Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни

Мнение от AL KAPONE »

Много ме е страх от такива неща, :roll: особенно от как и аз имам дете... движат се като свободни електрони... :?
GODzilla ходи пали свещ наистина, ако трябва срещнисе с родителите и ако не е кръстено му стани Кръсник!!! :roll: Живота е непредсказуем... и не знаем кво ни чака утре... :idea:
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Майната им на гумите,приятел,в такива ситуации,при внезапно изскачане,се моли да е в "опасната зона",никви гуми не спасяват!Само за това пиша пак,дано се разминава фаталния резултат,никой риболовец не заслужава да попадне в положението на ...даже и не ми се уточнява.Пий едно да ни отминава лошото,пък гумите за това са много марки и видове,да си купува кой каквито си реши в крайна сметка.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

INCUBUS написа:...в такива ситуации,при внезапно изскачане,се моли да е в "опасната зона"
Снощи звъннах на родителите на детето, стреса му е отминал, ама е започнало да го наболява натъртеното.
Добре, че не беше някоя трошлива бабичка, че... :?

"Опасна зона"? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Това е зоната /разстоянието /,в която при внезапно възникнала опасност за движението,при движение с разрешена съобразена скорост и аварийно задействане на спирачките,не успява да спре автомобила и удря "опасността".Т.е.самото разстояние от мястото на реално възприемане на опасността до контакта с нея нее достатъчно и не позволява предотвратяване на удара.Когато при разследването/ авто-техническа експертиза/ се установи,че мястото на удара е в "опасната зона",водачът,причинил СТП,ТТП или смърт няма да носи наказателна отговорност.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ясно, мерси! :)

Ама все ми се струва, че такъв филм не се гледа в БГ съдилищата и шофьорът винаги е виновен...ъъъ...ако не се казва Максим, де. :wink: :lol:
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Годзила, много неприятна случка и никой не е застрахован от подобна.
Дано всичко е наред и да няма последствия, въпреки че при всички положения от напрежение си си скъсил живота с години.

Колкото до гумите, един съвет от мен - не сменяй тойото с друга марка, поне засега.
И едно малко уточнение. По принцип понятието "зимна гума" е неточно. Такава гума няма. Има гуми за различни видове настилки и терени. Примерно М+S гумите са за сняг и кал. Тази гума трябва да е с едри ламели и не много мека. Гумите за мокри настилк, задължително с канали за изхвърляне на водата.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

kolev написа:По принцип понятието "зимна гума" е неточно. Такава гума няма. Тази гума трябва да е с едри ламели и не много мека. Гумите за мокри настилк, задължително с канали за изхвърляне на водата.
Колев, вгледай се внимателно в картинката :roll: Почти всеки производител има чисто зимен модел... :lol:
И бих казал просто ламели и мека :lol: Ако е твърдичка значи се е удървила в некой склад от висяне.... каучука и селиката са микропорести материали, които стареят и се втърдяват! :roll:

Изображение
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

AL KAPONE написа:
kolev написа:По принцип понятието "зимна гума" е неточно. Такава гума няма. Тази гума трябва да е с едри ламели и не много мека. Гумите за мокри настилк, задължително с канали за изхвърляне на водата.

Колев, вгледай се внимателно в картинката :roll: Почти всеки производител има чисто зимен модел... :lol:
И бих казал просто ламели и мека :lol: Ако е твърдичка значи се е удървила в некой склад от висяне.... каучука и селиката са микропорести материали, които стареят и се втърдяват! :roll:
Не е нужно да се вглеждам. Тази гума си е изцяло за сняг. Ако се сложат шипове и за лед. Това, че някой я е нарекъл зимна, е нормално. За финландците зимата е сняг и пак сняг.
В различните държави зимите са различни. Например мишлен всичките им "зимни" гуми имат канали и не се държат много добре на сняг. По скоро са за кишав сняг.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Евала, убеди ме , поклон! Виждам, че познаваш материята... ако ми отговориш в колко държави се проезвежда алпина на мишлен, на кои континенти и съотношението в проценти на смеските за различния климат... :roll: Отивам да ти купя билет до Париж :smt023
....а и не разчитай на Гугала
Поздрав
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

kolev написа:Примерно М+S гумите са за сняг и кал. Тази гума трябва да е с едри ламели и не много мека.
Ласите са точно такива. :wink: :)
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Цитат от един друг форум :

Аз си карам с едни и същи гуми цялата година - т.нар. всесезонни Lassa, които всеки “майстор” ще каже че не съществуват. Но през зимата карам просто по-бавно и нямам никакъв проблем Попадал съм в различни ситуации и до сега не са ме подвел. Лятото са малко по шумни. Това е основният фактор - зиме да сме по-внимателни, а не да разчитаме на технологията да ни осигури каране като през лятото. На 3 години 50 000 км. са и имат още много дълбок грайфер, но тази година ще ги сменя само заради годинките им. Пак ще си взема такива.Ще ви дам един конкретен пример.Някакви мутри преди време се размазаха с джип Порше-Кайен. Това е супер автомобил, не само със супер гуми, но и с всякакви системи за стабилност, компютърни корекции, разпределения на тягата и пр. Изобщо с това нещо не можеш да поднесеш при нормално каране. Но те са се натресли с 200 км/ч в дърво. Карали с тази скорост на сняг. То бива технология, бива, но не става така. Аз лично съм чел анализи на качествата на гумите при различни условия. Оказва се, че има т.нар.”Всесезонни гуми”, защото те примерно имат 90% от ефективността на зимните. Тествали там спирачен път, стабилност и пр. Стават тези гуми, и ги представят точно като “all seasons”. Въпросът е, че никой не казва, че с тях може да се кара като във Формула 1, където можеш да вдигнеш 200 километра на дъжд. Всичко опира основно до задкормилното устройство, това е истината. Всичко е търговски трик. В САЩ по закон е забранено да се кара с различни гуми, само всесезонни.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Обява на стената на университета:
Разменям книга "Всичко за секса" за учебник по "Венерически болести".
Разбираш ли какво искам да кажа... :wink:
На 3 години 50 000 км. са и имат още много дълбок грайфер, но тази година ще ги сменя само заради годинките им.
Та гумата ако е в състоянието, което казваш ги карай още 100 000 :lol:
Чувал съм от някъде... че когато гумата върши своята работа и има правилен контакт с настилката се износва... 30 000 -35 000 е добре май, :roll: ако направиш даста повече и видимо е арна..... май работата е зле :smt017
Ех Америка, ех закони... чудя се как http://www.goodyear.com/ реализират милионни продажби на зимни и летни гуми... :smt017
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Аз не съм специалист по гумите,ама досега съм сменил 6 автомобила,които съм карал всеки по 2-5 години и кви ли не маймунджълъци в началото си позволявах с гумите-включително и т.нар."всесезонни".Не може да има такова животно-както няма всесезонно палто и всесезонни обувки.Дори и зимата да е безснежна,щом температурите падат към нулата и отрицателни стойности,и най-хитрите европейци си слагат зимни гуми.Дайте да не се опитваме да се правим пак и за тези неща на по-хитри.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Подценяването на значението,на гумата е основна причина за много от катастрофите! :cry: С качествена гума се спира с 20-30% по-бързо от масовата-евтина!Случката на Годзи е показателна! :oops: При еднаква скорост,колата оборудвана с Ласса ще спре след 20м.,а Конти 16м.!Преди катастрофа,всеки милиметър е безценен и намалява пораженията! :wink: Добрата гума не е панацея,а част от пъзела "безопастност"! :!: :!: :!: Тези,които смятат,че "няма зимна гума","в Щатите са забранени","само шиповете са зимна гума","евтиното е същото,като качественото",трябва да се образоват за да не патят! :wink: :drinkers:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ето една алтернатива, при която зимата може да си караш и с галошки. :)

SnoBootz
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dC3I04iupD8&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dC3I04iupD8&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Или пък GoClaws
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_O_TIjQFARo&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_O_TIjQFARo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”