Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови риби
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Тайната на успеха - шарани, амури и шаранови риби
Ако пръта е максимално горе и рибата реши да тръгне рязко към брега няма как да обереш влакното с макарата.Затова пръта трябва да е в средно положение и в зависимост от поведението на рибата дигаме на горе и обираме с макарата,или навеждаме надолу и пускаме аванса.Във всяко ено полужение влакното трябва да е максимално изпънато,независимо къде се намира пръта.А за това,че като наведеш надолу и всичко отива на кино,са приказки на аматиори,изпънато ли ти е влакното няма проблеми.Относно клипа на карпчето,в случая така трябва да се вади,на буксир,заради закачките,но това не е показателно за риболов в нормални условия и нормално влакно.Рибата не се гони с кепа,а рибата се кара при кепаdalgia написа:клипчето е супер и пича си извади амура точно както трябва с вдигнат нагоре прът...колкото и твърд да е пръта е задължително да е в това положение за да работи цялата дължина. клипчето показва много така че ще е полезно на много хора

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
Всеки има различно мнение .. то е ясно .. за мен мойто е правилното решение, с кепа несме обикаляли никога .. на клипа рибата влезна почти в шавара за тва я подплашва секреткарп, по вашите мнения .. щом распъвам с лодка закво си купувам дълги пръчки .. след като искате да ме убедите че, пръчка от 50 санта ще върши същата работа. Аз пък си мисла че, 5 метрова пръчка ще ми върши по добра работа.
При рязък удар и пръчката наведена надолу .. расчитаме само на аванса на макарата. Всеки сам си решава .. ама за мен си аз съм прав
Хубаво е че, има и други мнения.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- учете се от него
Има, ама са "аматиорски"....carpsliven2 написа:Хубаво е че, има и други мнения.

п.п. нали темата не е само за дънарки и за "топчета", или аз нещо не съм разбрал

-
- вече хвърля и на тежко
колеги,навеждаики върха надолу не даваме ли шанс на рибата да оплете влакното в гръбната си перка.почти на всеки по голям екземпляр ми се е случвало да се дебнем кои ще сгреши.моито мнение е мек аванс и моята риба си е моя. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз мисля че не е много правилно ваденето на клипа,мен са ме учили да не се разхождам много по брега,и да не се водя по акъла на рибата,не трябва ти да отидеш при нея а тя трябва да дойде при теб.Вадейки така на буксир като на клипа се натоварва много макарата,а това не е май много добре,аз знам че големите риби се вадят с въдицата,макарата е само да събира влакното.Но може и да не съм прав,все пак човек се учи докато е жив.А за навеждането на въдицата ако е опънато влакното няма нищо страшно.
П.С. А и не трябва май да се бяга по брега нагоре,по добре е във водата.
П.С. А и не трябва май да се бяга по брега нагоре,по добре е във водата.
Моето мнение е,че всяка уловена риба се вади съвсем по различен начин
. Зависи от обстоятелствата.,,на какво место си,дали е нервна рибата,дали има драки,да не изреждам всичките препядствия,на момента решението е на рибаря,а дали е грешно ще го разбере като изтърве рибата.За мен начина на вадене на клипа е правилен и ще ви кажа защо;защото човека си изкара рибата без да се озори .Най -важното от цялата история е, че е уловена рибата ,а не избягала.А това дали да държим горе пръта или долу ми е все едно,както му е удобно на човек.Важното е рибата да не избяга 

На клипа колегата си води рибата както трябва , в предвид пръчките наоколо и мястото на което се намира.
пръчка се навежда само като се върти макарата за да е изпъната линията.
Някой май гледа много филми и ходи някъде където в радиус от пет километра, няма друг колега, и си ги води на харабия и спокойствие
с пълно удоволствие.
да допълня че при наведен прът има много по голяма вероятност да скъса,
ще обясня и защо.Ами много просто,усилието е дирекшън на макарата,има вероятност да не сработи аванса или при по мощен да скъса и с аванс нямаш никакво време.После гледаш кат КАЯ само,и обратно пръта си поема удара има и време да се отреагира.Чудно кви идей от хора всеки ден на гйола и такива съвети
пръчка се навежда само като се върти макарата за да е изпъната линията.
Някой май гледа много филми и ходи някъде където в радиус от пет километра, няма друг колега, и си ги води на харабия и спокойствие
с пълно удоволствие.

да допълня че при наведен прът има много по голяма вероятност да скъса,
ще обясня и защо.Ами много просто,усилието е дирекшън на макарата,има вероятност да не сработи аванса или при по мощен да скъса и с аванс нямаш никакво време.После гледаш кат КАЯ само,и обратно пръта си поема удара има и време да се отреагира.Чудно кви идей от хора всеки ден на гйола и такива съвети

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Релийзващите се риби се поставят на дюшек/нещо меко/,а не им се дрънкат главите по камъните!!!
Канех се да го напиша много отдавна...още откакто качих клипа!А защо го качих ли?Ами за да се видят всички грешки!

Канех се да го напиша много отдавна...още откакто качих клипа!А защо го качих ли?Ами за да се видят всички грешки!

- carpsliven2
- сериозен играч
За рибите е вярно , унищожили сме трофеи но, закона ми го позволява, нямъл съм културата да решавам. Само да спомена факт .. виждал съм с очите си колега ... как при навеждане на пръчката .. влакното се осуква на най-горния водач и рибата къса .. и си счупи въдицата .. сякаш въдицата му е виновна. Друго .. маневрирането е много хитър номер, но да знаеш къде и как.. Предвид че, мястото е със много закачки,въжета , миди и тенекии .. и трябва да се държи рибата около повърхноста.. които е ходил на мястото знае за какво става въпрос. Нали се сещате че, много си близаха раните на тва място. И последно излиза като голяма хвалба ама ще го спомена .. след като издърпах на брега 7 трофейчета,доста колеги ми стиснаха ръката.За мен мненията на всички колеги са нужни, за да се видят грешките и полезните неща. Тука споровете неискам да пораждат омраза .. а да пораждат истината. Надявам се тази година да не унищожаваме трофеи .. и да станем по-добри риболовци. Понеделник отивам да извада първия трофей за годината .. че, иначе няма да мирясам

- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1A05RvUKoKg&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=f9a2ccd2" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Хайде народе и на клипове от http://www.vbox7.com
P.S. Тайната на успеха само на лични

Хайде народе и на клипове от http://www.vbox7.com
P.S. Тайната на успеха само на лични

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- carpsliven2
- сериозен играч
Руснаците знам че, са много добри на амура и от тях може да се измъкне доста полезна информация ... ама кат ми куца Руския .. майка кат ми казваше учи на времето ... аз не , та не .. бандит ше ставам .. и сега кво .. нит бандит .. нит професор
Чувал съм че ползвали ... някаква специална захранка .. за задържАне на пасажа. Иначе нашата тайна е простичка .. при удар .. веднага почваме яко хранене с кукуруз .. за да задържим малко пасажа.

-
Ако някога си работил с аванс би трябвало да знаеш кога взима по добре аванса.Ще обясня за последно за невежите и повече няма да обяснявам.Значи на клипа рибата се вади по този начин заради закачките,но да го даваш за пример,за правилна работа е смехотворно.Василев,ако единствената цел е да извадим рибите то може и по много по лесни начини.Май нечетете каво съм писал по горе,че правилното място на пръта е по средата и когато иска аванс се навежда надолу,а когато тръгне към рибаря се дига рязко нагоре и се обира влакното по най бързия начин.А за въпроса за съветите мога да си го позволя при полужение.че за една година имам само една изтървана риба,колкото удара толкова извадени.Темата е тайната на успеха,значи е хубаво да се включват хора които имат такива.chipi_ написа:да допълня че при наведен прът има много по голяма вероятност да скъса,
.Василев,ако единствената цел е да извадим рибите то може и по много по лесни начини.Май нечетете каво съм писал Прегледал съм всички твои клипове и галерия и никога не съм се съмнявал в уменията ти
.Много малко хора могат да се похвалят с такива трофеи
.Като писах нямах предвид никого,исках само да подскажа ,че от нета никой няма да се научи.Това дали пръчката и къде трябва да се държи,ще го научат само на практика.Никого не съм искал да убидя,само си казах мнението.Пък и признай си ,колко риби имаш изтървани докото се научиш на правилното изваждане на рибата.Майсторлък беше преди години ,когато имахме смотаните делфинчета да изкараш една трофейнна риба,съгласни ли сте? 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
С Илия имаме един общ познат/няма да му споменавам името/.Човека няма сигнализатори,няма стойки,няма по дълга пръчка от 2,70м,но лови!Ама лови!
Никога не засича,а пръчката му винаги тегли в странично положение!
Когато водя риба,не ме интересуват никакви правила!!!
Когато вдигна пушката не мисля за предпазителя!
Вие като си карате колите,гледате ли си педалите?!?!?!?!
Всичко е въпрос на опит,ама не копиран от руските статии,а придобит с годините!!!
Едни го имат,а други си мислят!!!
Никога не засича,а пръчката му винаги тегли в странично положение!
Когато водя риба,не ме интересуват никакви правила!!!
Когато вдигна пушката не мисля за предпазителя!
Вие като си карате колите,гледате ли си педалите?!?!?!?!
Всичко е въпрос на опит,ама не копиран от руските статии,а придобит с годините!!!
Едни го имат,а други си мислят!!!
-
Василев ти си пич брат и не искам по никъкъв начин да те обидя.
Идеята е да не подвеждаме по младите колеги с конкретни примери защото те стават само за дадена ситуация.Както каза Митака всичко идва с опита и времето.