Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Fishfinder 300C
Модератори: emo vasilev, Кърцата
-
- и господ не е толокова добър
Re: Fishfinder 300C
Хубаво брат ама аз съм си го направил на български и нищо не осира.Дали на руски,български или инглийски менюто си е същото.Цено аз съм с 300 ц и няма такива цапаници.Отделно бяла линия,термоклин идр.Като пусна на двата лъча си показва рибите отделно,на единия лъч един цвят,на другия друг цвят.Отскоро го имам и още се уча,но ако пак си копувам то ще бъде цветен.Pedro написа:ceno cenov,
Не е сложно, стига да се справиш с Мануала (ръководството).Добре се разчита.
Ама много притежатели карат май на автопилот...както дойде...
И никакви кирилизации, български менюта и прочие глупости - осират го !..както "Прозореца"..

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk
Прав си, когато езиците са си вградени и могат да се избират от менюто.
Аз имах напредвид насилсвенно побългаряване...
Прав си, когато езиците са си вградени и могат да се избират от менюто.
Аз имах напредвид насилсвенно побългаряване...
- КИРО
- Обратна връзка:
Абе не е баш пясък.Иначе котвата ще рови и няма да държи.А че са риби,бъди сигурен,каята също е на пасажи.Troli Rapala написа:Това под дъното/черната линия/ със сигурност е придънният слой-песъчлив!Това не са риби!На дъното няма пасажи!
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
здравейте,искам да попитам нещо.закупих си garmin300c и още не съм го пробвал.за морето ми е.но къде е най-добре да се монтира сондата и как?това което прочетох разбрах че е подходящ за морски риболов.
- КИРО
- Обратна връзка:
Зависи от лодката,sevensuns написа:здравейте,искам да попитам нещо.закупих си garmin300c и още не съм го пробвал.за морето ми е.но къде е най-добре да се монтира сондата и как?това което прочетох разбрах че е подходящ за морски риболов.
Не можах да ти разбера смисъла на ЛС
Лодката е ял 4.От тези на пасарел.А за лс и аз се обърках нещо с него.сложна работа.къде е по добре да монтирам сондата на този модел лодка?
-
Може даже да се монтира и вътре в лодката само,че се заливаше нещо сондата,но нека колегите които са по наясно да обяснят. 

Благодаря колеги за савета.ще се опитам да го приложа и ще споделя след първото излизане в морето.
- КИРО
- Обратна връзка:
Ще изкарам снимки,ще ти покажа как е при мен.Има време,не бързай.sevensuns написа:Благодаря колеги за савета.ще се опитам да го приложа и ще споделя след първото излизане в морето.
Сондата на сонара може да бъде поставена там каде то ти е най-добре за теб стига тя да е минимум една педя под водата и да е неподвижно закрепена. Ако те интересува нещо по сонарите на Гармин питай продавам ги 3 години знам им и кътните зъби 

-
А прочетели характеристката,че може и да е вътре в лодката,другото,че нетрябва да е до място където се завихря водатаcekata_MF написа:Сондата на сонара може да бъде поставена там каде то ти е най-добре за теб стига тя да е минимум една педя под водата и да е неподвижно закрепена. Ако те интересува нещо по сонарите на Гармин питай продавам ги 3 години знам им и кътните зъби

Признавам си това че може да е вътре в лодката не съм го прочел,но веднага си задавам следния въпрос: как аджеба ще работи тая сонда и какво ще отчита
а колкото до това за завихрянето на водата пак питанка : защо в книгата(ръководството на сонара) е показана монтирана сондата върху самия двигател? Вътре в комплекта на сондата има така наречената свинска опашка с която се пристяга държача на сондата към двигателя!!! Не искам да споря с никой не го възприемайте така повече мнения и опит повече инфо за всички

- КИРО
- Обратна връзка:
Само,че се намира преди винта,където се предполага,че няма завихрения и мехурчета.cekata_MF написа: а колкото до това за завихрянето на водата пак питанка : защо в книгата(ръководството на сонара) е показана монтирана сондата върху самия двигател? Вътре в комплекта на сондата има така наречената свинска опашка с която се пристяга държача на сондата към двигателя
Но в моята инструкция пише,че сондата трябва да е във водата./ иначе има опастност от повреда /,което ме навежда на мисълта,че бобините греят,ако не са във водата.
Иначе на Илийката мисълта е логична.
Само трябва да се провери в реалната обстановка.
Дървото не е пречка за високите честоти.
КИРО написа:Само,че се намира преди винта,където се предполага,че няма завихрения и мехурчета.cekata_MF написа: а колкото до това за завихрянето на водата пак питанка : защо в книгата(ръководството на сонара) е показана монтирана сондата върху самия двигател? Вътре в комплекта на сондата има така наречената свинска опашка с която се пристяга държача на сондата към двигателя
Но в моята инструкция пише,че сондата трябва да е във водата./ иначе има опастност от повреда /,което ме навежда на мисълта,че бобините греят,ако не са във водата.
Иначе на Илийката мисълта е логична.
Само трябва да се провери в реалната обстановка.
Дървото не е пречка за високите честоти.
С това съм съгласен на 100% нека някой да пробва по начина сондата да е в лодката и сподели какво се е получило. Обещавам че ако ефекта не е положителен за сондата(повредена),ще съдействам за бързото намиране на нова на добра цена