обсъждане на палатка и спални чували

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

bigbfg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: обсъждане на палатка и спални чували

Мнение от bigbfg »

Имах подобна става само като си сигурен че няма да вали.Още на първия дъжд прокапа и спах в колата :lol: Втория излет бях подготвен :!:
Изображение
а до третия я продадох :lol: Иначе може да си прибираш багажа в нея вечер ако не ти се продава.
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Да вярно е. Скобите на рейките са от ластик и при 20 пъти разгъване и сабиране започват скобите да се накъват, затова ще и зашия по още 2 скоби от всяка стана да не се огъват рейките, обаче няма да са от ластин.Някой по здрав плат, а за найлоните- няма нужда пробвал съм я в доста силен дъжд и не пропуска!!! :!: И ПАК ПОВТАРЯМ НА ТАЗИ СНИМКА ТОВА Е ПЪРВОТО РАЗПЪВАНЕ И НЕ Е ОПЪНАТА ДОБРЕ И ЗАТОВА РЕЙКИТЕ СА ИЗКРИВЕНИ :!: :!: :!: При добро опъване няма сгънати рейки и не тече. Зависи кой и как я разпъва :!:
FCSH - isianty !
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Но между тази палатка с найлоните имоята има много голяма разлика :!: Тази е само от един кат и се виждат рейките ! Мой приятел си взе като тази с найлотите и пропуска от шевовете, а моята е от 2 ката от долу е комарника, може да се ползва и само него при много горещо време и няма никакви комари :!: А от горе има непромокаем слой който е много по здрав от найлоните и не пропуска изобщо. Също при дъжд се паха тераската отпред и се затваря и става точно тип иглу !!!
FCSH - isianty !
Sobieski
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sobieski »

Един лек практичен съвет как да си увеличите устойчивостта на палатката ви на дъжд за тези които използват еднослойни палатки: Вземето лепило от серият Бизон ( погледнете дали е указано че може да се изпозлва за такъв вид материи) и оплътнете всичките шевове по стените ( те са най-слабата част на палатката по време на дъжд) , а после си купете импрегниращ водоустойчив спрей и напръсакйте всички стени от външната част .
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Благодаря за савета :D
FCSH - isianty !
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

А откъде да го намеря този спрей и по колко пари е долу-горе
:?:
FCSH - isianty !
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

isianty написа:А откъде да го намеря този спрей и по колко пари е долу-горе
:?:
Колега не се занимавай с глупости.
Имам същата палатка от три години и проблема съм го решил
с страница от тента.Отиваш в практикер и вземаш една 7 кинта май беше.Нямаш грижи.
:D
Изображение
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Моята още е здрава и не пропуска, но искам да знам от къде да си взема ако ми потрябва :!:
FCSH - isianty !
Sobieski
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sobieski »

Такъв спрей можеш да си вземеш от специализиран магазин за алпинистка,палатки,туризъм
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

В Шумен незнам да има такъв ??? На ловно-рибарски може ли да има ??? :?:
FCSH - isianty !
Sobieski
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sobieski »

Не мога да кажа дали ще има , лично мен ме съмнява малко
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Палатка от Кауфланд?Имах по-големия модел.6 местна.С голям вход комарник и тн.Слаба конструкция.На жребчево рейките заминаха,самия плат се разцепи.Взех си я за 65 лв.Сега имам палатка за 450 лв.Пак 6-местна,3 пластова с надуваемо дъно.Кусно разбрах,че за палатка,спален чувал и хубави дрехи не бива да се скъпим.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Sobieski
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sobieski »

toxin34 написа:Палатка от Кауфланд?Имах по-големия модел.6 местна.С голям вход комарник и тн.Слаба конструкция.На жребчево рейките заминаха,самия плат се разцепи.Взех си я за 65 лв.Сега имам палатка за 450 лв.Пак 6-местна,3 пластова с надуваемо дъно.Кусно разбрах,че за палатка,спален чувал и хубави дрехи не бива да се скъпим.
Колега много се радвам че си го разбрал това защото още има хора които не могат да го проумеят. Незнам как си си помисли да си купиш палатка от Кауфланд. Как може хората да боготворят тази огромна китайска сергия
didodp
новобранец
новобранец

Мнение от didodp »

toxin34 написа:Палатка от Кауфланд?Имах по-големия модел.6 местна.С голям вход комарник и тн.Слаба конструкция.На жребчево рейките заминаха,самия плат се разцепи.Взех си я за 65 лв.Сега имам палатка за 450 лв.Пак 6-местна,3 пластова с надуваемо дъно.Кусно разбрах,че за палатка,спален чувал и хубави дрехи не бива да се скъпим.
А след като левовете е цената станат на евро се получава една доста добра комбинация.
Всички сме започнали с нещо евтино поради финансови причини.Но кофтито е,че се набутваш повече по този начин.
Първо си купуваш нещо евтино(пари),после виждаш че не ти върши работа и взимаш друго скъпо и качествено(още повече пари).И накрая като се замислиш си дал много повече пари за едно нещо което е можело да си го вземеш от първият път.
Същото е и за спалният чувал.
Тези от Кауфланд вървят комплект с дюшек,завивка,юрганче,възглавница,и портативна газова печка.Цена на комплекта .....лв.?
За тази цена обаче си купи по-добре един 5 сезонен марков спален чувал.Хем ще ти е по "уютно"хем по-малко багаж ще носиш.
Филми на Риболовна тематика ---> Изображение
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от puntakis »

Здравейте колеги,
"Кампус" са Полска марка и правят много добри палатки, на още по-добри цени,
аз си купих три сезонна, дву местна 10000 мм. воден стълб, за 100 лв.
Не могат да се мрят с "Джак-вълчата кожа" или "Мамут" обаче за нашите условия и нужди са
прекрасни палатки.
Относно чувалите, знам само че няма по-добро от естественият пух.Те са и най-скъпи...

Поздрави!
Love & Ribolov
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”