Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Реконструкция на лодка
Модератор: emo vasilev
- jovani
- научил се да хвърля
Реконструкция на лодка
Имам ветроходна лодка с извън бордов д-л.Използваме я за тролинг,а тази година /живот и здраве/и за кльонк.За ремонта й ми е необходим шперплат 10мл/3кв/м.Ако някой знае от къде да купя,ще съм много благодарен.П.П.става въпрос за София.
-
- научил се да хвърля
Re: Реконструкция на лодка
Провери в ''mr.bricolage'' там мисля,че има скоро гледах
- MITKO70
- кандидат преподавател
Купувах такъв шперплат ,но 8мм. има и 10мм. от склада на Топливо-Княжево.Може би има и в други складове на фирмата,този ми беше най-близо,но листа е 4-5кв.м.
Всичко може,но не всеки го можe.

Аз мисля , че този обикновенния шперплат не е подходящ за лодки.
Защо?
Ако се лакира с безцветен лак , с времето почернява. При всяка минимална грешка по повърхността , се появява петно, което с времето се уголемява.
А ако се покрие с цветен лак(боя ) то тя трябва да е висококачественна + много добър епокси грунд.
Ако целта на работата ти е да изкара 2-3 години го прави с нискокачествени материали, но ако искаш да стане както трябва потърси шперплат (многолистов) със специално предназначение(примерно от Тик-ово дърво или някакъв махагонен тип - почти не гният и са доста издържливи на влага и атмосферни условия).
Има обаче два недостатъка: - малко са по скъпи
- и идея си нямам къде може да се намери в София
Защо?
Ако се лакира с безцветен лак , с времето почернява. При всяка минимална грешка по повърхността , се появява петно, което с времето се уголемява.
А ако се покрие с цветен лак(боя ) то тя трябва да е висококачественна + много добър епокси грунд.
Ако целта на работата ти е да изкара 2-3 години го прави с нискокачествени материали, но ако искаш да стане както трябва потърси шперплат (многолистов) със специално предназначение(примерно от Тик-ово дърво или някакъв махагонен тип - почти не гният и са доста издържливи на влага и атмосферни условия).
Има обаче два недостатъка: - малко са по скъпи
- и идея си нямам къде може да се намери в София
На сфетофара на сребърна и черни връх има реклама че продават технически шперплат
- jovani
- научил се да хвърля
Благодаря ви на всички !!Много е красива/лодката/.Продължавам да търся качествен материал.
Ако можеш пусни някоя снимка да я видим , та и ние да се порадваме.
На мойта има снимки в галерията ми , веднж на сухо и веднъж във въздуха, и когато се оправи галерията ще кача и някоя друга снимка в действие с платна.
Тази година мисля да пробвам тролинг на платна
На мойта има снимки в галерията ми , веднж на сухо и веднъж във въздуха, и когато се оправи галерията ще кача и някоя друга снимка в действие с платна.
Тази година мисля да пробвам тролинг на платна

- krokibg
- учете се от него
Джовани,освен шпертплат,ти трябван смола,втвърдител,ускорител,прегел и платно - стъкломат.Ако го оставиш само дървото,нищо не си направил но ако гооблечеш,изравниш с прегел и тогава да го боядисаш с специална бяла смола,която е и боя,тогава няма да се отличава от лодката.Особено ако си поиграеш повечко и направиш всичко професионално.Аз си направих разни простотийки по лодката и съм много доволен от резултата,въпреки грешките които направих.Сега,тази пролет от рано ще я преправя и макар да е трудоемко и скъпо,няма да жаля пари да го направя.Не остатяй плоскостите само на лак,просто е не само грозно но и ще се наложи после да правиш всичко от начало след известно време.Успех и да покажеш после какво си направил.Ако имаш път към Пловдив,обади се да те заведа направо на място да си купиш всичко каквото ти трябва за качествения ремонт !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!