Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Подводни принадлежности
Модератор: emo vasilev
Подводни принадлежности
Всеки от нас, има да покаже нещо което е изобретил или направил.Не се двуомете.-качвайте и снимки.Мисля ,че ще са полезни.
Човек се учи докато е жив.
Човек се учи докато е жив.

Re: НАПРАВИ СИ САМ
КИРО написа:Емо,има си цял раздел за това.
ако беше тука щях да го видя,значи не е на правилното място.мислех,че след като има отдел подводен риболов би било добре да има и отдел направи си сам–подводен риболов.Иначе се губи смисъла ако веднага след едно чепаре видиш една стрела за харпун

- Моряка
- кандидат преподавател
Имам хавайско копие изпипано отвсякъде,ама има ли смисъл да го качвам,в Направи си сам кой ще обърне внимание 

А сега де? 

Моряка написа:Имам хавайско копие изпипано отвсякъде,ама има ли смисъл да го качвам,в Направи си сам кой ще обърне внимание
Аз

Понякога стреляйки по риба,стрелата се заклещва в скалите,или просто се забива някъде където с ръка не можем да я измъкнем.Аз съм имал много такива моменти,сигорно и някой от вас.
Стрелите не ни ги подаряват така ,че защо да ги губим по този начин.Стигнах до извода ,че трябва да се измисли нещо
и ето резултата,една манивела около 50 сант.със цепнатина от едната страна за да влиза и заклещва задната част на стрелата.

задната част или дръжката

на пръв поглед е една обикновенна манивела,но ми е спестила мнага главоболие,като се има и предвид,че отклещва и заклещени риби.
като цяло

по добре е вие да изберете неръждавейка,аз исползвах обикновенно желязо след неуспешен опит да заваря неръждавейка.
По късно научих ,че имало специални електроди.

Стрелите не ни ги подаряват така ,че защо да ги губим по този начин.Стигнах до извода ,че трябва да се измисли нещо

задната част или дръжката

на пръв поглед е една обикновенна манивела,но ми е спестила мнага главоболие,като се има и предвид,че отклещва и заклещени риби.
като цяло

по добре е вие да изберете неръждавейка,аз исползвах обикновенно желязо след неуспешен опит да заваря неръждавейка.
По късно научих ,че имало специални електроди.

- barutchiata ©
- Администратор
emilios написа:КИРО написа:Емо,има си цял раздел за това.
ако беше тука щях да го видя,значи не е на правилното място.мислех,че след като има отдел подводен риболов би било добре да има и отдел направи си сам–подводен риболов.Иначе се губи смисъла ако веднага след едно чепаре видиш една стрела за харпункакво да ти кажа ти държиш гумичката за триене
Бате предупреждавам те да пускаш темите в правилните подфоруми.Киро ти направи забележка, а ти си я подмина продължавайки да пишеш.

- Моряка
- кандидат преподавател
Re: Подводни принадлежности
Този модел хавайско копие е разработен от мой познат,очаквам коментари,включително и критика
Това е бронзов накрайник на който се закача ластика

Това е ръкохватка сложена на растояние за опънат ластик.

Това е бронзов накрайник на ,който се завива стрелата

Тук ластика е закачен,а самото закачане става,като се опъне ластика и достигне такъв диаметър,че да влезе в процепа.След като се пусне и си върне нормалния диаметър не може да излезе.Това е с цел ако се скъса ,когато сме във водата да сложим резервен ластик и да не се излиза на брега за ремонт.

Подобно на прашка,кожа слага се между палеца и показалеца и се опъва.Хващаме между показалеца и средния пръс ръкохватката и копието е заредено.

Стрелата е около 60см.дълга 6мм фи и ест стоманена.Двустранна резба,от единия край се завива към копието,в другия край са сменяемите накрайници.

Сглобено копие.Тялото на ,което са хванати бронзовите накрайници е долна част на плътна рибарска пръчка.Стъклопласт мисля се казваше.Дължината е 119 см.Аз съм я купил нова от магазина,но може да се ползва долнище на стара плътна сопа,като се махне макародържач,меката част и водач.

Мисля съм обяснил ,ако има въпроси моля.
Приемам и сериозна критика ест с цел да стане още по-добро,макар,че оттук нататък не виждам накъде
Айде Емо 

Това е ръкохватка сложена на растояние за опънат ластик.

Това е бронзов накрайник на ,който се завива стрелата

Тук ластика е закачен,а самото закачане става,като се опъне ластика и достигне такъв диаметър,че да влезе в процепа.След като се пусне и си върне нормалния диаметър не може да излезе.Това е с цел ако се скъса ,когато сме във водата да сложим резервен ластик и да не се излиза на брега за ремонт.

Подобно на прашка,кожа слага се между палеца и показалеца и се опъва.Хващаме между показалеца и средния пръс ръкохватката и копието е заредено.

Стрелата е около 60см.дълга 6мм фи и ест стоманена.Двустранна резба,от единия край се завива към копието,в другия край са сменяемите накрайници.

Сглобено копие.Тялото на ,което са хванати бронзовите накрайници е долна част на плътна рибарска пръчка.Стъклопласт мисля се казваше.Дължината е 119 см.Аз съм я купил нова от магазина,но може да се ползва долнище на стара плътна сопа,като се махне макародържач,меката част и водач.

Мисля съм обяснил ,ако има въпроси моля.

А сега де? 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ама Ванка,пак си перфектен.
Доста чета в подводния,че кат бях по-малък,все под водата бях.С едно много по-просто хавайско копие.
Алуминиева 6мм тел.Към 1.5м,завързан ластик от ръкавици за високо напрежение/сами си ги режехме на 2-3см ленти /.
Е,само за попчета съм влизал.Маска,плавници и шнорхел.До 4м дълбочина.
Но преди да построят буната на Панорама,/Златните/.
Съвсем друг беше тогава брега там.Подводна чудесия на малка дълбочина.
От видян под водата пахур,щях да се удавя на 70см вода,а що големи риби имаше понякога.
Но това копие е доста по-надежно и по бързо от харпуна,но само ако говорим за каята.
Доста чета в подводния,че кат бях по-малък,все под водата бях.С едно много по-просто хавайско копие.
Алуминиева 6мм тел.Към 1.5м,завързан ластик от ръкавици за високо напрежение/сами си ги режехме на 2-3см ленти /.
Е,само за попчета съм влизал.Маска,плавници и шнорхел.До 4м дълбочина.
Но преди да построят буната на Панорама,/Златните/.
Съвсем друг беше тогава брега там.Подводна чудесия на малка дълбочина.
От видян под водата пахур,щях да се удавя на 70см вода,а що големи риби имаше понякога.
Но това копие е доста по-надежно и по бързо от харпуна,но само ако говорим за каята.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ванка направо получих комплекс
гледаики твоята хавайка.
Моята хавайка,беше от ръкавици както каза Киро и нямах възможносто да сменям върха,защото използвах вилица/кухн./
Тръба,вилица и ръкавица.
Твоето си е супер,харесва ми,но върхъ които си сложил,не е ли малко тежък.Нямам си понятие,затова питам.Моята беше от вилица и не ме е срам да го кажа.
Що бои съм ял за вилиците 

Моята хавайка,беше от ръкавици както каза Киро и нямах възможносто да сменям върха,защото използвах вилица/кухн./

Тръба,вилица и ръкавица.
Твоето си е супер,харесва ми,но върхъ които си сложил,не е ли малко тежък.Нямам си понятие,затова питам.Моята беше от вилица и не ме е срам да го кажа.

- Моряка
- кандидат преподавател
Киро и Емо тази хавайка е изработена от мен ,но казах ,че не е моя рационализация
Комшията ми(приятел мие)е усъвършенствал това повече от 20години.Той си е водолаз,но това му е тръпка и аз му се явявам ученик
Аз казах в началото,че е страхотна изработка(поне за мен)обаче съм лаик в подхода към рибата.Отсега почвам да се уча на внимателно спускане,без много движение,да се приближа достатъчно.Зима е и от вашите писания също ще се уча
Емо тази "вилица"си работи,но е подарък от комшията,а той е с по добра и така
докато се очупим
Той вчера се върна от круиз от гръцки кораб и чакам да се освести.Със всяко връщане ме изненадва с нещо ново

А сега де? 

Моряка написа:Киро и Емо тази хавайка е изработена от мен ,но казах ,че не е моя рационализацияКомшията ми(приятел мие)е усъвършенствал това повече от 20години.Той си е водолаз,но това му е тръпка и аз му се явявам ученик
Аз казах в началото,че е страхотна изработка(поне за мен)обаче съм лаик в подхода към рибата.Отсега почвам да се уча на внимателно спускане,без много движение,да се приближа достатъчно.Зима е и от вашите писания също ще се уча
Емо тази "вилица"си работи,но е подарък от комшията,а той е с по добра и така
![]()
![]()
докато се очупим
Той вчера се върна от круиз от гръцки кораб и чакам да се освести.Със всяко връщане ме изненадва с нещо ново
![]()
![]()
![]()
и все пак ,доста добра работа.