Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Мисля да пробвам
Модератор: dantho.mihov
Мисля да пробвам
Чудех се каде да пусна темата.....и реших да я пусна тук. Значи до Асеновград има едно язовирче което е бъкано с каракуда направо хвълиш след 10 сек вадиш каракуда 100гр. Та си мисля понеже има много каракуда там да зема един ден да напулна един живарник
и да ги пусна в една рекичка до нас.С дълбоки вирове и бързи бързей.И въпроса ми е ще може ли каракудата да се проспособи към тази речна среда или ще загине.....Имам възможност да го направя това дайе ако се наложи мога да я храна... Моля някои дето има опит да сподели мнението си ( ако не е мястот на темата тук изтриите я )

Няма маистори и начинаещи.... има ходещи и не ходещи за риба.!!!
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Мисля да пробвам
Колега реката има ли хищник ? защотот ако има 50% от рибетата са загинали а другите може да измрът от глад защото ако знаеш уловената риба започва да се храни 1-2 седмици след пускането в друг водоем и претърпява тъй нареченото "боледуване" според мен можеш да си направиш труда ама гледай да шреградиш единия вир от двете страни иначе рибата ще се пръсне ...

Без риболов няма любов !
Хубаво ти е намерението,нямаш никакъв проблем само да не пресъхне рекичката
.Каракудата мога да кажа ,че е една от най-издържливите риби,,,само вода да има,никакъв проблем
.За храна ,,,тя ще си намери
Атака 

Начи колеги в реката няма хищник има само малко клен ама в тази част кадето мисля да пусна каракудите няма клен нито щука нито бяла нито костур. Не можах да разбера как да преградя вира реката е широка около 5м и е 1 коляно в бързейте а в тоя вир дето ще я пусна е около 2м дълбок около 7-8 м широк и над 20 м дълъг и с прекрасни скривалища ( лятото съм се гмуркал с водни очила и има страхотни пещери под каманите) .... мисля че е подходящ. Питах калеко ми каза само да фана каракудата с неговата кола ще я закараме до реката.Естествено ще я сложа в некви бакърчета иначе може да даде фира....според мен ще има добре шансове да оцелее и да се размножава.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Давай, колега, ще стане само се пози да не те видят много хора,че отиде труда ти.Успех

-
- вече хвърля и на тежко
Похвално ! Идеята е чудесна и си струва да се опита, само наистина трябва по дискретно да действаш. В крайна сметка и да даде фира рибата, си опитал. Един живарник не е кой знае какво за целта която си си поставил. Опитай, пък ако имаш успех ще кажеш резултата. Стискам палци. Успех.
Системно ще изсипвам риба там не само 1 живарник. Калеко ми вика че когато зарибиш река рибата отивала на около 10км по течението зашото няма мускули да се задържи но после се връщала на зарибеното мясно... верно ли това
Сори, ама аз не мога да разбера, защо искаш да разваляш рекичката
какво и толкова ценното и интресното на каракудата? 
Освен, ако не продължиш със зарибяването и с щука и сом, така идеята си струва!

Освен, ако не продължиш със зарибяването и с щука и сом, така идеята си струва!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

Еми колега посто е . В реката клена е на изчезване а мряната е маломерна и никои не я връща обратно. Искам да има повече видови разнообразие. Според мен няма да наруша някои процес в околната среда
За вас опитни и "стари рибари" каракудка от около 100гр може да е напаст но за мен не е даже е огромно удоволствие ако ще и 20 гр да е 

Ами, тогава отиди някъде,където има повечко клен и налови кленчета,или костурчета и ги премести на "твоето си място"!jeliazko написа:Еми колега посто е . В реката клена е на изчезване а мряната е маломерна и никои не я връща обратно. Искам да има повече видови разнообразие. Според мен няма да наруша някои процес в околната среда
Последно промяна от Jechev на Съб Яну 24, 2009 3:09 pm, променено общо 1 път.
Джоко Росич

Джоко Росич

За костурчета знам ама за клена е сложна работата........
Чак сложна , едва ли, щом имаш желание, както виждам, няма да ти е трудно!jeliazko написа:За костурчета знам ама за клена е сложна работата........
Иначе, ако наистина има "бързеи",както описваш реката, каракудата може би няма да се задържи на подобно място!
Риби с по-"торпедовидна" конструкция виреят в бързи течения!
Джоко Росич

Джоко Росич

-
- научил се да хвърля
Давай смело напред колега! Каракудата е от най издръжливите риби,ще оцелее не се съмнявай въобще а действай!
И както каза по горе един колега,тя ще си намери и храна,а и много бързо се въди,дори съм на мнение,че и в една локва да я пуснеш пак ще оцелее.
И както каза по горе един колега,тя ще си намери и храна,а и много бързо се въди,дори съм на мнение,че и в една локва да я пуснеш пак ще оцелее.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Действай смело приятелю
Не знам в каква рекичка си решил да ги пуснеш каракудките, но ако не друго, то поне храна за хищниците ще има
Таранката \така и думаме тук\ е много издръжлива риба и лесно се приспособява
Успех

Не знам в каква рекичка си решил да ги пуснеш каракудките, но ако не друго, то поне храна за хищниците ще има

Таранката \така и думаме тук\ е много издръжлива риба и лесно се приспособява

Успех

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!