Директен-дръжка за кеп - КАК?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

D.Kodoshev
новобранец
новобранец

Re: Директен-дръжка за кеп - КАК?

Мнение от D.Kodoshev »

Здравейте колеги,да споделя и аз моите опити да си спретна дръжка за кеп от директен на Трабуко -4м /първият ми/. Махнах върха,занесох на един стугар до нас една алуминиева пръчка , второто коляно и кепа. Човека ми свърши чудесна работа."По онова време канаконлита беше хит",шкуря,чистя,лепя и много доволен от свършената работа ще правя севтето - на Марица за щука. 1-2 излета валат, но на поредния излет щука около 2 кг,много ентусиазиран ще я вадя с кепа-бъркам,дигам и прас - кепа с щуката във водата,щуката си замина, извадих кепа и гледам дръжката счупена точно там където е залепена втулката, та нито със щука нито с дръжка. :evil: .Въпреки, че ме беше много яд реших да е правя наново, но този път с по-дълга текстолитена пръчка/за по-здраво рамо/,всички процедури минати и след време на един водоем чат-пат на торен взима и костур.Веднага вадя рачилото - ще ловя малки рибки, връзвам рачилото за дръжката, хвърлям го във водата, малко захранка и чакам /междувременно поредния костур на торен/, оправих такъма и ще вдигам рачилото/а трябва малко по-бързо за да не избягат рибките/ се чува едно яко ТРЯЯЯЯЯЯЯЯЯС, и ооооооооооонебеса- :ANAL: -дръжката на половина, рачилото във водата - нито малки, нито големи риби.Захвърлих всичко и от там в първия рибарски магазин и си купих /хубава за времето си / дръжка.И все още съм с нея, та понякога когато е ползвам се сещам и ме напушва смях.
На всички колеги и най-вече на именниците много здраве и сполука през новата година. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Колега ,с кепа рибата не се вдига,а се приплъзва към теб,или ако си на стол,за рамо ти служи крака,дръжката я суркаш по него :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

и на 2-ро коляно :roll:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

На урок ли сме,да не знаете как се използва кеп,даже и с едно коляно /не разбирай на крака/не се вдига.Суркаш,придърпваш,привлачваш.
paco_lz
новобранец
новобранец

Мнение от paco_lz »

Колега аз си направих от 6м на 2колена и половина като последното го напьлних с пяна. Стана по здраво и идеята беше кепа да плува.Сложих и на главата на кепа 5 тапи от мрежа.Е не стои над водата но при вдигане съпротивлението е по малко. Според мен 1см на вьрха е малко.
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

Аз също съм в клуба на самоделчиците. С една стара 6-ца на мичел си направих дръжка. Занесох я в при Дачката в Сирена(София) и мисля Краси, се казва човека дето работи там, ми я направи перфектно. За всеки случай и аз слагах водопроводна скобана втулката. Дълго време я ползвах безпроблемно, но накрая от глезотия си взех една на Линеафе. Върши същата работа ама е шарена! :lol:
Ако пък и кълве... Още по-добре!
damqn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от damqn »

и аз си направих дражка на кепа от една 5ца на третото коляно ама моита втулка е ваншна и представлява трабичка на която жатрешния размер отговаря на ваншния на 3тото коляно и на края има заварена гаика 10.лепнах я сас силикон и се получи супер даже е тествана вече РАБОТИ :D ПОЗДРАВИ :!:
Ако си в дупка, престани да копаеш.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

damqn написа:и аз си направих дражка на кепа от една 5ца на третото коляно ама моита втулка е ваншна и представлява трабичка на която жатрешния размер отговаря на ваншния на 3тото коляно и на края има заварена гаика 10.лепнах я сас силикон и се получи супер даже е тествана вече РАБОТИ :D ПОЗДРАВИ :!:
И аз умувах върху такъв вариант с външна втулка.Мерси за идеята :smt023
Изображение
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

damqn написа:и аз си направих дражка на кепа от една 5ца на третото коляно ама моита втулка е ваншна и представлява трабичка на която жатрешния размер отговаря на ваншния на 3тото коляно и на края има заварена гаика 10.лепнах я сас силикон и се получи супер даже е тествана вече РАБОТИ :D ПОЗДРАВИ :!:
И моят е такъв работи чудесно :wink:
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

При мен се получи така:И вълка сит и агнето цяло.Стана ме жал да режа "джаксъна"и направих следното:
Купих си колче с резба.Избих втулката с резбата от колчето и го лепнах за част от коляно на руски
телескоп (25 см.),което в края си има метален пръстен.Пръснах го със зелена боя.Изображение
После незнайно от къде ми попадна в ръцете някакъв гумен тампон,който сложих просто така за да скрия металните части.ИзображениеИзображение
После резнах резбата на главата,защото стърчеше половината и хлабчеше много (butnik излезе прав).Изображение
Резнах я толкова,че да опре плътно-докрай и луфта изчезна.Пасна идеално на 3-то коляно.ИзображениеИзображение
Дължината му е 3.83м (от дръжката до края на главата).Изображение
Получи се така,че като сгъна 3-то коляно гумения тампон пасва много добре и здраво на 4-то коляно и така имам и кеп 2.66м. :lol: ИзображениеИзображение
А като го разглобя си имам и мухарски кеп. :D :D :D Изображение

Благодаря на всички за идеите и мненията.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

:smt023
damqn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от damqn »

дано много рибоци да кепчосаш с него мн добре се е получил :D
Ако си в дупка, престани да копаеш.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”