Малко помощ за риболов на р. Тунджа

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

filchev
новобранец
новобранец

Re: Малко помощ за риболов на р. Тунджа

Мнение от filchev »

Ми ето сега се прибирам стоях от 10:00 до 13:00 часа на реката като си сложих влакно 0.16, единична кукичка 12 и плувка 2.5 гр. За стръв имах бял червей, пинки и хляб и за тези 3 часа получих само едно потапяне на плувката след втория час на хляб, като захраних с хляб и бял червей. а беше пълно с риба защото постоянно се показваше над водата и в крайна сметка пак нищо. :(
Последно промяна от filchev на Чет Яну 22, 2009 1:06 pm, променено общо 1 път.
Не замърсявайте местата за риболов - и следващия път ще бъдете пак там !!!
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Ааааа нема да се отчайваш :D Те капотата тепърва започват :wink: Важното е да си по реката!
jos83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jos83 »

filchev написа:Ми ето сега се прибирам стоях от 10:00 до 13:00 часа на реката като си сложих влакно 0.16, единична кукичка 12 и плувка 2.5 гр. За стръв имах бял червей, пинки и хляб и за тези 3 часа получих само едно потапяне на плувката след втория час на хляб, като захраних с хляб и бял червей. а беше пълно с риба защото постоянно се показваше над водата и в крайна сметка пак нищо. :(
каде пак в града ли ходи ако да иди утре сутринта е така само да се разкараш по реката ама по рано м/у 7:00и 8:00 да видиш колко корморани има по реката риба има братле ама тез гадове я гонят до безобразие и затова не кълве на скоро и аз ходих кога беше змръзнало на по тихите места около брега е там под леда вреше от риба така че риба има ама е наплашена и за тва не взима дано да си ме разбрал успех
Не се променят само най-глупавите
filchev
новобранец
новобранец

Мнение от filchev »

Да така е. Като мина покрай реката излитат толкова много корморани, че образуват облак, който направо ти прави сянка и ако имаш една пушка като изстреляш един патрон ще паднат поне 3 корморана. Те не са ли като сезонни птици и по някое време да се изнесат и като ходим на риболов да можем да го наречем успешен или докато не сварши и те няма да се изнесат. Не съм ловджия, но и изтребването на животните ей така за удоволствие не го харесвам.
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

filchev написа:Ми ето сега се прибирам стоях от 10:00 до 13:00 часа на реката като си сложих влакно 0.16, единична кукичка 12 и плувка 2.5 гр. За стръв имах бял червей, пинки и хляб и за тези 3 часа получих само едно потапяне на плувката след втория час на хляб, като захраних с хляб и бял червей. а беше пълно с риба защото постоянно се показваше над водата и в крайна сметка пак нищо. :(
Приятелю знаеш ли на колко хора които ходят от години за риба им е труден риболова на река а ти само от 4 месеца искаш веднага резултати :D
Предстоят ти много капота и само ако си настоятелен и наистина имаш голям мерак рано или късно резултатите ще доидат :!: Прави повече излети а и малко литература по въпроса няма да ти е излишна !!
Поздрави и не се отказваи лесно от това прекрасно хоби !!!
filchev
новобранец
новобранец

Мнение от filchev »

Днес бях пак на Тунджа от13:00 до 16:00 часа и пак нито едно почукване, ама ко да се прави иска стабилна упоритост, а през останалото време до сега не съм се отделил от компа да чета темите във форума, защото виждам, че е пълно с информация стига да има кой да я прочете, но от утре ще я карам по по малко, защото като чета по много ми се пълни главата с много информация и :rolleyes: , но старая се. :)
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Вчера отскочих до Тунджа с цел да остана 2 дена.Отидох след обед,имаше народ като винаги.Колегите бяха изкарали по 2-3 риби за цял ден.Разучих го тоз монтаж с тройката и стръвта и го пробвах.Това не е моя риболов.Дали е законо или не всеки сам да решава.Пробвах с плувка морковче,2,5гр.отежнение оливетка и повод 30см.0,10 с кука номер 14.на жъладов,бял,и торен.Нямах индикация за един час .Запалих колата и се пребрах по тъмно в гъста мъгла.Един съвет,не тръгвайте да карате след 6ч.по този маршрут,много гъста мъгла,поне за сегашното време.Общо взето колегите обикалят цял ден реката и с тройките праят по някоя риба,тя май се е понаплашила от това рязко дърпане на монтажа :lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от cecodevil »

Здравейте колеги ,някой има ли инфо за тия дни по Тунджа (Коневец-Срем) .Смятаме неделя да направим един излет -като гледам застудя и мисля че скобара пак ще тръгне тия дни (въпроса е къде :?: ) .
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”