спининг пръчка

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: спининг пръчка

Мнение от Stivi »

Благодаря, и аз не бях виждал, но на тази си го пишеше, явно е някое менте въпреки, че магаэинера ме убеждаваше, че е оригинал.
Който го може, си го може!
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

"Щастие за всички, щастие даром!"
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Добре, хайде тогава да помоля някой колега които основно посещава голямата река да ми даде информация, коя е най добрата дължина и акция за пръчка сециално за Дунава. Предварително благодаря.
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

Е те на тоя въпрос най-вероятно ще Ти отговори sestrata. Човека е от Русе, разбира му. А от отговора и аз ще се възползвам.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Stivi написа:Добре, хайде тогава да помоля някой колега които основно посещава голямата река да ми даде информация, коя е най добрата дължина и акция за пръчка сециално за Дунава. Предварително благодаря.
Не си споменал никъде думата "спининг". :idea: За какъв точно риболов ти трябва пръчка?
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

Абе той човека не е споменал, ама щом е писал в темата - спининг пръчка вероятно за такава става на въпрос. Така мисля.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Предполагах, че щом питам в тема от форума за "Спинингов риболов", става въпрос за пръчка за спининг, а не за дъно или плувка. А колкото до самият риболов мисля, че специално за Дунава нямя тачно определение " риболов на щука" ; " риболов на распер, сом или друг хищник" винаги можеш да бъдеш изненадан от всякъкъв вид.

p.s. Преди да развалят острова под Месокомбината, когато са беше цял и девствен на опошката му при положение, че търсех распер, хванах 1.200 таранка и то си беше налапала стръвта сериозно/ а не на търмък / и 3.400 щука, която ми удари на 50 см. от брега докато обирах.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Нещо като условна универсална дължина за дунавски спининг е 3 м и тест 10-30 гр /реален/. Макарата - задължително качествена и плетено влакно с тест 5-12 кг.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

ОК благодаря !
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

sestrata написа:Нещо като условна универсална дължина за дунавски спининг е 3 м и тест 10-30 гр /реален/. Макарата - задължително качествена и плетено влакно с тест 5-12 кг.
Ако може и аз да задам един въпрос, дано да ми помогнете.Търся точно такава пръчка с акция 10-30 и дължина 3.00м, но държа да е с къса дръжка/ще ловя предимно от лодка с нея/ Искам да е сравнително качествена :wink: и в ценови диапазон до 140-150лв.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

горан написа:
sestrata написа:Търся точно такава пръчка с акция 10-30 и дължина 3.00м, но държа да е с къса дръжка/ще ловя предимно от лодка с нея/ Искам да е сравнително качествена :wink: и в ценови диапазон до 140-150лв.
Колко къса - приблизително в см?
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Ами долната част, тази под макарата да е не по-дълга от 25см, не знам точно какви стандарти ги произвеждат.Аз си мисля, че са два варианта с по-късъ и по дълга, но ако не е така, ще трябва да измеря на едната ми пръчка, която ми е удобна в лодката и да ти кажа точно каква е дължината и.
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Доколкото знам пръчки над 270см за спининг риболов с къси дръжки няма,или ако има то аз не съм виждал.Не съм сигурен за това нека се изкажат спецовете
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Има такава спининг въдица - G.Loomis STR1163S-SK , но цената е около 400 долара с транспорта.
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

:shock: Ти направо ме разби, ако някой има някакви други идеи ще съм благодарен.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”