Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Собствена eнергийна независимост +дискусия
Модератор: dantho.mihov
- valeri
- разбира нещата
Собствена eнергийна независимост +дискусия
Последно промяна от valeri на Пон Фев 02, 2009 1:37 am, променено общо 6 пъти.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Енергийна независимост +дискусия
колега има теме вече http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=20738

-
- разбира нещата
Мисля че колегата има предвид независимост за единична къща, каравана, вила .. а не Енергиина независимост на България така че темата си му е на място.

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- valeri
- разбира нещата
shristofff точно това имам предвид колега
.Не дали е постижимо или не
,както е в другата тема посочена от колегата BOVSKIQ KORMORAN.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ами и аз мисля ,че темата ако и се промени заглавието ,примерно на "алтернативни източници на енергия" и се премести във правилния раздел и ако обясни точно какво го инересува ,или мислите че е по лесно ,така ,преразказ по картинка ,копи пас и какво мислите по въпроса ,незнам напоследък се пускат теми без да се знае как ,извинявай не си виновен ти! ще пусна отделна тема за да не ти спамя твойта! а иначе ако не те мързи виж в търсачката има такива теми колкото искаш , а линка ти го пуснах за да се светнеш за грешката в заглавието 

- valeri
- разбира нещата
Сега малко да постна повече по темата ,явно има някаде някав проблем по жицата най-вероятно, или в моя телевизор.
Аз вече ползвам една соларна батерия 12v,4,5w 0,260 mA за зареждане на акомулатора .И да ви кажа когато поставих стария акумолатор да се зарежда за цял ден колата си завартя добре и си запали , тогава ми доиде идеята за дома и се рових доста в нета. Дори и в България се предлагат но на баснословни цифри .Правих и запитвания ама то дебела работа. Къщата ми не отговаря ,за тази идея.Тези снимки по горе съм постнал от една брошурка дето ми е предложиха та това е един примерна идея .
Мисълта ми в това писане е дали някои колега е ползвал такова неща и дали има виждане имали развитие такива системи ...
Да отбележа само за мен алтернатива означава ( временно ) закърпване на нещата от днес за утре,това може и да се постигне с едно моторно генераторче ...А това си е една дългосрочна инвестиция от порядъка на 5- 10години.
С това мнение не ангажирам никого ..
Аз вече ползвам една соларна батерия 12v,4,5w 0,260 mA за зареждане на акомулатора .И да ви кажа когато поставих стария акумолатор да се зарежда за цял ден колата си завартя добре и си запали , тогава ми доиде идеята за дома и се рових доста в нета. Дори и в България се предлагат но на баснословни цифри .Правих и запитвания ама то дебела работа. Къщата ми не отговаря ,за тази идея.Тези снимки по горе съм постнал от една брошурка дето ми е предложиха та това е един примерна идея .
Мисълта ми в това писане е дали някои колега е ползвал такова неща и дали има виждане имали развитие такива системи ...
Да отбележа само за мен алтернатива означава ( временно ) закърпване на нещата от днес за утре,това може и да се постигне с едно моторно генераторче ...А това си е една дългосрочна инвестиция от порядъка на 5- 10години.
С това мнение не ангажирам никого ..
-
- и господ не е толокова добър
Re: Собствена eнергийна независимост +дискусия
Сега имаше интересно предаване по нова телевизия за алтернативните горива и енергии.Вобщи линии,слънчеви панели,вятърни генератори,вецове.Извличане на топлина енергия от земните недра.Извличане на енергия от вълните в морето,от приливите и отливите,от култури като сланчоглед,рапица,палмово олио,цвикло и още много други алтернативни источници.Проблема е че големите гиганти умишлено спъват разработката на алтернативите.Въпреки всичко в последно време другите държави насърчават компании и граждани за преминаване на такива горива и енергия. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- Обратна връзка:
Даааа.Такава тема отдавна ме мори.След много ровене,миналата година достигнах до реалните цифри.
За 5кW за дома,са необходими инвестиции от 50 000 долара.Това е от Русия,други фирми не намерих по нета.
Включва си соларните панели,акумулаторите и UPS-те.Гаранцията им е 30г.
Пак по него време,намерих в един магазин тук,соларен панел 17 V, 700W,но и неговата цена беше към 5000 лв.
Виждал съм из нета вертогенератори по 3-5 кW,но с цени около 10 000лв,което е по приемливо,ама там май се искат едни разрешителни.....
Ако има някой идея по ветрогенераторите,да споделя.Имам си условията и вятъра,но не знам към кого да се насоча.И дали е възможно в двора си да го монтирам това съоръжение.
В поделението имахме UPS-и по 3,7 кW,Но нашите тогава не можаха да ми кажат на каква цена са ги купили.Само знам че работеха на 48 V напрежение.И това ме интересува.
Темата е интересна.
За 5кW за дома,са необходими инвестиции от 50 000 долара.Това е от Русия,други фирми не намерих по нета.
Пак по него време,намерих в един магазин тук,соларен панел 17 V, 700W,но и неговата цена беше към 5000 лв.
Виждал съм из нета вертогенератори по 3-5 кW,но с цени около 10 000лв,което е по приемливо,ама там май се искат едни разрешителни.....
Ако има някой идея по ветрогенераторите,да споделя.Имам си условията и вятъра,но не знам към кого да се насоча.И дали е възможно в двора си да го монтирам това съоръжение.
В поделението имахме UPS-и по 3,7 кW,Но нашите тогава не можаха да ми кажат на каква цена са ги купили.Само знам че работеха на 48 V напрежение.И това ме интересува.
Темата е интересна.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега Киро,прати един линк на лични да видя фирмата от Русия дето си гледал соларните им системи.За твоя информация тези и подобните на тях системи се наричат ВЕИ-възобновяеми енергийни източници и за тях има много данни в сайта на комисията по водно и енергийно регулиране.За ветрогенераторите има изискване за минимум 500 м.от населено място защото са шумни и опасни.Дано съм ти бил полезен.Повече информация има в нета за Китай,но те не са сертифицирани по иссо.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- КИРО
- Обратна връзка:
http://www.madisonbulgaria.com/productsbg.html
Руския бяха ми го напечатали директно на лист,и не мога сега да ги намеря,но като имам резултат,ще го дам,но и това ще свърши работа.
Има в гугъла доста написано.
А за ветрогенераторите,ама тези дето всички ги знаем,растоянието до населено място стана 800м,
а има малки,мисля че те може да се монтират в двора.Но ще има още ровене,преди да се изкажа конкретно.
Руския бяха ми го напечатали директно на лист,и не мога сега да ги намеря,но като имам резултат,ще го дам,но и това ще свърши работа.
Има в гугъла доста написано.
А за ветрогенераторите,ама тези дето всички ги знаем,растоянието до населено място стана 800м,
а има малки,мисля че те може да се монтират в двора.Но ще има още ровене,преди да се изкажа конкретно.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Имам един приятел ,който си е инсталирал слънчеви батерии,но сега го дерат от даначното.Само един куп пари дето дадох за батериите,,,вика момчето .Като ги сметнеш -данаци,или да плащаш ток все същата.Системата е така направена,че няма оттърване,,,,,,,,,ще плащаме 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ще плащаме ама друг път,един приятел има такава инсталация за 5 киловата,излезнала му е 20000лв.ПЕТЪР vasilev написа:,,ще плащаме
За момента нема проблем,а и кои ще доиде да каже примерно ..имаш данък за плащане..?
- valeri
- разбира нещата
Виждал съм из нета вертогенератори по 3-5 кW,но с цени около 10 000лв,което е по приемливо,ама там май се искат едни разрешителни....
Темата е интересна.[/quote]
Тези тук показаните от мен ги продават в магазина на цена от 3000$ без таксите. а те са 15% та около 3450$.
Аз ти пратих линк в Бг да провериш но на ветрогенератори . Смо не трябва да се включват боилер и ел.печка за високата консумация.
Предполагам високата цена идва от дългата гаранция .Братушките да дават такава гаранция значи са сериозни
.
Виждал съм из нета вертогенератори по 3-5 кW,но с цени около 10 000лв,което е по приемливо,ама там май се искат едни разрешителни....
Темата е интересна.[/quote]
Тези тук показаните от мен ги продават в магазина на цена от 3000$ без таксите. а те са 15% та около 3450$.
Аз ти пратих линк в Бг да провериш но на ветрогенератори . Смо не трябва да се включват боилер и ел.печка за високата консумация.
Предполагам високата цена идва от дългата гаранция .Братушките да дават такава гаранция значи са сериозни

- valeri
- разбира нещата
valeri написа:За 5кW за дома,са необходими инвестиции от 50 000 долара.Това е от Русия,други фирми не намерих по нета.
Темата е интересна.