Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
snegk
и господ не е толокова добър

Re: Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни

Мнение от snegk »

Германците имат един спрей,казват му течни вериги(разговорно)иначе не му знам точното име.Този спрей се пръскат гумите и грайферите не задържат и грам сняг,дори и с малки грайфери си караш като патрон няколко часа 2-3. :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
GODzillata

Re: Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимни

Мнение от GODzillata »

Знам за този спрей, има го май в Практис...ама хора, които са го тествали, не са доволни.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Основни параметри на автомобилните гуми+дискусия за зимн

Мнение от AL KAPONE »

На 6-ти Март, 2011 – заливът Ботния Оулу, Финландия - Тест пилотът на Нокиан Яне Лайтинен поставя нов световен рекорд Гинес: 331,61 км/ч на лед, с гуми с шипове Nokian Hakkapeliitta 7Зимни гуми 2011/2012 - Какво предлагат лидерите на пазара
http://www.hobyto.com/post/1522/zimni-g ... -na-pazara
Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
malkoto ribe
новобранец
новобранец

Мнение от malkoto ribe »

До преди 2 години колегата ми бе луд фен на все сезонните гуми, беше много доволен от тях и все се хвалеше как не е закъсвал с тях.
Преди 2 години отиваме да оборудваме гаража на един клиент със СОТ и гледам 4 зимни гуми и рекох :о ти си добре стегнал си се за зимата. Клиента ми отговори ами те тия са от старата кола и не стават за тази 13 цола са. Тъкмо си бях взел "Рибохода" /на 13 цола е/ и имаше 2 летни и 2 зимни гуми. Запитах го по колко им търси че ми трябват 2 отовори че засега не ги разделя и за 80 лв. ще ги даде 4-те. Казах му ако реши да разваля комплекта да ми се обади.
Продължихме работа и малко преди пробите пак се заприказвахме за тях, но нищо конкретно.
Тръгнах ме си и колегата вика а бе то за тия пари аз да взема 2-те и ти другите 2 а к'во ще кажеш. Съгласих се веднага. Понеже на другия ден почивах колегата се свързал с човека и ги взел. Донесе ми ги вкъщи и толкова. След 2-3 месеца като захванаха студовете и снеговете колегата му се наложи да си отиде на село и като се върна каза: глух съм бил сляп съм бил да ви чуя като казвате че за зимата няма по-добро от зимната гума.
Следващата година синът му си купи кола и като захвана зимата не му даде да си изкара колата от гаража докато не си купи зимни гуми.
Дано този пример помогне на някого да се ориентира в избора си за гуми.
Аз ползвам Сава Ескимо С3 хем са с ламели хем и с канали. Доволен съм.
granichar.org
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Някъде в миналото по тази тема,се бяхме захапали с Троли Рапала,та там му бях писал,че ми трябва едно SUV-че .Е,март 2009-та си го взех-на лизинг.Дадоха го с летни гуми,та като дойде ноември 2009,изпаднах в лека паника.16 цолови джанти,нещо кинтите бяха окъсели и кво праим?Ми при моя майстор-гумаджия.За три дена ми намери комплект 4 нови зимни италиански -"Дейтон",120 лева гумата с включени монтаж и баланс.Размина ми се фалита с 480 лева- малко заемче от приятел.Декември 2009-та веднага тръгвам при -10 градуса на риболов на една наша язовирна зимна дестинация.В 04.00 сутринта по заснежения път Смолян-Кърджали.95 км в едната посока.Е,супер -не съм включвал въобще 4х4-то,само с "предно" ,с 50-60 км/ч в острите завои.Кво да кажа-гуми,та дрънкат,сигурни отвсекъде,фтонобила в завоя беше кат муха върху мед.Зимата на 2010 пак я изкарах с тези гуми.Като им гледам състоянието,и тази зима ще съм с тях и приятели,чувствам се псулютно сигурен.:)
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Няма нищо по-хубаво от 4 качествени, нови, зимни гуми. Ще се купуват нови тази есен, старите са от 2006 година и макар, че грайфера е перфектен ще ги сменям вече гадовете :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”