shimano-разликите между японското и малоазийското

Модератор: sapuna

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: shimano-разликите между японското и малоазийското

Мнение от Павел Иванов »

По принцип самата информация си е 100% сигурна ! Друг е въпроса че доста от митничарите се правят че "не я знаят" щот по принцип варианта мито обикновенно ги ощастливява с от 10 до 50% от неговата стойност в техните джобчета :twisted: Е ако случайно попаднеш на таквизи къде още не са прочели разпоредбите от 01.12.2008г. просто им намекни че би трябвало да ги прочетат за да могат да изпълняват съвестно задълженията си :wink:

За единят селер ти гарантирам че ще ти отговори още тази нощ а за другият утре като се нануна :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Би ли се обосновал защо не е верна поне според тебе ? Не друго ами днеска за последно я проверих :wink: Инак както споменах то на болшинството митничари им изнася да се правят че не са чули за нея щот по-лесно им се пълнят джобчетата тъй ама пред съда обикновенно незнанието на едно нещо не те оправдава че не го знаеш а даже напротив особенно ако пряко касае работата ти :idea: То същата работа като разпоредбата отпреди години за 22те евра праг която от три години беше вдигната на 45 евра ама почти никой митничар в провинцията не я спазваше щот така им изнасяше !

Павел Иванов
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Павел Иванов написа:....... Не друго ами днеска за последно я проверих :wink:
Би ли споделил къде или как си я проверил.

Аз лично доста се порових, но никъде не успях да намеря официална информация за промяна на прага за безмитен внос
Посочи някакъв официален источник, за да няма неясноти
.........!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми сутринта преди да отскокна да хвана некоя и друга рибка просто минах през централната митница да свърша една две работи и тъй :wink:
Инак влизаш е ТУКА , дзвъниш едно талафонче и питаш за поправките приети по регламент 918 утвърден от 01.12.2008г. и та информират ама подробно 8)

пп - ако случайно тъ ебават на митницата то просто дзвънкаш от ГСМто е те на некой от ТИЯ и да видиш как бръже се оправя работата :twisted:

Павел Иванов
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

xenohаck написа:От 1 декември 2008 лимитът за обмитяване на стоки е 150 евро или равностойността им в друга валута що се отнася до внос, при който поне една от страните е юридическо лице (като например купуване от онлайн магазин). При внос при който и подателят и получателят са физически лица (както може да бъде например при покупка в eBay) прагът на безмитен внос е 22 евро или равностойността им в друга валута.

http://www.pazaruvane.com/2008/07/customs-duties.html
Повечето от продавачите в ибей са онлайн магазини,т.е. юридически лица.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

xenohаck написа:да съгласен съм ! Ама как ще го докажеш ? :D
На ПейПал фактурата обикновенно си пише също тъй на самата разпечетка която е лепната за пратката и единственният проблем е евентуално ако съответният митничар не знае съответният език та да прочете какво пише ама тогава вика некой колега който може и готово ! С частна покупка е в пъти по лесно :idea: В случаят самият продавач като часно лице не е длъжен да обявява каквато и да е била стойност на съответната пратка :idea: :idea: :idea: Глюпости от сорта "как ще го докажеш" са напълно неуместни при положение че в случаят не се налага да се доказва каквото и да е било :idea:

ЕииииииииииииЙ аман бре !!!

Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Точно поради причината че всеки си интерпретира закона как му изнася съм пуснал в допълнение телефончета разни по-горе http://www.customs.bg/bg/page/118 :wink: Англия по принцип има много беден пазар за спинингов риболов та не ми е приоритет ако и да си пазарувам оттам от време на време като примерно последната ми мухарка на Харди която заедно с транспорта до пред вратата ми стъпи на около 720лв. при положение че тука вносителят и ми предлагаше новият модел на същата с отстъпката за 1750лв. та и от там определено си струва понякога да се пазарува :wink:

Павел Иванов
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Въпроса ми е извън темата....извинявам се за което! Какво означава RRP? Цена извън промоцията?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Nemezis_ss написа:Въпроса ми е извън темата....извинявам се за което! Какво означава RRP? Цена извън промоцията?
RRP=Recommended Retail Price.... препоръчителна цена на дребно
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Значи с прости думи.....цена извън промоцията. Благодаря колега!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Преди,около 2-3 месеца си купих ново шимано(катана 1000 за лек риболов) произведено в малайзия.повъртях го в магазина и мноо ми хареса купих го.на първия риболов с него(януари)взе да издава странен шум,щом имаше закачена риба.имаше ли нещо тежко на линията,се мъчеше макаричката,скърцаше!отворих я смазах я едно хубаво е сега е 6,определено нямаше никва смазка в нея,чак се чудя как са могли да забравят,малко "олио" да капнат
Последно промяна от chanio на Пон Фев 23, 2009 1:39 pm, променено общо 1 път.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

chanio написа:Преди,около 2-3 месеца си купих ново шимано(катана 1000 за лек риболов) произведено в япония.повъртях го в магазина и мноо ми хареса купих го.на първия риболов с него(януари)взе да издава странен шум,щом имаше закачена риба.имаше ли нещо тежко на линията,се мъчеше макаричката,скърцаше!отворих я смазах я едно хубаво е сега е 6,определено нямаше никва смазка в нея,чак се чудя как са могли японците да забравят,малко "олио" да капнат
Японска Катана :shock: ?
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

малайзия,грешката е моя sorry
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Колеги, здравейте. Имам малко по-различен въпрос към Вас. За да не пускам нова тема във форума ще поискам съвет от Вас тук.
От Варна съм и ходя за риба само на морето. Ловя заргана и кефалови риби на бомбарда, както и използвам чепаре. Искам да си купя макара SHIMANO или DAIWA , но да могат да издържат на екстремните влияния на морската вода. Както DAIWA така и SHIMANO използват като материал за корпуса /тялото/ МАГНЕЗИЕВИ сплави за по-малко тегло, но той се руши много бърза от морската вода. Вярно ли е това ?
И още един въпрос. Моля за помощ за избор на макара. Да става за риболов с чести / интензивни/ замятания. Коя от тях ?
1. STRADIC 2500 FB или SFB клас
2. Technium 3000 SFB
3. Twin Power 2500 FB или SFB

Благодаря предварително, за Вашата отзивчивост и точни отговори.
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Забравих да изпиша и на DAIWA предлженията.
1. Luvias 2500
2. Tierra 2500
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”