Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Любими филми или книги
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Любими филми или книги
не-евреин еtoxin34 написа:Токай-Ихто,Оцеола,Белия вожд,синовете на великата щука и по-заповед на мечката!!!Ся някои ще каже че и Сидни Шелдън е жена!

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Астрид Линдгрен /освен Пипи/ - Карлсон, който живее на покрива, Братята с лъвски сърца, Емил от Льонеберя - все класики, писани от ЖЕНА.5кила написа:...бе чел ли е некой нещо от ЖЕНА?

Агата Кристи, Джейн Остин, сестрите Емили и Шарлот Бронте, абе има си...
Човек не може да има само един любим филм или само една любима книга...или само един жанр.
Списъкът ми е дълъг, но в кратце ще нахвърля мои любими автори:
Кърт Вонегът, Робърт Лъдлъм, Джеймс Клавел, Стивън Кинг, Роджър Зелазни, ДЪГЛЪС АДАМС, Сан Антонио, Джеймс Х. Чейс, Реймънд Чандлър, Джеръм Дейвид Селинджър, Джером К. Джером, Ярослав Хашек, Хърбърт Уелс, Джоузеф Хелър и др., и др.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

За Елисавета Багряна нищо не казахте!?
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Астрид Лингрен е написала и други детски книги освен "Пипи дългото чорапче"
.Другия ми любим неин персонаж(той ми е любим от детските години)е "Емил от Льонеберя"
.
Това в кръга на майтапа,иначе човек който чете книги неможе да каже със сигурнос тая ми е по-любима от другата .Но харесвам всичко свързано с природа и сървайвър сред нея
п.п.Друг е въпроса че все по малко от младите ЧЕТАТ книги !

Това в кръга на майтапа,иначе човек който чете книги неможе да каже със сигурнос тая ми е по-любима от другата .Но харесвам всичко свързано с природа и сървайвър сред нея

п.п.Друг е въпроса че все по малко от младите ЧЕТАТ книги !
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- вече хвърля и на тежко
Чел ли е някой книгата "Черният дявол",нещо като "Белият зъб",но в руски вариант.Писателят въобще не си го спомням,а книгата ми я завлякоха.Като вляза в антикварна,винаги питам но никой не е чувал за нея.Разказва се за тайгата ,едно куче и търсачи на жен-шен.
-
- и господ не е толокова добър
Любима книга-спестовната книжка
Любим филм-България

Любим филм-България

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
Кво да кажат бе Деди,не видиш ли че всички са закърмени с капиталистическоимпериалистически книги и автори.Сигурен съм че никой не е чел ''Мацко при войводата''или ''Митко Палаузов''класики в народното ни творчество.Dedy написа:За Елисавета Багряна нищо не казахте

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Имаше една на Асен Босев "Не правете като тях,да не станете за смях","Овчарчето Калитко" но като че помня неща само от първата
.
"Пиеонерка пиперка"
"Цанко цаката" и още такива
,от втората си спомням че беше от "ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ" нищо друго..

"Пиеонерка пиперка"
"Цанко цаката" и още такива

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
годзила...пьк и други-с пояснението си само доказвате основната ми мисьл,че освен за детски книжки(при това тьпи-за сравнение на противното-екзюпери, андерсен,ено рауд..),чел ли е некой истинска КНИГА от жена?че нещо не се сещам.даже в любимите ти в списька нещо не виждам такава
дали е случайно
нали уж си говорим за ЛИТЕРАТУРА-не за карлсон,дето живее на покрива
тооо..освен елисавета багряна и дора габе,като ТВОРЦИ,ТЕ и петя дубарова я БАРАТ за ПОЕТЕСА
та като сме трьгнали...нещо некой за историята на ПАВЛИК МОРОЗОВ знае ли?

и моля ви се-не ми говорете за агата кристи и шарлот и нам си кви сестри бронте,че ще се попикая от смех
колеги-моля ви да бьдете СЕРИОЗНИ по темата

и моля ви се-не ми говорете за агата кристи и шарлот и нам си кви сестри бронте,че ще се попикая от смех

колеги-моля ви да бьдете СЕРИОЗНИ по темата

-
- кандидат преподавател
Отговорно заявявам,че я знам целата хистъри за келемето Павлик Морозов.Докладвам,че основната идея в туй сталинистко"произведение"е възхвала на отцепредателството в най-чист вид.Пионерът предал баща си на съответните органи,щото таткото мислел как да изхрани семейството си и криел зърното-не искал да го предава в колхоза.Тая история би трябвало да е настолно четиво на българските политици,ама...Пък аз най -обичам вече да чета сал служебния бюлетин на МВР за квой станало през изминалото денонощие и да гледам прогнозата за времето по "Нова".А ония Бронте-ми те са раннокапиталистически "шлюхи",шафрантии разни...
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Даа,закакво ни е "Карлсон дето живее на покрива"като си имаме 5 кила дето живее под покрива(последен етаж)!Защо Пипи,имаме си ХАМЪРена-най-яката жена риболовец!Макс и Мориц-ХА!Ивака и Чируза!!!
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
добро попадениеtoxin34 написа:Даа,закакво ни е "Карлсон дето живее на покрива"като си имаме 5 кила дето живее под покрива(последен етаж)!Защо Пипи,имаме си ХАМЪРена-най-яката жена риболовец!Макс и Мориц-ХА!Ивака и Чируза!!!

-
- сериозен играч
Aааа а Пинокио а ,кой е Пинокио5кила написа:добро попадениеtoxin34 написа:Даа,закакво ни е "Карлсон дето живее на покрива"като си имаме 5 кила дето живее под покрива(последен етаж)!Защо Пипи,имаме си ХАМЪРена-най-яката жена риболовец!Макс и Мориц-ХА!Ивака и Чируза!!!![]()
![]()
особено за ХАМЬРената....забрави само да споменеш за КАРАБАС БАРАБАС-токсина34
![]()
![]()

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
lovo-бай СТОЯН написа:Aааа а Пинокио ...

Като бай Стоян каза Пинокио, се сетих да ви питам нещо! Кой според вас е по-голем пич, Пинокио или Буратино?
-
- сериозен играч
Dedy написа:Кой според вас е по-голем пич, Пинокио или Буратино
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/59F1nXa0PT4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/59F1nXa0PT4&hl=es&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Zabmn3sLFJc&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Zabmn3sLFJc&hl=es&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]