Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг за СоМ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- enduro51
- ще става разбирач
Спининг за СоМ
Здравеите колеги и приятели ,простете за сигурно вече отвратително баналната тема
Питането ми е за въдица подходяща за сомски риболов с воблече изцяло за река Марица. Питането е от приятел, за които спокоино мога да кажа че най големия майстор в любимец които доста от спинингистите сигорно познават и наи вече Кроки БГ
колебаем се между БийСт Мастър , ФорС Мастър и нещо друго което би си струвало и което най просто казано ще върши перфектна работа за сомските натоварвания . Ще съм благодарен ако ми помогнете и с линк към конкретните пръчки къдото бих могъл да видя цялостната характеристика като акция , дължина и цена. Предварително Благодаря

- krokibg
- учете се от него
Re: Спининг за СоМ
Ендуро,има два варианта,или някое от Шиманата без Бийста 50-100,щото е много твърд а на Марица се иска да е по гъвкава пръчката/бърза акция/ но не и мека или Ст.Кроа.Отива Гошката в Пловдив при Митака и му дават това което му трябва и ще му обяснят всичко и за акция и за строй и т.н.Най-добрия вариант е. Казва че аз го пращам и даже отстъпка ще му направят.Омръзна ми да пиша само едно и също,пък и други колеги пишат като луди.Аз знаете че съм маняк на една марка и си държа на нея.Ст.Кроато обаче го хвалят други колеги,които са си взели и понеже им вярвам,затова и него споменах като вариант.Казвай му на Гошката,натоварвайте се на кората и право при Митака.Така или иначе,трябва да се вземе от някъде - нали ?!?!?!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
AKO парите не са проблем Shimano SpeedMaster 3m. 50-100gr.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- Живко Василев
- разбира нещата
Тука за сопите на шимано
Колега би ли казал нещо за пръчката,заглеждам се по нея от известно време и бих бил благодарен.По точно ме интересува с тази акция как ще изхвърля воблерите и какви грамажи трябва да са.GODFATHER написа:AKO парите... SpeedMaster 3m. 50-100gr.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пръчката съм си я поръчал, защото лятото хвърлях с такава на р.Марица - един ПРИЯТЕЛ ми даде да я пробвам и мога да кажа само едно:
За сом на спиниг по марица това е тоягата-SpeedMaster 3m. 50-100gr.
Освен това бланката е от карбон и биофибри, акцията и е фаст, АБЕ заслужава си отвсякъде!!!
Послушай бат си Кроки и отиди при Митака и Ицо в магазин Риболовен свят на Хр.Ботев в Пловдив-ако не знаеш къде е ми се обади-ще те ориентирам!
Воблерите за сом са не по малки от 14гр.-Салмо Хорнет и нагоре до 28гр. Р Пе Рат на Ъгли,Сторм, ДТ на Рапала и др. сомски воблери, както и клатущки по 40-50гр., (колегите които целенасо4ено търсят таймена по МАрица на спиннг знаят за какво говоря), така 4е замятане на дистанция 50-60м. не е никакъв проблем, а и дългата дръжка ДАВА огромно преимущество при ваденето на сома!!!
п.п. Преди 3г. когато тръгнах да търся целенасо4ено сом по Марица си взех едно Чери на Барклей с акция 20-40(но според мен реалната е доста пове4е) на 2,7м. - МНОГО здрава тояга, но е 276гр.(малко тежка за някой). и цената и бе тогава 90лв. сега е пак на същата мисля-казвам това за колеги които не могат да дадат 350лв. за SpeedMaste, НО имат желание да го търсят по реката!
п.п. Има доста по-скъпи тояги от SpeedMaster, но....Всеки сам си преценява.
Наслука на всички и чакаме първият МАРИШКИ ТАЙМЕН НА ИЗКУСТВЕНА ПРИМАМКА ЗА 2009г. - кой ще се похвали пръв????
За сом на спиниг по марица това е тоягата-SpeedMaster 3m. 50-100gr.
Освен това бланката е от карбон и биофибри, акцията и е фаст, АБЕ заслужава си отвсякъде!!!
Послушай бат си Кроки и отиди при Митака и Ицо в магазин Риболовен свят на Хр.Ботев в Пловдив-ако не знаеш къде е ми се обади-ще те ориентирам!
Воблерите за сом са не по малки от 14гр.-Салмо Хорнет и нагоре до 28гр. Р Пе Рат на Ъгли,Сторм, ДТ на Рапала и др. сомски воблери, както и клатущки по 40-50гр., (колегите които целенасо4ено търсят таймена по МАрица на спиннг знаят за какво говоря), така 4е замятане на дистанция 50-60м. не е никакъв проблем, а и дългата дръжка ДАВА огромно преимущество при ваденето на сома!!!
п.п. Преди 3г. когато тръгнах да търся целенасо4ено сом по Марица си взех едно Чери на Барклей с акция 20-40(но според мен реалната е доста пове4е) на 2,7м. - МНОГО здрава тояга, но е 276гр.(малко тежка за някой). и цената и бе тогава 90лв. сега е пак на същата мисля-казвам това за колеги които не могат да дадат 350лв. за SpeedMaste, НО имат желание да го търсят по реката!
п.п. Има доста по-скъпи тояги от SpeedMaster, но....Всеки сам си преценява.
Наслука на всички и чакаме първият МАРИШКИ ТАЙМЕН НА ИЗКУСТВЕНА ПРИМАМКА ЗА 2009г. - кой ще се похвали пръв????
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
- Живко Василев
- разбира нещата
GODFATHER написа:Пръчката ...

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DkU9iFDElaQ&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DkU9iFDElaQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- enduro51
- ще става разбирач
Първо благодаря за Отзивчивостта и помоща, надявам се винаги при нужда от сътбоносен съвет да бъде такаKrokibg написа:Ендуро,има два варианта,или някое от Шиманата без Бийста 50-100,щото е много твърд а на Марица се иска да е по гъвкава пръчката/бърза акция/ но не и мека или Ст.Кроа.Отива Гошката в Пловдив при Митака и му дават това което му трябва и ще му обяснят всичко и за акция и за строй и т.н.Най-добрия вариант е. Казва че аз го пращам и даже отстъпка ще му направят.Омръзна ми да пиша само едно и също,пък и други колеги пишат като луди.Аз знаете че съм маняк на една марка и си държа на нея.Ст.Кроато обаче го хвалят други колеги,които са си взели и понеже им вярвам,затова и него споменах като вариант.Казвай му на Гошката,натоварвайте се на кората и право при Митака.Така или иначе,трябва да се вземе от някъде - нали ?!?!?!

GODFATHER написа:Послушай бат си Кроки и отиди при Митака и Ицо в магазин Риболовен свят на Хр.Ботев в Пловдив-ако не знаеш къде е ми се обади-ще те ориентирам!

За такъв звяр си трябва към аксесоарите човек да прибави и джип с лебедка и стоманено въже вързано на хамут с риболовеца или в случая с рибоукротителя...jivas написа:GODFATHER написа:Пръчката ...![]()
![]()
Благодаря за съветите.Пожелавам тази година подобрение на успехите и ето такива емоций.
модерирано
Дай боже на всеки му да бъде поне свидетел на такова събитие пък и ако е в първа ложа....

Бил съм само веднъж в Любимец на посочените бентове и ако бюджетът е около 200 лв бих препоръчал тази въдица - Спортекс Блек Стрийм

Модел BS 3103 - 310 см, тест 51-71 гр, тегло 230 гр, 9 бр SIC двойнозакрепени водачи - цена 232 лв
За незапознатите ще уточня, че това са въдици произведени в Германия, а не в Китай.
Имал съм въдица Спортекс и мнението ми е, че това са безумно здрави въдици.
Могат да се купят от ТУК

Модел BS 3103 - 310 см, тест 51-71 гр, тегло 230 гр, 9 бр SIC двойнозакрепени водачи - цена 232 лв
За незапознатите ще уточня, че това са въдици произведени в Германия, а не в Китай.
Имал съм въдица Спортекс и мнението ми е, че това са безумно здрави въдици.
Могат да се купят от ТУК
- krokibg
- учете се от него
Ендуро, Бийст Мастер с акция 50-100 е много здрава въдица и ако я взимате,да бъде 3м дължина,защото 2.70 идва малко къса за тест 50-100 и тези трийсет сантиметра конпенсират но винаги трябва да внимавате да не пренатегнете аванса.Човек колкото и риби да е извадил,когато чудовището удари,винаги има половин-една минута когато адреналина светкавично се покачва и се правят грешки.Има няколко чудовища на бента и три пъти ми късат на едно и също място,през определен интервал от време.Тръгне ли животно от такъв калибър -50-60кг/може да им и по-големи -- УБЕДЕН СЪМ/,освен че е силна риба,течението също и помага и ако не се опиташ да го спреш с по-твърд аванс,направо си отива с цялото влакно на шпулата.Гошката е опасно куче и е нормално да им знае местата около Любимец.Той е денонощно по реката и надали има човек който да е прекарал повече време по Марица от него и респективно,който ходи - хваща.
Когато тръгнете да му взимате пръчка,обади се да издействаме добра отстъпка като за бедни,че то момчето си няма парички а мерака му е огромен.Когато ми остареят пръчките които имам,от сега нататък ще взимам само 3-3.10м пръчки,по добре се държат за този вид риболов който практикуваме !!!
П.П Сома се движи по Марица и в момента, но не гони.В същото време се храни и ако мине покрай него определена примамка,нищо чудно да я трясне.Сега са на куп по дупките в реката и навън - Сърбите по Дунава и Руснаците по техните реки си ги хващат и по това време на големи туистери и силиконови рибки с тежки глави,които водят по дъното.Само трябва да се намери къде се е събрал и лежи !!! Дано и през зимата в скоро време да му намерим цаката,че цяла зима не се стой.Забравете за воблерите,просто много бързо се движат и за този сезон просто е нереално храната му да се щъка с такова темпо и явно му се вижда нереално това/може би инстинкт/че не ги бара.За 6-7 години,колкото и да съм пробвал,още не съм хванал сом на воблер през зимния сезон.Скоро един наш колега от Испания ми прати,цяла кутия с големи силикони които смятам да пробвам.Дано да им намерим цаката.Успех !!!
Когато тръгнете да му взимате пръчка,обади се да издействаме добра отстъпка като за бедни,че то момчето си няма парички а мерака му е огромен.Когато ми остареят пръчките които имам,от сега нататък ще взимам само 3-3.10м пръчки,по добре се държат за този вид риболов който практикуваме !!!
П.П Сома се движи по Марица и в момента, но не гони.В същото време се храни и ако мине покрай него определена примамка,нищо чудно да я трясне.Сега са на куп по дупките в реката и навън - Сърбите по Дунава и Руснаците по техните реки си ги хващат и по това време на големи туистери и силиконови рибки с тежки глави,които водят по дъното.Само трябва да се намери къде се е събрал и лежи !!! Дано и през зимата в скоро време да му намерим цаката,че цяла зима не се стой.Забравете за воблерите,просто много бързо се движат и за този сезон просто е нереално храната му да се щъка с такова темпо и явно му се вижда нереално това/може би инстинкт/че не ги бара.За 6-7 години,колкото и да съм пробвал,още не съм хванал сом на воблер през зимния сезон.Скоро един наш колега от Испания ми прати,цяла кутия с големи силикони които смятам да пробвам.Дано да им намерим цаката.Успех !!!
- Стара Видра
- ще става разбирач
WS86MF2
Ползвах тази пръчка цял сезон и е баш тва което търси твоя човек
Ползвах тази пръчка цял сезон и е баш тва което търси твоя човек

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз,лично работя с Колмик/Пауър спин/ с акция 30-80гр на 3м. и съм изключително много доволен от нея.Нито веднъж не ме подведе.
валатът не най-лошото нещо на света
От въдиците, които съм пробвал, бих избрал Speedmaster 50-100 3m. Още повече, че колегата Кроки ще съдейства за отстъпка.
А този Спортекс къде може да се види? По нашия край ги няма, иначе изглежда интересно.
А този Спортекс къде може да се види? По нашия край ги няма, иначе изглежда интересно.
- krokibg
- учете се от него
За доста колеги,които ми четат писаниците,от страни сигурно им изглежда че никога не пробвам други такъми,но неса прави.Аз също бих пробвал този Спортекс.Никога човек не знае каква изненада може да му донесат новите такъми,непознати ни до сега.Сестрата е сериозен човек и никога не би си позволил лукса да говори празни прикаски.Вярвам му на 100% и със сигурност тази въдица ще е добра,но без проба нищо немога да говоря.Надявам се скоро да вема една преди пролетната забрана и да я пробвам.Само чакам да си пооправя малко финансите че ме съсипаха от плащания.Някой Пловдивски ако я има,да се обади да и направим една проба собственно ръчно