Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом в р.Струма
Модератор: sapuna
Сом в р.Струма
Колеги някой може ли да ми каже каде по Струма ходите за сомове? Чував съм, че при Пастух на тоя гьол имало и са хващали 15кг сом. Дали е удачно във всеки по-голям гьол да се търси? И митове и легенди ли са слуховете за сомове в тази река? Аз на Струна ходя за мряна кефал и чат пат за скобар, и се чудя дали да не пробвам някой път и за сом. Ще съм благодарен ако някой сподели как и каде се ловят сомовете в Струма и дали изобщо ги има? 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- emo vasilev
- сериозен играч
Всеки по-дълбок (а и не толкова дълбок) вир от с. Четирци надолу държи сом. Ако целенасочено го търсиш на спортна въдица шансът е минимален. Иначе случайно се закачат на плувката покрай многото захранка с бели червеи. Проблемът на Струма е, че масово се пускат комбайни с мрени по хубавите вирове - вечер зареждат и сутрин прибират. Или пък влизат с харпуни и направо ги вадят сомовете. Зимата и есента пък ги тъмъчат здраво. Изобщо класика. 

От Въча по-хубав няма.
Да в тоя край са класициkalinux написа:Всеки по-дълбок (а и не толкова дълбок) вир от с. Четирци надолу държи сом. Ако целенасочено го търсиш на спортна въдица шансът е минимален. Иначе случайно се закачат на плувката покрай многото захранка с бели червеи. Проблемът на Струма е, че масово се пускат комбайни с мрени по хубавите вирове - вечер зареждат и сутрин прибират. Или пък влизат с харпуни и направо ги вадят сомовете. Зимата и есента пък ги тъмъчат здраво. Изобщо класика.

- dddinev_27
- новобранец
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
Re: Сом в р.Струма
има колега на моста на нигрита,животни от 60 нагоре,тук при нас мойе да е останало нещо във кресненското дифеле,успех
YOU LL NEVER WALK ALONE