Риболов на сом в язовир!

Модератор: sapuna

georgi_gopata

Re: Риболов на сом в язовир!

Мнение от georgi_gopata »

:) Много Благодаря!

Тия дни ще пробвам, само да се стопи снега че трябва да оставам там...ако мога да стигна до водоема :roll:
Ще пробвам съвета на Кроки, а ще ми кажете ли някаква тактика за пролетта? :?
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Пролета и лятото може да се пробваш на плувка, една 150 гр. плувка или балон.Това с балона съм го виждал в Италия, но е голяма играчка докато настроиш балона според рибката и тежеста. Трябва да е толкова надут балона, че рибката да го потапя и балона след малко да изплува, при изплуването на балона има и звук попдобен на кльонка но в пъти по-лек.В Италия надвечер ловяха така.Продават и специални балони които са доста по малки от нормалните, надуват ги колкото лимон или грейпфрут, всичко зависи колко голяма е стръвта.
stan4o 1111
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stan4o 1111 »

колега препоръчвамти да пробваш черен свински дроб или на някаква карантия лично аз съм имал успехи на тази стръв на жребчево НАСЛУКА
КОИТО ХРАНИ ТОИ ША ХВАНИ
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

stan4o 1111 написа:колега препоръчвамти да пробваш черен свински дроб или на някаква карантия лично аз съм имал успехи на тази стръв на жребчево НАСЛУКА
Във какво се изрази успеха ти от Жребчево :!: Питам те от любопитство. :oops: Едри ли бяха сомовете :!: :roll:
При мен кълве на вмирисан бъбрек,но за сега само дребни екземпляри :evil: Но тази година ще метна на цял бъбрек за голям. :smt021 :smt017 Трябва само да сменя куките за да не се крият във самата карантия. :shock: :P При теб как е монтажа :!: Какво основно влакно използваш :!: Веднъж ми скъса,но може да е протрило на някоя мида. :idea: На Жребеца е пълно със тях. :rolleyes: 8)
Николай Стефанов
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Николай Стефанов »

Teleto написа:При мен кълве на вмирисан бъбрек,но за сега само дребни екземпляри :evil:
Ако може да запитам от какво животно ползваш бъбрек??
Опитите не се броят - важен е крайният резултат !
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

stan4o 1111 написа:черен свински дроб или на някаква карантия
Teleto написа:При мен кълве на вмирисан бъбрек,но за сега само дребни екземпляри Но тази година ще метна на цял бъбрек за голям.
А пък аз все си мисля че,,най добре взима на'' далак от коза'', :roll: тва за средни екземпляри.За по големи трофеи ,трябва да пробваш на
''воденичка от гълъб'',гълъбчето задължително трябва да е 'Атканат' :!: ,разни гащати ,качулати или преметачи ,не стават.Също така ,не са за подценяване и ,варените ,пушените,печените,пърлените,пържените или сурови пилци.Освен от мидите ,пазете се и от раци ,те също могат да ви гризнат въженцето,апък вие дръвцето. :D 8) :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Айде,изтрепаха козите ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
stan4o 1111
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stan4o 1111 »

Във какво се изрази успеха ти от Жребчево :!: Питам те от любопитство. :oops: Едри ли бяха сомовете :!: :roll:
При мен кълве на вмирисан бъбрек,но за сега само дребни екземпляри :evil: Но тази година ще метна на цял бъбрек за голям. :smt021 :smt017 Трябва само да сменя куките за да не се крият във самата карантия. :shock: :P При теб как е монтажа :!: Какво основно влакно използваш :!: Веднъж ми скъса,но може да е протрило на някоя мида. :idea: На Жребеца е пълно със тях. :rolleyes: 8)[/quote]

говоря за сомчета от порядака на 3-4кг. на параклиса и то савсем случаино понеже бяхме за амур. един местен колега каза че колегите преди нас са вадели сом и ние също решихме да пробваме званхме на другата гр. да донесат стръв и за една вечер хванахме три сомчета а относно влакното 0.35
КОИТО ХРАНИ ТОИ ША ХВАНИ
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

И аз ловя(по точно се опитвам) сом в един язовир, имал сам успехи на червеи, черен дроб, но най-добрата стръв поне за мене си остава поповото прасе, Та имам два въпроса:
1 Има ли начин да се направи така че огромните количества костурчета да не окюпазяват гроздът торни червеи?
2 И има ли смисъл да упитвам на воблери и блесни през деня като се има впредвит че сома се държи по-навътре щото имам голям мерак за сом на спининг :D ? Сомчетата са от порядака на 5 6 кг но има слухове и за големи.
кьоркефали
stan4o 1111
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stan4o 1111 »

колега няма ли да споделиш кои е този язовир :D
КОИТО ХРАНИ ТОИ ША ХВАНИ
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Николай Стефанов написа:
Teleto написа:При мен кълве на вмирисан бъбрек,но за сега само дребни екземпляри :evil:
Ако може да запитам от какво животно ползваш бъбрек??
Казаха ми да го взема от Метро-бъбрека. :wink: Там по застоявала стоката. :vom: Използвам ръкавици,че много е гадно. :toimonster: А това дето колегата каза за гълъбите съм го чувал. :rolleyes: :smt117 Но не знаех,че трябва да са от порода. :oops: На Дунава ги ловяли на пощенски. :smt017 Много летели те....по цялото поречие на реката. :axe: И сома бил свикнал със тях и вкуса им. :smt019 Към Лом най-много гълъби има по време на слънчогледа. :weedman: Ще пробвам за вътрешните водоеми със друга порода гълъби. :smt059 За козата може да е верно...и тя е смръдлива. :butthead: На сома му харесват смърдоляците. :smt078 Влакното 0.35мм го резна,като масло. :smt079 :smt106 Да не е щука си мисля,че на Жребеца по принцип ги има :!: :?: :smt119
stan4o 1111
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stan4o 1111 »

Влакното 0.35мм го резна,като масло. Да не е щука си мисля,че на Жребеца по принцип ги има
абе тя щуката калве ли на такива работи
КОИТО ХРАНИ ТОИ ША ХВАНИ
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

stan4o 1111 написа:
Влакното 0.35мм го резна,като масло. Да не е щука си мисля,че на Жребеца по принцип ги има
абе тя щуката калве ли на такива работи
Станчо на Жребеца щуките са от времето на Фред Флинстоун,така че,не само че кълве ,ами направо прави делфински номера,само и само да се докопа до вкусната и крехка воденичка от ''щраус''.Има няколко ферми в страната които отглеждат щрауси,и ако имаш твои хора добре,ако нямаш парите вършат работа.Значи стъпка номер едно:Преди да се снабдиш с щраус трябва да си сигурен че,щрауса не е прекалено дебел,не е бременен и най важното че,е от световно известната порода´´hercinbait´´.На тази световно известна порода, воденичката има много специфичен и незабравим вкус,''не искам да прозвучи като реклама но'',много наподобява на миризмата на стара пушена тафтабица :smt012 .Точно този мирис побърква щуките и ги прави лесна плячка,и да не забравя:С воденичката трябва да се правят специални ''фифели''ама тва ще ти го обясни един друг колега.

Стъпка номер две ,по късно че,стана време да полегваме. :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

:smt017 :smt017 :smt017 Почнах да се бъркам, :smt012 темата за сом ли беше или за щука.Май и тука ще има ключ. :twisted:
Вихрен
новобранец
новобранец

Мнение от Вихрен »

сома най-често взема на сушени езичета от комар :axe: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: и кълват само големи :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”