Сом в р.Струма

Модератор: sapuna

Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Сом в р.Струма

Мнение от Mitak »

Колеги някой може ли да ми каже каде по Струма ходите за сомове? Чував съм, че при Пастух на тоя гьол имало и са хващали 15кг сом. Дали е удачно във всеки по-голям гьол да се търси? И митове и легенди ли са слуховете за сомове в тази река? Аз на Струна ходя за мряна кефал и чат пат за скобар, и се чудя дали да не пробвам някой път и за сом. Ще съм благодарен ако някой сподели как и каде се ловят сомовете в Струма и дали изобщо ги има? :oops:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Mitak, добре дошъл във форума! Сом има на струма и то доста ....... има места тихи и потайни които нарочно няма да споделя понеже няколко пъти разправях за такива местенца и отзивите които излезнаха ме накараха да съжалявам :cry: Щях да откривам след забраната там но сега след дъждовете реката ще се отича дълго и не е никак подходящо да пътуваме на там! Гиганти и чудовища не съм виждал! масовите са от по няколко килца :wink: Ако искаш мога да те водя юни-юли да разпишем по някое сомче! Хващаме ги на грозд торен червей, обикновенно рано сутрин и късно вечер .... Миналата година (вече съм го писъл но) извадихме 14 бройки за един риболов и ги пуснах в язовира на Диканите а тази година го източили :cry: ама здраве да има :wink: със сигурност има и големи но нямам въдици за тях и не ги търсим, на воблер и други примамки не сме търсили ......... сигурно и на тях дава 8)
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

може да пробваш по кресненското дефиле, там има доста дълбоки и тихи вирове, но верно е по добре да изчакаш да отихне водата и тогава.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

След като излезеш от Кресна е с. Градешница малко след селото има път вдясно , караш по него и излизаш на прекрасни сомски места . На дъно на стръв жаба или рибка излизаше понякой, също и на тапа можеш да се пробваш на рибка или грозд червеи. Наслука.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Всеки по-дълбок (а и не толкова дълбок) вир от с. Четирци надолу държи сом. Ако целенасочено го търсиш на спортна въдица шансът е минимален. Иначе случайно се закачат на плувката покрай многото захранка с бели червеи. Проблемът на Струма е, че масово се пускат комбайни с мрени по хубавите вирове - вечер зареждат и сутрин прибират. Или пък влизат с харпуни и направо ги вадят сомовете. Зимата и есента пък ги тъмъчат здраво. Изобщо класика. :evil:
От Въча по-хубав няма.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

kalinux написа:Всеки по-дълбок (а и не толкова дълбок) вир от с. Четирци надолу държи сом. Ако целенасочено го търсиш на спортна въдица шансът е минимален. Иначе случайно се закачат на плувката покрай многото захранка с бели червеи. Проблемът на Струма е, че масово се пускат комбайни с мрени по хубавите вирове - вечер зареждат и сутрин прибират. Или пък влизат с харпуни и направо ги вадят сомовете. Зимата и есента пък ги тъмъчат здраво. Изобщо класика. :evil:
Да в тоя край са класици :lol: благодаря на всички за инфото.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:lol: :lol: Да в тоя край са класици благодаря на всички за инфото. :lol: :lol:

:roll: От Май месец никой ли не е ходил по Струма за сом :?: :?:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: :lol: :lol: Аааааааааа ходихме........ :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

ANGEL 123 написа::lol: :lol: :lol: Аааааааааа ходихме........ :wink:

8) 8) Аааа ама и ние ходиме ... по мацки - по кръчми :lol: :lol: :lol:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Аватар
dddinev_27
новобранец
новобранец

Мнение от dddinev_27 »

ами ас ходих юли месец и хванах едно сомче 4кг 93 см :) до село пастух
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

dddinev_27 написа:ами ас ходих юли месец и хванах едно сомче 4кг 93 см :) до село пастух
ами браво :lol:
Изображение
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Сом в р.Струма

Мнение от сандански карп »

има колега на моста на нигрита,животни от 60 нагоре,тук при нас мойе да е останало нещо във кресненското дифеле,успех
YOU LL NEVER WALK ALONE
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”