Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за яз. Душанци
Модератор: sapuna
Инфо за яз. Душанци
Привет,
някой дали би споделил информация за язовира? И по-точно дали става да се лови откъм устието ,на леко и на дъно?! Има ли лед който да затруднява риболова от брега и т.н.?! Благодаря предварително на отзовалите се колеги!
някой дали би споделил информация за язовира? И по-точно дали става да се лови откъм устието ,на леко и на дъно?! Има ли лед който да затруднява риболова от брега и т.н.?! Благодаря предварително на отзовалите се колеги!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- ivan_yo
- разбира нещата
Re: Инфо за яз. Душанци
Само предполагам че вече няма да има лед и в зависимост от врмето можеби в събота ще проверя. В зависимост от времето: значи ако не вали дъжд ще проверя.hitthehead написа:Привет,
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- новобранец
Само предполагам че вече няма да има лед и в зависимост от врмето можеби в събота ще проверя. В зависимост от времето: значи ако не вали дъжд ще проверя
Наслука и кажи после дали има нешто.
Наслука и кажи после дали има нешто.
днес бях от към антон- нищо.
само малки костурчета на туистер , на плувка нищо
Благодаря колеги!
Да разбирам ли че няма лед и си се лови нормално на язовира? Смятам уикенда да ходя натам и затова ми трябва точна информация. Мерси за включването!_DK_ написа:днес бях от към антон- нищо.
-
- новобранец
Лед няма,на устието дава основно уклей , редки бабушки и костурчета.Така беше до сряда.
не е лесно да си тиква
Здрасти колеги , а как е пътя към устието - има ли сняг и дълбоки коловози?
Miro vrazhev написа:Лед няма,на устието дава основно уклей , редки бабушки и костурчета.Така беше до сряда.
А нивото на водата как е?
За риболов не мисля,само когато съм за риба...
- ivan_yo
- разбира нещата
Точно преди две седмици ходих но лед на дупка, хем когато имше сняг, с пасата, чок до доло при устието на широкото без проблем а сега няма да е по лошо.EGOR написа:Здрасти колеги , а как е пътя към устието - има ли сняг и дълбоки коловози?
Благодаря за инфо
Днес направих излет на язовира. Ходих от към с. Антон. Лед - никакъв, сняг - малко валя, риба - слабо активна. Иначе страхотна природа. Дано се запази по-дълго в този вид. По-късно ще кача някоя снимка.

Без думи ........................много добри снимки

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Колега, мога ди ти кажа какво беше "положението" на "Душанци" от 22.01.09 г Като четох мненията на другите колеги, май никой не е ходил след 21.01.09 г там. Язовира се топеше здраво, имаше и слънце а ледът на 20 см покрая се беше разтопил. Това обае не ме разколеба да се кача на леда. Аз подхождам към язовира по линията от към гара Копривщица, следд 5-тия тунел на влака по посока София-30 мин е пеша от гарата до язовира. Та се влива някаква река; после слизам по една пътека, която е ясно очертана надолу към водата и продължавам от вливането още 200-250 м нататък. Тъй като ледът в устието си беше тънък, се отдалечих до мястото, наречено Дълбочица. И да ти кажа наистина си е много дълбоко там, където се установих. Имаше поне 10-12 м дълбочина. Но пък какви платики излязоха...Имам един приятел, локомотивен машинист е и переодично пътува по този маршрут. Та от ония дни се видяхме с него и ми каза,че язовира се е размръзнал, но дали не му се е сторило така от висосокото като го е гледал-не знам. Но дори и да се размръзне ще му дойде времето на уклея. Защото когато той "върви", мен специално, другата риба не ме интересува- по 3 кг могат де се уловят на 100 м от устието на вливането на тая река. Миналата година, на излет правихме по 300 бройки, и то едър уклей по над 20 см. Е, после чистиш риба до полунощ, но като се изпържат 2-3 чинии от него с лимнче, и с предварително изстудено 3 л бяло винце, времето след работния ден минава приятно...
- ivan_yo
- разбира нещата
След колко, колко? Май са три тунелите на влака по посока София. А реката се казва Тополница!valentin_l_ivanov написа:... Аз подхождам към язовира по линията от към гара Копривщица, следд 5-тия тунел на влака по посока София ...