Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Това горе е blood knot.Мухарски възел,използва се за снадяне на върха на лидера/повода/ и типета/бидема/.Аз съм доста доволен от както го използвам.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Тцъ! Този е за свързване на монофилни влакна.Нарича се Blood.
Мухарския мисля , че е този:

Мухарския мисля , че е този:

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Те и двата са мухарски,blood knot-а се използва за връзка между лидер и типет,които да си монофили.Този,който ти си показал,се използва за връзка между лидер и шнур,така че няма приложение при риболова на бомбарда. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Aми аз така си снаждам влакното като го скъсам понякога между разни скали.За доизкарване на риболова върши чудесна работа и не прави проблеми.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
До тук добре,ама всяка седмица като го скъсяваш с по 0.50 - 1м за да вържеш наново вирбела, няма ли скоро да се изгуби конусаonzinasi написа:Aко не искате възел- конусно влакно на sarfix. Основният размер е 0.16, който плавно преминава в първите 15 метра в 0.22

Възелчето става и върши добра работачуруликпенчо написа:Ето още един възел за снаждане на влакна. Предимството му е ,че в двата края възелът изтънява и прехода е по-плавен.
Изображение
Изображение

Това филмче може да е от полза на някой колега
http://zamunda.net/details.php?id=81139
Надявам се че руският не е проблем
http://zamunda.net/details.php?id=81139
Надявам се че руският не е проблем

Не се отваря филма, иска регистрация в Замунда, а пък аз нямам и не ме регистрира 

не съм много добър в "бомбардирането",но съм забелязал,че повече работи на прозрачна или черна на трабуко.поне при мен е така.забравих-и двете са потъващи
С малко търпение ще ти пусне регистрациятаirsh написа:Не се отваря филма, иска регистрация в Замунда, а пък аз нямам и не ме регистрира

То търпение, търпение ама започва да се изчерпва,стана 6 месеца вечеbokooll написа:С малко търпение ще ти пусне регистрацията

А сега по темата. Бидима, колко дълъг го правите и куката накрая каква е: бяла, черна или синя и не на последно място колко куки връзвате 1 или 2бр.
Повода го правя най-често с дължина от 1,50 до 2,00 метра с една кука-No. 9 - 11. Цвета на куката според мен е без значение, експериментирал съм с бяла, синя и червена, но не намирам разлика в кълването.
2 метра
- не е ли множко? Аз го правя 1,5м, превързвам куката до 2 пъти още, докато стане минимум 1,2м, после смяна. Куките ми са 12 номер гамакатсу 1050N. Това ми върши работа. 

Последно промяна от runner на Чет Яну 22, 2009 2:49 pm, променено общо 1 път.
Умишлено го правя по-дълъг, тъй като често бива пригризван в близост до куката и постоянно го намалям. Все пак основното според мен е да набараме гъстия пасаж
.