Край с доцентите - всички са професори !

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Край с доцентите - всички са професори !

Мнение от чпс »

Господин Светлев, честито повишение !

В-к Труд 27.02.2009

Край с доцентите! Всички са професори Анета ПЕТКОВА

Край с доцентите! Вместо това ще имаме само професори в университетите и научните институти.
Според ново предложение на работна група от ректори, учени и експерти на образователното министерство всички досегашни доценти ще бъдат преквалифицирани на професори.
Те пък ще се делят на два вида - обикновени и национални. Първите ще са сегашните доценти и тези, които тепърва ще израстват - настоящите доктори, научни сътрудници, асистенти и т.н. Вторите ще са наличните професори и тези, на които предстои да се хабилитират. Промяната, която трябвало до 20 дни да стане проектозакон за научните степени и звания, взриви вчера научната и академичната общност.

just kidding !
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Край с доцентите - всички са професори !

Мнение от Божидар »

Малий имам приятел Доцент в ТУ- Габрово ,сега ще му звънна да слага маса :drinkers:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

То тука всички сме професори :lol: един Доцент имаше и те му взеха титлата... :lol: Баси живота!
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Промяната, която трябвало до 20 дни да стане проектозакон за научните степени и звания, взриви и риболовната общност.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

AL KAPONE написа:То тука всички сме професори :lol: един Доцент имаше и те му взеха титлата... :lol: Баси живота!
А стига, бе! Това моето не е титла, не е звание, а е диагноза :D Доцент е моят татко, Доцент ще съм и аз :drinkers: :D :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Сега ще е интересно дали и на досегашните доценти ще се дава онази пожизнена и доста атрактивна пенсия,която миналата година беше гласувана за професорите. Като знам колко доценти по медицина има само от преписване на диети от разни западни списания..... И в тая област нещо ни е сбъркана системата , ама как да го докажа като нямам научна степен? По едно време мислех и аз пътьом да се облажа ,като напиша труд за "Ролята на жълтото в живота на военния",ама нещо ми мина котка път.Сега се каня да защитя докторат на тема"Частни случаи в половия живот",но понеже е доста обемисто ,вероятно ще се огранича само в подтемата "Има ли домашен секс след 10-годишен брак?"
Айде,хаирлия да им е на доцентите,пардон професорите!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

чуруликпенчо написа:Сега ще е интересно дали и на досегашните доценти ще се дава онази пожизнена и доста атрактивна пенсия,която миналата година беше гласувана за професорите. Като знам колко доценти по медицина има само от преписване на диети от разни западни списания.....
!
Абсолютно, то вероятно това е и една от причините /скритите/, защото сигурен съм, има дълбоко смислени доводи за приемането на това решение. Пардон - закон май...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”