ОЛОВО за ЗАКОТВЯНЕ - произведено в BG

Модератори: Димо Михалев, dobria1

durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

ОЛОВО за ЗАКОТВЯНЕ - произведено в BG

Мнение от durumov »

DOCTORA написа:Пробвай ги тези олова в Събота дали държат дъното и дали антенките им се отварят добре, преди да се скъса влакното. Виж кое е най-тънкото влакно с което могат да се замятат и откопчват без да е скъса. Виж дали летят добре.
Еййй, ще ми се размине май да мъкна 10 кг олова от Англията.
А те тук най ефтините са по £0.85=2.42лв. Някои търговци ще забогатяват набързо май :lol:
... не съм го направил изпробването още Докторе, но ето ти ги Наште олова - 75 гр. пише на тях:

Изображение

малко халтавят антенките когато са в заредено положение, но това се оправя лесно с клещички. технологията на майстора е била такава , че не ги излива с готови дупки за промушване на телта ....ами са 4ристенни отдолу и са стиснати след поставянето на антенките/мустачките + стоперните топчетата.
Не мога да обещая дали ще ги изпробвам, има страшно много работа тия дни по една гадна :shock: реклама...
...затова, колеги...ако някой си купил и е пробвал ... нека сподели как е :idea:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

Здравейте!
И аз да не остана назад - си закупих 2 бр от тези "вълшебни тежести".
Наистина хитро замислена вещ, обаче в къщи си поиграх и установих че съществува потенциален проблем. Резултата е че почти 80% оловото ще остане на дъното :lol: :lol: :lol: .
Защо мисля така :
Антенките са монтирани на кръст, което означава че когато това чудо се забие в дъното и по едно перо от двете двойки ще са в пясъка.
Тук аз виждам проблема, Когато се опитвам да обърна едновременно двете антенки, те се преместват по жлеба, заклинват се взаимно и не се обръшат назад. Не знам при вносните да ли антенките са на кръст.
Малии, представям си сега Бат Милен кви ша ги нареди, за туй че сме будали дето сме си купили такива котвички :lol: :lol: :lol:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Къде го продават това олово. Гледах такива по френския канал .Там един показваше как се правят. :wink:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

barutchiata написа:Къде го продават това олово. Гледах такива по френския канал .Там един показваше как се правят. :wink:
у Варна...брато ми.... за Софиа не знам :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

не си прав за оловата - "на морето ша ти се смеят всички"

... за вълна и на пясъчно дъно няма да имат цена - да си стегнеш линията - знайш'ли кви кефали плуват зад прибоя - ами за калкан - също.

...аре сега, ако нямате там такива да ти донеса в Бургезландия :lol: :lol: :lol: - в Англия и Франция стават, тука няма да стават - освен това напъването на антенките, кога да се откачат от дъното се регулира с клещички - някой беше питал май за това.
Аз имам забележки само по начина на изливането в калъпа. Не е оставил майстора дупки само и да провре телта(закалена е и не е мека) и да я огъне - ами доста са широчки отворите - по-точно е процеп - 3-4 мм. - а трябва да са 2 канала на 90 градуса един от друг.
Дали корозира тая тел в морето и за колко време ???
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

durumov написа:не си прав за оловата - "на морето ша ти се смеят всички"

... за вълна и на пясъчно дъно няма да имат цена - да си стегнеш линията - знайш'ли кви кефали плуват зад прибоя - ами за калкан - също.

...аре сега, ако нямате там такива да ти донеса в Бургезландия :lol: :lol: :lol: - в Англия и Франция стават, тука няма да стават - освен това напъването на антенките, кога да се откачат от дъното се регулира с клещички - някой беше питал май за това.
Аз имам забележки само по начина на изливането в калъпа. Не е оставил майстора дупки само и да провре телта(закалена е и не е мека) и да я огъне - ами доста са широчки отворите - по-точно е процеп - 3-4 мм. - а трябва да са 2 канала на 90 градуса един от друг.
Дали корозира тая тел в морето и за колко време ???
Аз питах за този проблем, явно и ти си го усетил, защото с тези канали 3-4 мм и свободното движение на антенките се стига до тяхното заклинване една в друга.
Аз ще си прафасонирам готови олова
Правя си две дупчици с дрелката, промушвам си телчица, правя си длъбнатини за топчетата- с по широка бургия и готово.
Този пишман леяр да има да взема. :lol: :lol: :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

казах ли wohimееее.... скрънзак ... бе .... свил се отзад като цепеняче... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - не бута и 5 ст. :wink:

...ами да ма светнеш откъде такава тел - неръвдаема и калена ... аааа???
дрелка и свредло ясно... топчетата са ми тъмни ...трябва по кинкалерийките да се тропа....
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Тел от зъботехниците те имат такава :idea:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

А и в Практикер мисля че има такава неръждавейка
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

[
]откъде такава тел[/b] - неръвдаема и калена ... аааа???
дрелка и свредло ясно... топчетата са ми тъмни ...трябва по кинкалерийките да се тропа....[/quote] ........................... Потърси в енергото. Мисляси че в алуминиевия проводник има такава стомана :smt023
риба къща няма-риба време няма
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

[quote="batmilen"]..абе олово с дрелка пробивали ли сте...телове , топчета и геги ша туряте...[quote]

Честно не съм пробивал олово с дрелка, какъв е проблема :?:
То си е мек метал и на ниски обороти трябва като масло да се пробие, пък за телта нямам идеи, мислех си даже и по-дебела медна тел, от прободник - все ще свърши работа - да задържи края на линията.
Топчета - мисля да взема един от тези боклуци - герданчета - дето ги продават по пазарите.
Ще пробваме, пък ще кажем да ли става лесно
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Медната тел ще се окисли...а за оловото и аз не зная...не е ли по-добре и за по-бързо....да си поръчате да ви направят калъп...например Дели може да има такъв апарат...фреза , пескоструен...та да си го отливате оловото...то ако за всеки куршум вземете да пилите и пробивате... много трудоемко ще стане... :lol:

Сега се сетих как ще стане ....на обикновенния калъп...ще пробиете дупки...ще сложите тел в тях...след като излеете...ще издърпате теловете и ето ви дупки в отливката... :idea:
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wohim »

Трудоемко :lol: :lol: :lol:
Ми кво да правим цяла зима - долу в мазето, на менгемето, до винцето и мезето.
Няма по цял ден на дивана да лежим, я!!!
Пък за окислената медна тел - да не ти пука :lol: :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

barutchiata написа:Тел от зъботехниците те имат такава :idea:
barutchiata написа:А и в Практикер мисля че има такава неръждавейка
... ще проверя след 17,30ч. да но си прав - трябва и да е калена и твърда ... даже малко прижинираща ... не съм инженер ама ми е кеф да се бъзикам с инструменти.
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Английските олова не са пробити а са отляти така че на дъното има оставен процеп на кръст. Слагат се теловете и края на оловото се удря с чук за да се долепят краищата. Теловете остават да се въртят свободно в горната част на процепите.
Тук не слагат кръгли мъниста ами цилиндични пластмасови втулки.
То и без тях може. Ако са добре оформени браздите по тялото на оловото, те си държат извитите телове и без мъниста. Много е важно в горната част на оловото да има хубава халка на дълга дръжка за да се закача лесно за такъма и дългата дръжка позволява по-добро държене за дъното.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”