Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни
Модератор: dantho.mihov
Re: Зимни гуми
Глей го ти,него!Ние измрехме от студ,а он гъзо си пече!
Ти не си виждал зимни гуми и не се мешай у темата!
[/quote]
Извинявайте за смама колеги,малко майтапец

Извинявайте за смама колеги,малко майтапец

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз карам с Lassa и съм доволен.Малко са шумни,само това като забележка.
.Да не забравяме ,че зимната гума е такава само 2 сезона.След това гумата губи,, свойства,,.Дори да има грайфер не е това което трябва да бъде.Мислех че са само приказки, но вече пробвах и е така.
Така че скоро произведена гума.

Така че скоро произведена гума.

Риболовът не е слука,а наука!
- st_piskov
- ще става разбирач
Годзила,мислех да ти препоръчам Мишелин Алпин,но явно не си добре настроен към тези гуми!Вярно,че цената им е висока и спрямо повечето гуми си е доста по- скъпа!Имам впечатления от тези гуми и бих казал,че това е единствената гума,която съм карал и с която съм се чувствал сигурен на лед(зимно време доста пътувам из балканите)!Ултра грип 7-цата също е добра гума,но за мен Мишелина е по-добър!Вече зависи и каква сума си определил за гуми!Дебица фриго се произвежда по технология на Ултра грипа,цената и не е лоша и мисля,че също може да ти свърши работа!Карал съм също с Йокохама,Нокиан,Клебер,Кумхо,БФ Гоодридж,и т.н...за мен Алпина си е номер 1!С това мое мнение не искам да ангажирам никой,преценката си е за теб!Поздрави
Кире, втора зима съм със САВА 175/70/14 и съм много доволен, и мисля че хич не са за"забравяне" тези гуми, в сняг и мокро се държат чудесно,а аз си покарвам по към ту 100-150 километра на ден из софийските и около софийските непочистени пътища, и си газя смело по преспите....фулда кристал 165/14 ползвам втора зима на другото си возило и една идея по ми лягат на сърцето фулдата, май
... абе и от двата варианта съм супер доволен, пък и цените им са доста поносими.....за кумхо-то също чувам много добри отзиви!
предни зими бях с Викинг....... made in Norwey

предни зими бях с Викинг....... made in Norwey

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- фен клуб-скобар
Преди време като си купих колата ,си я купих за половин час.
После ,като си купувах пералня,я избирахме две седмици
.
Таа ...Кире .... затваряй очи и купувай.
Ти все едно кораб ще купуваш.
После ,като си купувах пералня,я избирахме две седмици

Таа ...Кире .... затваряй очи и купувай.
Ти все едно кораб ще купуваш.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Не е кораб, но си е важна за сигурността на семейството покупка, още повече предвид предстоящото пътуване до Пампорово.
Тази сутрин навън улиците бяха стъкло, народът пъплеше с 5км/ч. или се носеше като хайдушка песен.
Всеки сайт, предлагащ даден вид гуми, си ги хвали като негови, затова исках да чуя мнения от "първа ръка", от хора, карали с еди-какви-си гуми, а не чували за тях.
От друга страна....хм, предвид глобалното затопляне и епизодичния сняг през последните години дали си струва да вземеш дъ бест гуми или да си минеш с нещо от средния клас.
Друг въпрос....вие сменяте ли през зимата летите джанти с метални?
Че вчера моя майстор вика, че зимата алуминиевите джанти се е*авали от солта? 
Тази сутрин навън улиците бяха стъкло, народът пъплеше с 5км/ч. или се носеше като хайдушка песен.
Всеки сайт, предлагащ даден вид гуми, си ги хвали като негови, затова исках да чуя мнения от "първа ръка", от хора, карали с еди-какви-си гуми, а не чували за тях.

От друга страна....хм, предвид глобалното затопляне и епизодичния сняг през последните години дали си струва да вземеш дъ бест гуми или да си минеш с нещо от средния клас.

Друг въпрос....вие сменяте ли през зимата летите джанти с метални?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Най добре си е зимните да са ти на други джанти. Първо да не разваляш гумите при прехвърляне всяка година и другото , че се скапва външния вид на алу-джантите е вярно.
Ето и припратка към теста на "ADAC" има ги повечето коментирани гуми тествани от неутрална страна > http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... ageID=8979#
ако не разбираш немски кликни на червеното "i" и ще ти излезне табела с оценките , като колкото е по ниска оценката толкова по добре.
Ако искаш пояснения по табелата свиркай .
Ето и припратка към теста на "ADAC" има ги повечето коментирани гуми тествани от неутрална страна > http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... ageID=8979#
ако не разбираш немски кликни на червеното "i" и ще ти излезне табела с оценките , като колкото е по ниска оценката толкова по добре.
Ако искаш пояснения по табелата свиркай .
Последно промяна от VGS на Сря Яну 14, 2009 9:56 am, променено общо 2 пъти.
-
- научил се да хвърля
Колега,брат ми кара МишелинАлпин..за него са най-добрите гуми..Аз карам BF Goodrich и съм изключително доволен..А за джантите ...една струва 30 лв.Като си взимаш зимни направо ги сложи на тях и си готов...Няма да си играеш всеки сезон да сваляш гумите...Това е от личен опит,но не рискувай с ефтини гуми...
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Та Нокиана е финландска гума с отлични показатели! Ценово е доста високо позиционирана защото има доста технология в изработката и! Това е единствената фирма в света, която има изпитателно трасе на 300 километра девет месеца в годината в зимни условия!

Най доброто на пазара (Българския) са Нокиян - Nokian WR G2, Дунлоп - SP Winter Sport 3D, Гудиар - Ultra Grip Performance

Ако забелязвате, Нокиана е единствената с полирани канали! Това е нововъведение от тази година което помага за двойно по бързото извеждане на водата!

Та търсенето продължава

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- malkia_joro
- разбира нещата
-
- сериозен играч
Най-добрите,ако си безкомпромисен.

- gorskia
- научил се да хвърля
Подкрепям мнението на Ал Капоне. Но всеки си е прав за себеси.Та Нокиана е финландска гума с отлични показатели! Ценово е доста високо позиционирана защото има доста технология в изработката и! Това е единствената фирма в света, която има изпитателно трасе на 300 километра девет месеца в годината в зимни условия! Голяма част от Европейските производители работят на същия полигон!
Най доброто на пазара (Българския) са Нокиян - Nokian WR G2, Дунлоп - SP Winter Sport 3D, Гудиар - Ultra Grip Performance
Разгледй тук http://www.diana-ltd.com/
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
- GODzillata
Малатеста Кобра - ммммм, о, йесссс!HAZART написа:Най-добрите,ако си безкомпромисен.

- GODzillata
UltraGrip Performance е със скоростни индекси Н и V, за скорости до 240 км/ч и е разработена със повишена товароносимост. За зимния сезон UltraGrip Performance се предлага в размери от 195/55R15 85H SL до 225/40R18 92V XL. За зимния сезон на 2008 Goodyear планира да допълни линията на UltraGrip Performance с размери от 235/60R16 100 H SL до 245/50R18 104 V XL. - т.е.няма моя размер.gorskia написа:Подкрепям мнението на Ал Капоне.Най доброто на пазара (Българския) са Гудиар - Ultra Grip Performance

- GODzillata
Ходих в магазина и гледах различните гуми "на живо".
Последно сравних LASSA SNOWAYS II и Good Year UG7+.
За Ласа-та прочетох както положителни, така и отрицателни мнения, та реших да бъде "око да види, ръка да пипне".
Good Year UG7+ определено би бил най-правилния избор, но са по-меки и ще ме заболи сърцето, ако ги скъсам някъде.
Благодаря за обаждането по телефона на Jechev, който сподели преките си впечатления от Fulda-та.
Та търсенето приключи и изборът ми е LASSA SNOWAYS II.
Темата може да си остане незаключена, за да бъде полезна и на други колеги, а и мисля, че може да се доразвие. Като покарам малко Ласите и ще споделя как е с тях.
Благодаря на всички отзовали се!
Последно сравних LASSA SNOWAYS II и Good Year UG7+.
За Ласа-та прочетох както положителни, така и отрицателни мнения, та реших да бъде "око да види, ръка да пипне".

Good Year UG7+ определено би бил най-правилния избор, но са по-меки и ще ме заболи сърцето, ако ги скъсам някъде.

Благодаря за обаждането по телефона на Jechev, който сподели преките си впечатления от Fulda-та.

Та търсенето приключи и изборът ми е LASSA SNOWAYS II.
Темата може да си остане незаключена, за да бъде полезна и на други колеги, а и мисля, че може да се доразвие. Като покарам малко Ласите и ще споделя как е с тях.

Благодаря на всички отзовали се!