Мисля да пробвам

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Мисля да пробвам

Мнение от Бат Ицо »

Жечев, аз опитах да преселя около 300бр. костурчета, но не издържаха на пътя - около стотина км.\хванати край Омуртаг\
Иначе не съм се отказал от тази идея, но мисля, че трябва да пусна големи костури от по-близък водоем - около Тутракан :roll:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

galin_atina написа:Давай смело напред колега! Каракудата е от най издръжливите риби,ще оцелее не се съмнявай въобще а действай!
И както каза по горе един колега,тя ще си намери и храна,а и много бързо се въди,дори съм на мнение,че и в една локва да я пуснеш пак ще оцелее.
Абсолютно. Един колега държа в туба от минерална вода 10л. две каракуди /таранки/ повече от седмица, като им доливаше по малко прясна вода. Живяха си без проблем тъй, че рибката наистина е устойчива. Това за завръщането не знам дали е така, може и да е вярно, потърси малко инфо в някоя книжка, дето е описан подробно живота на този вид.
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Бат Ицо написа:Жечев, аз опитах да преселя около 300бр. костурчета, но не издържаха на пътя - около стотина км.\хванати край Омуртаг\
Иначе не съм се отказал от тази идея, но мисля, че трябва да пусна големи костури от по-близък водоем - около Тутракан :roll:
Бат Ицо, знам, че акваристите транспортират декоративни риби като помпят специални сакове с въздух, който носят във флакони. Ако по този начин се пробва с костур сигурно ще стане. Той по принцип хищникът е калпав и не издържа дълго. Казвали са ми дори, че умира от страх ! Не знам дали е вярно. На Батак като вземем костур, въпреки внимателното изваждане на куката някои от рибите в живарника умират.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

За любителски условия, има помпички за въздух на 12 волта, за запалката на колата( в магазините за декоративни рибки). Някои от моделите кофи за живи рибки имат и специален отвор за тръбичката отгоре. Има и ръчни помпички а и е елементарно да се направи такава :D
Иначе при пренасянето в специални торби, това в бутилките мисля че е чист кислород :idea:
Изображение
jeliazko
новобранец
новобранец

Мнение от jeliazko »

Реката има бързеи но и вирове с нулево течение , колега точно в такъв вит ще я пусна....
Няма маистори и начинаещи.... има ходещи и не ходещи за риба.!!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

В третия :idea:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
jeliazko
новобранец
новобранец

Мнение от jeliazko »

В какъв смисъл третия ????
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Краси,Хазарта и Честърфийлд/другите да не се сърдят/!Разбъркай ги в една шапка и който се падне,той да ти каже! :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
jeliazko
новобранец
новобранец

Мнение от jeliazko »

Начи колеги мненията са на пичти 100% че плана ще проработи. На тази река (неска си дрънках с един местен не че аз сум чужд де :lol: :lol: ) и каза че в тази река е имало каракуди и то до преди 2-3 год този чичка и изкарал каракуда 500гр. Вика имаше доволно каракуда ама се изгубила.... Излизаме в междусрочната и с едно приятелче отиваме за каракудата. Дали ще взима или спи още ????????????
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”