Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как ловите шарани по Дунава
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Как ловите шарани по Дунава
За мен лично,номера е в мястото пък...
- nikikati
- ще става разбирач

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- и господ не е толокова добър
На Дунава ,шаро се върти на такива места където има буни,подводни дървета,прагове.Там се задържат хранителни вещества и затова шаро ги харесва. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Илийка, ама само от Дунава остана капо това лято, а?snegk написа:На Дунава ,шаро се върти на такива места където има буни,подводни дървета,прагове.Там се задържат хранителни вещества и затова шаро ги харесва.

Хайде да видим другото как ще е, направо ела с Ванката /strijok/ и да ги пробваме.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
Бъркаш братле,извадих,сом,мряна,шаранче каракуди,перки,платичкиGODzillata написа:Илийка, ама само от Дунава остана капо това лято, а?snegk написа:На Дунава ,шаро се върти на такива места където има буни,подводни дървета,прагове.Там се задържат хранителни вещества и затова шаро ги харесва.![]()
Хайде да видим другото как ще е, направо ела с Ванката /strijok/ и да ги пробваме.

- GODzillata
Ама не край Видин.snegk написа:Бъркаш братле,извадих,сом,мряна,шаранче каракуди,перки,платичкиGODzillata написа:Илийка, ама само от Дунава остана капо това лято, а?snegk написа:На Дунава ,шаро се върти на такива места където има буни,подводни дървета,прагове.Там се задържат хранителни вещества и затова шаро ги харесва.![]()
Хайде да видим другото как ще е, направо ела с Ванката /strijok/ и да ги пробваме.![]()
![]()
![]()

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Понеже ловим изцяло и само на Дунав на един остров, ще си позволя да пиша няколко реда. Конкретно за шарана тази година имам наблюдения че най-резултатно се оказа захранването точно по един метод. Отначало опитвахме да хвърляме царевицата 10-15м. по-нагоре от мястото където ловим ясно поради какви причини. Не беше много резултатен метод, сигурно поради силното течение. После правихме "шишарки" от глина и ги въргаляхме в предварително накиснатата царевица и жито. Резултатът не закъсня. Трофеен за мен амур, 3 късания на 0.60, 1 по-голям от извадения докаран до брега и скъса и шаранчета между 2.5-9кг. На мен по-ефикасен метод от "шишарките" на р. Дунав не ми познат. Сега ако някой друг ми обясни как храни с топчета или други такива подобни и ги подава на мястото където иска да паднат и ги задържа там, ще съм му много благодарен. Готов съм да обсъждам, макар че не съм някой майстор. Наслука на всички!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
kutinchev написа:.. Сега ако някой друг ми обясни как храни с топчета или други такива подобни и ги подава на мястото където иска да паднат и ги задържа там, ще съм му много благодарен. Готов съм да обсъждам, макар че не съм някой майстор. Наслука на всички!

Това го прочетох преди тази тема, но все пак благодаря. Предпочитам да си ловя с "шишарките", защото нито знам как да правя топчета нито нищо. Иначе това с камъчето в топчето е хитро, възможно е да се получи идеята.
-
Аз и преди бях писал,че не ги правя на топки ана дебели питки.Може и на квадрати с камък по средата.Много добър вариант е тези квадрати да се направят от предния ден и да поисъхнат малко,така се разтварят по бавни и захранката държи по дълго.
-
Ей тука може да коментира Яшката начина на риболов на Дунава.Темата за род пода се размаза.

На Ряхово,слагам стойката на буната и нареждам 3 въдици една до друга в най голямото течение и без оплитане.Всичко зависи последователноста,дистанцията е тежеста на монтажа.Аз хвърлям първо долната,на 30м.2-та 25м.3-та 20м.Това е примерно.Другото което е,че когато има праг,течението докарва монтажа до прага и там спира да тегли.В този случай хвърляш с еднакви монтажи,1метър нагоре всяка следваща,като започваме от долу нагоре.Така течението ни ги подрежда на 1м.растояние една от друга до прага.Дано да съм го обяснил правилно.

На Ряхово,слагам стойката на буната и нареждам 3 въдици една до друга в най голямото течение и без оплитане.Всичко зависи последователноста,дистанцията е тежеста на монтажа.Аз хвърлям първо долната,на 30м.2-та 25м.3-та 20м.Това е примерно.Другото което е,че когато има праг,течението докарва монтажа до прага и там спира да тегли.В този случай хвърляш с еднакви монтажи,1метър нагоре всяка следваща,като започваме от долу нагоре.Така течението ни ги подрежда на 1м.растояние една от друга до прага.Дано да съм го обяснил правилно.

snegk ще си позволя да изкоментирам монтажите който си ми показал и от там изводите който си правя за мястото до ОРЯХОВО на което не съм и стъпвал въпреки че тъща ми е от Селановци
ОЛОВОТО което е на монтажа показва че там няма закачки по дъното.дори праг да има няма спрени в него стирки от корабите клони и.... просто си е чист праг. ДР. което ми направи впечетление пружината прекалено биковита което само по себе си отново говори че няма закачки или ако има просто при закачване можеш да ги изкараш
с монтажа(всичко това е за закачките)
Тежината на оловото е не повече от 120г и като се вземе съпротивлението на хранилката в силното течение дори да го правиш на круша сплескана полезната му тежина(бързо пропадане)се намалява двойно(което значи че течението не е много бързо).
Ние използва ме крушовидна плоска форма защото е айро динамична което показва че естесвено че хвърчи добре задържа добре и при вадене на монтажа не се закачва .
Ние ловим ето с тези тежести за да съм по прегледен да не кажете че незнам какво говоря

грамажите 150г 170г 270г 350г
ЗА ПРУЖИНКА използваме обикновенн бакърена навита на химикалка за може като удари в закачка да ме пусне от разпъването и
Ако всичко това кадето написа е истина В КОЕТО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ просто такива места при нас няма и по реката са еденици
на др място нямаш шанс на такава тактика и подреждане 

ОЛОВОТО което е на монтажа показва че там няма закачки по дъното.дори праг да има няма спрени в него стирки от корабите клони и.... просто си е чист праг. ДР. което ми направи впечетление пружината прекалено биковита което само по себе си отново говори че няма закачки или ако има просто при закачване можеш да ги изкараш

Тежината на оловото е не повече от 120г и като се вземе съпротивлението на хранилката в силното течение дори да го правиш на круша сплескана полезната му тежина(бързо пропадане)се намалява двойно(което значи че течението не е много бързо).
Ние използва ме крушовидна плоска форма защото е айро динамична което показва че естесвено че хвърчи добре задържа добре и при вадене на монтажа не се закачва .
Ние ловим ето с тези тежести за да съм по прегледен да не кажете че незнам какво говоря

ЗА ПРУЖИНКА използваме обикновенн бакърена навита на химикалка за може като удари в закачка да ме пусне от разпъването и
Ако всичко това кадето написа е истина В КОЕТО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ просто такива места при нас няма и по реката са еденици

-
Ами като ме поканиш лятото ще видиш че рибите нямат шанс а не аз.

и аз използвам същите олова най често 150-180 грама
а сега да попитам с каква жилка ловите каква е дебелината на основата и каква използвате за повода какъв цвят има ли значение цветъ ?

За втори път те каня офицялно
ако и сега не приемеш
просто ще остана разочарован