"Забрана за риболов с гола тройка"-

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

"Забрана за риболов с гола тройка"-

Мнение от maycal »

-хубава статия в последния брой на вестник "Рибар" с автор Младен Добрев. В нея той обръща внимание, че не може да се заключи категорично, че методът на риболов с гола тройка е бракониерски, защото когато е практикуван коректно отговаря на принципите на спортния риболов. На практика , обаче, този вид риболов се е изродил в чисто бракониерство в огромният процент от случаите и има всички основания да бъде забранен! Автора отбелязва, че и в този момент контролните органи във врачанско го считат за такъв и съответно го санкционират, за разлика от колегите им по поречието на река Струма.

А в друга статия в същия вестник се дава информация за това, че " в най-скоро време се очаква СЛРБ да получи правото на управление на рибния ресурс в първите 14 обекта...", за "мащабното бракониерство в яз. "Мандра" и др....За информация по въпросите с промени в любителския риболов са дадени и телефони на отдел "Рибарство" на СЛРБ : 9877660, Румен Лачев;
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: "Забрана за риболов с гола тройка"-

Мнение от MITKO70 »

Да допълня информацията на колегата за членските карти.От вчера ,в. Рибарски вестник ,интервю с Румил Лачев"членските карти за първите 14 язовира ще са задължителни от края на месеца,а за останалите 19-20 от края на февруари.Членската карта ще се изисква и важи за всичките тези язовири,независимо от къде е издадена.Членска карта 12лв.+0.50ст.бланка. Билет+членска карта НСЛР-32лв.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

MITKO70 написа:Да допълня информацията на колегата за членските карти.От вчера ,в. Рибарски вестник ,интервю с Румил Лачев"членските карти за първите 14 язовира ще са задължителни от края на месеца,а за останалите 19-20 от края на февруари.Членската карта ще се изисква и важи за всичките тези язовири,независимо от къде е издадена.Членска карта 12лв.+0.50ст.бланка. Билет+членска карта НСЛР-32лв.
Кои са тези 14 язовира на които неможе да се лови без членска карта? И има ли значение към кое дружество си член?
Изображение
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Да питам от къде се вади членска карта и дали за всеки язовир е различна :?:
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
mariayn
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mariayn »

Аз от две години съм с членска карта и редовно си плащам билета и какво от това да се променило нещо ,само увеличава ме заплатите на тези чиновници .А за тройката трябва да се забрани .
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

doko написа:
MITKO70 написа:Да допълня информацията на колегата за членските карти.От вчера ,в. Рибарски вестник ,интервю с Румил Лачев"членските карти за първите 14 язовира ще са задължителни от края на месеца,а за останалите 19-20 от края на февруари.Членската карта ще се изисква и важи за всичките тези язовири,независимо от къде е издадена.Членска карта 12лв.+0.50ст.бланка. Билет+членска карта НЛРС-32лв.
Кои са тези 14 язовира на които неможе да се лови без членска карта? И има ли значение към кое дружество си член?
Първите 14 са: Пчелина,Доспат,Батак,Домлян,Копринка,Жребчево,Малко Шарково,Мандра,Цонево,Ал. Стамболийски,Йовковци,Хр.Смирнески,Сопот,Огоста.
Другите 20:Студен кладенец,Искър,Тополница,Пясъчник,Въча,Тича,Кърджали,Асеновец,Голям Беглик,Широка поляна,Тошков чарк,Беглика,Кокаляне,Панчерево,Кричим,Ахелой,Порой,Огняново,Тракиец.
Няма значение от кое дружество е картата,стига да е единната карта на НЛРС-СЛРБ.Ако е издадена от София примерно,ще се лови на всички от посочените язовири,постигнато е споразумение между отделните дружества.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ще е добре да следят и санкционират "косенето"с гола тройка,но не е вярно,че Доспат,Въча и Кърджали попадат в списъка на водоемите,които ще се дават за стопанисване на СЛРБ и разни сдружения,за да се иска там нещо друго освен обичайния риб.билет.Аз също кихнах общо 32 лева / освен за билета и за посочената членска карта/,ама го направих сал с едничката цел,че от нашата област във въпросния списък са включени яз.Тешел /досега абсолютно забранен /и яз.Пампорово -т.нар."Лагера",който 2006,2007,2008 беше даден на местното ЛР дружество,което събираше по 15 лева за риболов там .
геша
новобранец
новобранец

Мнение от геша »

Здравейте колеги,какво говорим за голи тройки ,идете и виште на дигата помпена станция меден рудник за какво става на въпрос,Карабаирските мангали мръсни с тези парашути изловиха таранката ,къде са органите за опазването ,или само чакат пак да идем да заверим билетите и да си седят на топло,Ние ще сме редовни а те давай на наш гръб,Затова няма риба в България ,защото не се спазват законите,Иначе като гледаме чужди програми за риболов си казваме хората имат,хващат целуват и япускат затова имат,А на нас :butthead:
rogera
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rogera »

здравейте колеги. тук покрай ловеч където ловя риба аз не съм виждал до сега някой да използва тройки но мисля че трябва да се забрани. аз съм ветеринарен доктор и съм учил че всяка рана нанесена на рибата е входна врата за микроби причинители на най-различни заболявания ,а вскики знаем какво означава една заразна болест по рибите . относно билетите за риболов да те сега са 2 както беше и преди и мисля че цените са си нормални та 30 лева ги даваме за един риболов какво са за годишен билет сумата е скромна лошото е, че тези пари не се управляват добре. няма зарибител във водоемите той отива в личните рибарници на хората от иара или ловно-рибарското здружение само за това ме е яд иначе цената на билета е достапна почти за всеки . поздрави и късмет на всички :)
дал Бог всеки му най-много на наз
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от В.Стефанов »

еми време е да го забранят и по големи глоби :idea:
Аватар
pavelari
новобранец
новобранец

Мнение от pavelari »

Днес минах през Симитли - едно от прочутите ТРОЙКАДЖИЙСКИ МЕСТА в страната! Улов имаше и то само в торбата на тройкаджиите - всеки с по 10-15 скобара /размери от 12 до 25 см/. Хората с плувките си подпираха главите и се проклинаха за това, че се опитват да бъдат честни рибари и с отекчение гледаха как другите скубат риба след риба. Тук -там излезе по някой скобар на 10 плувки - един, и хората си викат "Е, ми зема и аз да пробвам, кво толко ще стане" и бавно преминават от единия отбор в другия - ми защо да се правят на глупаци, а?...
Geser Kurultaev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Geser Kurultaev »

rogera написа:здравейте колеги. тук покрай ловеч където ловя риба аз не съм виждал до сега някой да използва тройки но мисля че трябва да се забрани. аз съм ветеринарен доктор и съм учил че всяка рана нанесена на рибата е входна врата за микроби причинители на най-различни заболявания ,а вскики знаем какво означава една заразна болест по рибите . относно билетите за риболов да те сега са 2 както беше и преди и мисля че цените са си нормални та 30 лева ги даваме за един риболов какво са за годишен билет сумата е скромна лошото е, че тези пари не се управляват добре. няма зарибител във водоемите той отива в личните рибарници на хората от иара или ловно-рибарското здружение само за това ме е яд иначе цената на билета е достапна почти за всеки . поздрави и късмет на всички :)
Ами правилно. Добре си отбелязал за "входната врата" на инфекциите!
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”