Кой какъв фидер ползва

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кой какъв фидер ползва

Мнение от dekata »

Нищо му няма.Просто е нетактично да се подиграваме на колеги с по нисък клас въдици.Толково могат да си позволят да похарчат за такъми.Те и нашите не са върха на сладоледа така че ... :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:11 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

каридата написа:Инъче има и такива като се хване риба се огъва само връхчето и не може да се разбере имали риба или няма.Имал съм и такъв.Бе не ме кефеше и го продадох.Инъче беше Тубертини компакт фидер 3.90 акция 50-200,вери хард да го ева.Като качество не беше лош.
Колега каква е най голямата риба която си вадил.с Тубертинито.Аз с моята Аква на 3,60 шарко 1,5кг и се изкриви на Ц малко страх ме хваща да не се счупи :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Сефтосах го на яз.камчия с морунажи и каракуди,ми аз не мога да ги осетя след закачането им.Инъче и на платени съм ходил и с килограмови риби съм го пробвал ама не ме кефише.Явно е направен за доста едри риби.Имах и друг проблем с него не можех да си изпъвам линията,дори и с 50 грамова хранилка.Абе Авашимата ми дойде на място,ма и аз обичам въдици с по малка акция,а и рядко ходя по големи реки за кадето можеше да ми потрябва нещо по-тъка откъм акциа.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

каридата написа:Сефтосах го на яз.камчия с морунажи и каракуди,ми аз не мога да ги осетя след закачането им.Инъче и на платени съм ходил и с килограмови риби съм го пробвал ама не ме кефише.Явно е направен за доста едри риби.Имах и друг проблем с него не можех да си изпъвам линията,дори и с 50 грамова хранилка.Абе Авашимата ми дойде на място,ма и аз обичам въдици с по малка акция,а и рядко ходя по големи реки за кадето можеше да ми потрябва нещо по-тъка откъм акциа.
ОФ оф ОФ Незнам вече .преди да започна да влизам във форума лесно се купуваше ПРЪЧКИ взлизам в магазина и тествам и взимам а сега имам чувството че трябва да имам от всички по 1бр :) Боло нямам .Ама и боло ще си взема .За дунава ,че и за всички реки маи е най удачно :mrgreen:
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Болото и то е универсално оръжие.Аз го ползвам освен за река и на язовири,баластриери,блата ,канали и други водни обекти.От много мислене фаида няма,грабвай парата и тръгвам по магазините да пробваш.То ако на всички ни слушаш саветите скоро фидер няма да си купиш(всеки си хвали свойто и така ще е за в бъдеще).Дерзай приятелю и успех с покупката.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

От 5 години, че и повече практикувам фидер риболова........., по онова време с малки изключения фидера не бе много популярен метод за риболов, като изключим класическата пружина с ьпгрейд на подвижна. Тогава нямаше много много материали или колеги или форуми, които да бълват полезна информация, учих се по метода проба грешка и до момента за мен сум установил че оптималната дължина е 3.90. Апропо няма да забравя далечната 2003г. когато колегата ида извади това невиждано чудо на техниката - фидера- на яз. Домлян и избабани една коилограмова ПЬСТЬРВА :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ей така между килограмовите каракуди :shock: :shock: :shock:
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

dekata написа:Нищо му няма.Просто е нетактично да се подиграваме на колеги с по нисък клас въдици.Толково могат да си позволят да похарчат за такъми.Те и нашите не са върха на сладоледа така че ... :wink:
Изинявам се на колегата :oops:
Изображение
Без риболов няма любов !
golden
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от golden »

IDA написа:По-важното е, да се овладее " метода" в детайли :idea: :idea: :idea: Аз имам фидери и пикер и в двете крайности на "ценови клас", и не се оплаквам от "този" или "онзи" :D 8) Фидера, като прът, е последната брънка от "метода фидер" :!: :idea:
IDA,при цялото ми уважение към теб и твоя опит в риболова с фидер-не мога да се съглася,че пръта е последната брънка!Точно там е удоволствието от риболова-пръчката директно предава всеки порив на рибата,а това е за мен кефа(улов не прибирам,по простата причина че в къщи не консумираме риба).И като пример мога да посоча фидер пръчка на Робинзон с тест до 90 грама груб,като кол за домати вадещ платики все едно са туфа водна леща и Спийдмастер с тест до110 грама,вадещ същите платики и придаващ всички трептения на рибата в края на влакното.
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

golden написа:
IDA написа:По-важното е, да се овладее " метода" в детайли :idea: :idea: :idea: Аз имам фидери и пикер и в двете крайности на "ценови клас", и не се оплаквам от "този" или "онзи" :D 8) Фидера, като прът, е последната брънка от "метода фидер" :!: :idea:
IDA,при цялото ми уважение към теб и твоя опит в риболова с фидер-не мога да се съглася,че пръта е последната брънка!Точно там е удоволствието от риболова-пръчката директно предава всеки порив на рибата,а това е за мен кефа(улов не прибирам,по простата причина че в къщи не консумираме риба).И като пример мога да посоча фидер пръчка на Робинзон с тест до 90 грама груб,като кол за домати вадещ платики все едно са туфа водна леща и Спийдмастер с тест до110 грама,вадещ същите платики и придаващ всички трептения на рибата в края на влакното.
Колега golden, съгласен съм с теб, но донякъде. Все пак за да стигнеш до удоволствието от ваденето и усещането на всеки порив на борещата се риба, не трябва ли първо да направиш работещ фидер монтаж, да избереш подходящо място за риболов, да забъркаш работеща захранка за конкретния водоем, дълбочина и очаквана риба, да си подредиш нещата така че да успяваш да усетиш и отразиш всяко кълване и т.н и т.н. ... а ваденето после ..... Щото едно е да ти кълве на всяко хвърляне, друго е по веднъж на час. Та това може би имаше в предвид колегата IDA.

ПП. Тя Провадия ей я на, може да обменим мялко опит и по някоя бира през лятото на Цонево. :D :drinkers:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Aз също поддържам тезата на ИДА. Изначално фидерната пръчка се казава така заради метода, по който се лови или както казват братята ингилизи на първо място това е захранващ метод за риболов. И ако трябва да разъждаваме на първо място за мен е приготването на подходяща захранка. Много ценя едно изказване на колегата Бутник, в което той бе посочил, "че риболовеца трябва да е мислещ", ще ме извини ако не го цитирам правилно. Какво искам да кажа: Първо да мислим за детайлите захранка, монтаж - според вида на рибата, кошница - според вида на дъното, влакно - според условията и дистанцията и на последно място върхът на фидер пръчката. Всичко извън това за мен променя метода фидер в метод на дъно. За мен използването на влакно над 22 куки над 12 и кошници над 60 - 80 гр. си е обикновен риболов на дъно. И накрая ще си позволя пак да цитирам братята ингилизи , според които методът фидер е създаден да обловиш дистанцията над дължината на щеката до 30-50м. когато рибата отказва да се храни ндистанцията на мача и на дистанцията на щеката и взима само от дъното.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

каридата написа:щото при наличие на дървета над и зад тебе с по дълга сопа ще ти е много тръдно замятането.Ана дън му.
Не разбрах-нали идеята при речния риболов с фидер е колкото може по -голяма част от влакното да е извън водата,с цел по-малко съпротивление и съответно да не може хранилката да се търкаля по дъното от течението,особено когато се ратовари от захранката.е Не е ли по-логично фидера да е по-дългичък,за да бъде по-изправен нагоре и съответно по-малка част от влакното да бъде във водата.Освен това,колкото по-малко от линията е във водата,толкова по-малък е шанса да се закачат по-нея водорасли и прочее,влачени понякога от течението и да прецакват риболова?
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Д-р Дулитъл написа:
каридата написа:щото при наличие на дървета над и зад тебе с по дълга сопа ще ти е много тръдно замятането.Ана дън му.
Не разбрах-нали идеята при речния риболов с фидер е колкото може по -голяма част от влакното да е извън водата,с цел по-малко съпротивление и съответно да не може хранилката да се търкаля по дъното от течението,особено когато се ратовари от захранката.е Не е ли по-логично фидера да е по-дългичък,за да бъде по-изправен нагоре и съответно по-малка част от влакното да бъде във водата.Освен това,колкото по-малко от линията е във водата,толкова по-малък е шанса да се закачат по-нея водорасли и прочее,влачени понякога от течението и да прецакват риболова?
Прав си докторе, ама нашите реки тук в бургаско, са доста скромни. Най близо ни е Тунджа от по сериозните български реки. Ама всичко си зависи от конкретното място за риболов. Обикновено там където е рибата, по брега е пълно с дървета и клонаци.
Жив и здрав!
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Абе затова едно фидерче с променлива дължина решава много неща,поне като се купува всеки да си прави сметка къде ще го използва най много и после е много по-лесно.Baggin' Machine Feeder на MIDDY е моя и си го купих съвсем случайно от Шумен,след дълги пазарлъци със собственика на магазина.Фидерчето имаше счупени рингове на два водача при отделните връхчета,който проблем се реши веднага след закупуването му за 140 лева,мисля че беше.Като видях,че в сайта на MIDDY въпросната чудесия струва 145 евро изобщо не се замислих.И се оказа чудесна инвестиция-използвам го само на река Огоста. Единствената снимка в галерията ми е на шаран-огостенски дивак,хванат с този фидер.За Дунав имам едно чудовище на Exori с много голяма акция,дали не беше 180...но не го използвам толкова.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Пон Юни 08, 2009 10:11 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”