Малко помощ за риболов на р. Тунджа

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

filchev
новобранец
новобранец

Малко помощ за риболов на р. Тунджа

Мнение от filchev »

Здравейте. Значи от Ямбол съм, запален съм по риболова от около 4 месеца и искам да отида на р. Тунджа. Ходих на 20.1.2009г. по реката с бял червей, жълъдов и пинки и за около 2 часа не отчетох и едно кълване, като хвърлях на място със спокойна вода, където да ми стои плувката и по течението. Въдицата ми е 3 метра, с макара, с влакно 0.20, плувка Mochkov 4.0 гр. и накрая тройка размер 14 вързана директно за основното влакно. Бихте ли ми казали имам ли грешка в такъмите и ако имам какви поправки да направя и ако може някой съвет за по - успешен зимен риболов на каракуда, червеноперка, бабушка, алай на р. Тунджа. :roll:

Благодаря предварително.
Не замърсявайте местата за риболов - и следващия път ще бъдете пак там !!!
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Малко помощ за риболов на р. Тунджа

Мнение от vanov »

Градски с тез 3-ки тука не вървиш. :evil: Само можеш да си навлечеш гнева на колегите нищо друго.
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

На мен пък ми казаха,че успешно върви с червена тройка,мънисто отгоре и 3 жъладови червея на куката :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

filchev написа:Здравейте. Значи от Ямбол съм, запален съм по риболова от около 4 месеца и искам да отида на р. Тунджа. Ходих на 20.1.2009г. по реката с бял червей, жълъдов и пинки и за около 2 часа не отчетох и едно кълване, като хвърлях на място със спокойна вода, където да ми стои плувката и по течението. Въдицата ми е 3 метра, с макара, с влакно 0.20, плувка Mochkov 4.0 гр. и накрая тройка размер 14 вързана директно за основното влакно. Бихте ли ми казали имам ли грешка в такъмите и ако имам какви поправки да направя и ако може някой съвет за по - успешен зимен риболов на каракуда, червеноперка, бабушка, алай на р. Тунджа. :roll:

Благодаря предварително.
Сменяш кордата с по-тънка,грамажа на плувката избираш според течението в реката и тройките ги използвай за воблери ,блесни и пр...Това е риболовен сайт,не бракониерски,този път дано ти се размине,но ако повториш грешка :axe:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
jos83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jos83 »

в града риболова е почти невъзможен заради кормораните слез към Коневец Елхово или иди в Жельо Войвода до моста от горна страна повод 12 или 10 кука също мн малка от порядъка на 14 16 едно жълто мънисто над куката стръв жълъд и вердевас успех ти пожелавам
Не се променят само най-глупавите
filchev
новобранец
новобранец

Мнение от filchev »

Приемете моите извинения :( . Незнаех и няма да се повтори. Щях да ловя на кукичка само, но бях в Елхово за една седмица на гости и там по реката всички бяха с тройки и само един хващаше алай като беше с червена тройка с жълъдов червей. Отидох до магазина да си купя стръв и ми казаха, че зимния риболов е само на тройка, а и аз нали съм начинаещ риболовец незнаех и си взех няколко. Простете още веднъж ще послушам Вашите съвети на 100%.
Не замърсявайте местата за риболов - и следващия път ще бъдете пак там !!!
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

filchev написа:Приемете моите извинения :( . Незнаех и няма да се повтори. Щях да ловя на кукичка само, но бях в Елхово за една седмица на гости и там по реката всички бяха с тройки и само един хващаше алай като беше с червена тройка с жълъдов червей. Отидох до магазина да си купя стръв и ми казаха, че зимния риболов е само на тройка, а и аз нали съм начинаещ риболовец незнаех и си взех няколко. Простете още веднъж ще послушам Вашите съвети на 100%.
:D :smt023
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Гледай каква хубава тема по-долу има. Има и такъми и начини
http://forum.nariba.com/viewtopic20629.html
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Както ти казаха колегите по-добре пробвай към Елхово или Коневец.Зимата из града не става,на мънисто или жълъдов може да хванеш някоя гърбавица или кефал, ако имаш късмет.
Ходих на 20.1.2009г. по реката с бял червей, жълъдов и пинки и за около 2 часа не отчетох и едно кълване, като хвърлях на място със спокойна вода, където да ми стои плувката и по течението.
А аз в това нищо бракониерско не видях, но наистина най-добре използвай тройки само за хищник :wink:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

не ги слушай.повечето са само разбирачи на думи.ако на тройката има стръв какъв е проблема.и аз съм виждал на Марица червената тройка с мъниста ,ама си слагат хората стръв и си ловят рибите за устата. да ви питам като сте такива разбирачи аз като ходя за щука на плувка пак ли единичка да слагам,щото сега използвам тройка? дане би да бракониерствам не ми е ясно?
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Ами като ти кълве рибата на стъв и единична кука,защо ползваш тройка :wink: .Аз ще ти кажа...скобара е групиран на определени местс,като се събират стотици риби.Тройката ти служи,защото засичаш на всяко съмнително потрепване на плувката и затърмъчваш рибите,които се бутат във влакното :wink: ...така и без стръв-пак ще вадиш риба :twisted:
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

съгласен съм:)аз мислех че заради червеното слагат тройката.но не видях да хваната засечена риба.все в устата бяха.аз на единичка нищо не хванах
snegk

Мнение от snegk »

Това са два различни модела риболов.Счервената тройка и стръв на нея се лови съвсем нормално,рибите хапват стръвта.Причината е в цвета и в самото поведение натройката с червеите.Неми се навлиза в спорове защото надали има човек който да мрази повече бракониерите и техните методи от мен.Аз преди също си мислих,че двата модела риболов са еднакви,но не е така.И все пак всичко опира до съзнанието на човека. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

без спорове.просто не го плашете колегата,че щял да си навлече гнева на някой си.и като го навлече какво от това.който знае да му обясни.щом е решил да пита тука едва ли е някой изявен бракониер
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Къв гняв бе човек?Тука да не са некви богове?Щом пита-отговаря му се :D Сам ще си реши дали тройката лови повече или е важно удоволствието от риболова!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”