Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

С морски дарове на сладководен водоем
Модератор: Paublo_Eskobar
- Николай Неделков
- учете се от него
С морски дарове на сладководен водоем
По инициятива на колегата vasil hristozov пускам тази тема , която и мен ме заинтригува , но става въпрос само за сладководните басейни , за морето има доста изписано.
Единственото , което можах да намерия из форума беше едно мнение на laplandeca , на което едва ли може много да се вярва:
Аз съм хващал попчета на скарида на река Дяволската река в Приморско , но реката не е точно сладководна.
Ще ми интересно ако някои сподели дали е хващал нещо , на каква точно стръв и къде. Заслужава ли си да се експериментира или да не си губиме времето...
П.С. - мнението на Лапи доста ме озадъчи , та за туй пускам темата
Единственото , което можах да намерия из форума беше едно мнение на laplandeca , на което едва ли може много да се вярва:
laplandeca написа:И аз да споделя опит ама от северни платики.Ловях ги тая година на дъно, основно дебело плетено влакно, повод 0,30, куки 10 и поголеми.Хващаха се такива от 350/400 грама до кам 600 гр.Не ходих специално за платика, ама то като рече да се хваща.
Водата ледена, стръв „морски дарове„.
Аз съм хващал попчета на скарида на река Дяволската река в Приморско , но реката не е точно сладководна.
Ще ми интересно ако някои сподели дали е хващал нещо , на каква точно стръв и къде. Заслужава ли си да се експериментира или да не си губиме времето...
П.С. - мнението на Лапи доста ме озадъчи , та за туй пускам темата

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: С морски дарове на сладководен водоем
Веднъж бяхме ходили на южната част на о.Крит за риба ,но загризахме дръвчето и на връщане се отбихме на една река в която има пъстърва.Нямахме никаква стръв освен скариди и каламари.Нарязахме на тънко каламара и да не очакваш,,,,,,,,,,пукнахме ги.Да отбележа ,че беше американка,а тя когато се храни е много лакома,много,много не избира.Зависи и от водоема в който се намира рибата,разбира се 

Полезна тема!В много от риболовните списания,периодично излиат статии на чужди риболовци ,които ловят с морска стръв.Имаше статия за щуки,които ловяха на скумрия.Според мен морските дарове ще ловят почти всички видове сладководни рибоци....въпрос на проби и Увереност 

-
- и господ не е толокова добър
Хищника харесва солен сафрид и чернокоп,както и аз.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
Ползвам дип на КЕвин НЕШ - морски дарове .. и не само аз .. от доста време и миро го има .. аз съм имал успехи на сладководни водоеми, следните риби - шаран , сом , платика,каракуда .. абе общо взето всичките риби май си хапват морски дарове .. ловим само на есен и зимата с него .. през пролетта и лятото несъм опитвал.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Пробвайте на пресна сардина,страшна стръв е за морето,няма риба да не я яде 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и аз съм попадал на подобна информация мисля ,че беше за лов на шаран със морски червеии и раци
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Шаран пък съм хващал на жива рибка
в с. Езерово,харманлийско.Бях залозил на сара за сом и изкарах два шарана
,единия 3кг а другия 5кг. 

- Николай Неделков
- учете се от него
Сетих се за още нещо.
Пробвал съм на цаца - солена и обезсолена за костур. НЕ и НЕ. Сменям рибката със сладководна и костура кълве веднага. Не мога да си обясня защо нещеше цацата.
Пробвал съм на цаца - солена и обезсолена за костур. НЕ и НЕ. Сменям рибката със сладководна и костура кълве веднага. Не мога да си обясня защо нещеше цацата.
Може би,Николай Неделков написа:Сетих се за още нещо.

- Николай Неделков
- учете се от него
vasilev написа:Може би,защото е осолена,пробвай на прясна
По-прясна от замразена не мога да намеря в Перник

Иначе пробвах и на солена и на накисната във вода , за да се обезсоли - нулев ефект.
Николай Неделков написа:vasilev написа:Може би,защото е осолена,пробвай на прясна
По-прясна от замразена не мога да намеря в Перник![]()
Иначе пробвах и на солена и на накисната във вода , за да се обезсоли - нулев ефект.
Ем ,ша трябва да ти пратя,ма как

vasil hristozov написа:Кефал ,платика, бабушка, морунаж,пъстървови, скобар, шаран, сомчета, щука,мряна балканска и др. се ловят от мен или мои познати.Лично аз имам успех при пъстървите,бабушки, платики, кефал, морунаж.
Проблем ми е как да поднеса стръвта, много е нежна.На стриди и скариди взема много но стръвта лесно се губи, на октоподи и калмари почти нямам опит но са желани, на парчета прясна морска риба взема, костур,бабушка,платика,кефал.
Бе като най предпочитани си остават белените скариди и стридите, за платики, бабушки , морунаж,кефал, шаран,костур, мрени.
Трябват свежи идеи как да ги задържим на куката по дълго време.
Ами как да ги ползваме и за захранка.
Има начин

- carpsliven2
- сериозен играч
При положение че, продават готови миризми .. невиждам смисъл да си играете с миксери ..

Скаридата се очиства после се осолява обилно и слагаш горе -долу една щипка захар на 100гр скарида и в хладилника.Периодично ще изхвърляш соковете които се отделят от скаридата докато поисъхне и се фтвърди.Така ще ти издържи много време .Скаридата също можеш да я прекараш през миксера за тестоvasil hristozov написа:vasilev написа: Има начинПравиш тесто от брашно обаче,после взимаш на жена си миксера и слагаш вътре сардината и я правиш на каша.После я омесваш с тестото и готово.Може да добавиш и хайвер
Лови се на много малка тройка.Друг начин да направиш тесто със синьо сирене(РОКФОР),страшна стръв за морето,за сладководните незнам,но мисля,че ще има ефект,пробвайте,нищо няма да загубите,от къде да знаеш от кой храст ще излезе заека
![]()
Точно по тоя начин не се бях сетил.То може и направо на прожината.
Ако се попарят скаридите за кратко немали да станат по устойчиви на куката.

Нищо общо няма химията с натуралното.И тук магазините са пълни с разните му миризми,но само начинаещите риболовци се лъжат да си купуват.Друго си е прясното. Ти кое ще предпочетеш замразена или прясна рибаcarpsliven2 написа:При положение че, продават готови миризми .. невиждам смисъл да си играете с миксери ..![]()

- carpsliven2
- сериозен играч