повече пари си вземи Wredestein или Kumho. Доволен съм и от двете марки. Модел трябва да видиш какъв ще ти предложат търговците. Размера обаче е хубаво да уточниш с каталог. Ако това не е толкова важно за теб, на твое място бих избрал по високите-175/70/14. Поздрави и успех.
- КИРО
- Обратна връзка:
Адаш,за сега карам с BF GOODRICH,добре се държат даже и на мокър сняг.На лед още не съм ги пробвал.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- фен клуб-скобар
Боса е твоят човек
Мога да кажа за Debica-Frigo,много съм доволен относно цена,качество и поведение на сняг
.
П.П.Гумите ги карам на коли със задно предаване
.

П.П.Гумите ги карам на коли със задно предаване

Никога на колене пред когото и да е.
И аз не съм много в час със гумите но за обща култура знам,че зимата трябва да си със зимни а лятото със летни гуми.
Двата вида се различават от вида на каучука и шарката,ако караш летни гуми зимата стават като пласмаса и са много несигурни,това в общи линии.Аз предпочитам зимата по високите гуми или ти препоръчвам 175/70/14.Както задаваш въпроса как се държат на сняг,лед,дъж или сухо,тук мисля,че за всяко едно от тези явления си има създадена съответната гума но това сигорно важи за спортните коли които водят състезания така,че теб чак толкоз не те засяга.
Една зимна гума на мишелин или гудиар напълно може да ти задоволи нуждите през зимата.За лед мисля,че не помага нищо ако тръгне колата.За сняг много е важна и шарката,аз карам в момента със зимни гуми на ЛАСА и съм много доволен.Дано поне мааалко съм ти бил полезен.
Двата вида се различават от вида на каучука и шарката,ако караш летни гуми зимата стават като пласмаса и са много несигурни,това в общи линии.Аз предпочитам зимата по високите гуми или ти препоръчвам 175/70/14.Както задаваш въпроса как се държат на сняг,лед,дъж или сухо,тук мисля,че за всяко едно от тези явления си има създадена съответната гума но това сигорно важи за спортните коли които водят състезания така,че теб чак толкоз не те засяга.
Една зимна гума на мишелин или гудиар напълно може да ти задоволи нуждите през зимата.За лед мисля,че не помага нищо ако тръгне колата.За сняг много е важна и шарката,аз карам в момента със зимни гуми на ЛАСА и съм много доволен.Дано поне мааалко съм ти бил полезен.
- GODzillata
Полезен си, както и всички останали!
По-висока гума (зимна), обаче означава по-голяма неустойчивост при завой, защото е мека гума...също така е по-уязвима от камъни, дупки и неравности.
Вярно, че две добри има само в спортния бридж (и в блатото
), ама все може да се намери компромиса между цена и качество. 

По-висока гума (зимна), обаче означава по-голяма неустойчивост при завой, защото е мека гума...също така е по-уязвима от камъни, дупки и неравности.
Вярно, че две добри има само в спортния бридж (и в блатото

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Бай Гого, по офицална статистика само зимните модели в момента, които се внасят на нашия пазар санад 410!
А предлаганите марки с постоянен внос и сертификати на нашия пазар около 43-49

Смело изказване но проявявам доверие

Последно промяна от AL KAPONE на Вто Яну 13, 2009 9:16 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
па си вземи тойо-при всички други положения ще сбьркаш.не,че ще сбьркаш,но няма да изкачиш на блока стената
поне от тойото си имаш впечатления,както и аз-а и от много други 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- сериозен играч
Общи приказки-карам със зимни LASSA и на личния и на служ. автомобил!Не съм пристрастен,по-скоро изпробвал! Перфектна шарка на грайфера. Но, всеки знае него си!
[quote="grandal_331"]Общи приказки-карам със зимни LASSA и /quote]

-
- вече хвърля и на тежко
И аз съм с LASSA вече 3-та зима и не са ме предали никогаgrandal_331 написа:Общи приказки-карам със зимни LASSA и на личния и на служ. автомобил!Не съм пристрастен,по-скоро изпробвал! Перфектна шарка на грайфера. Но, всеки знае него си!

Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”