Проблем с монитора

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: Проблем с монитора

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Maverick написа:Гаранционната карта ти я попълват на излизане от магазина с касовата бележка, навсякаде е така
Но след тези 14 дни.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Не, ако закупиш стока на 30.01.2008 г. гаранцията ти влиза в сила от напускането на търговския обект, след като минат тези 14 дни, не може да правиш рекламация, моля те запознай се с търговския закон и не говори глупости.

Всяка фирма има книга за рекламация в която се записва с протокол стоката която е под рекламация, и какво е станало след рекламацията / дали е била заменена, дали са били въстановени парите и т.н./

Гаранцията важи 2 години от датата на закупуването на стоката.

Рекламацията важи до 14 дни след закупуване на стоката.

Не бъркай двете неща!
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Е пак не си ме разбрал правилно .Незнам колко пъти повторих че съм съгласен с тебе че докато няма 3 изгорели пиксела няма гаранция и подмяна Аз казвам че вече човека с монитора тряя да си търси правото на връщане на стоката след като не му признават ганцията трябва да поизка връщане на стоката .1000% съм обеден че ще го питат поради каква причина изка да я върне е причината е едно малко синичко квадратчт или точка която свети мноого гадно при черен екран .После били ефтини стоките и затва са с такова качество за доста хора в Бг 260 или 300 лв .не са малко пари ,да земат да пишат на стелажният етикет и качеството на стоката 1во , 3то къв е проблема за да знам кво купувам кво ме интересува мене че производителя не давал гаранция аз изкам като си дам керливите левчета за този монитор тои да работи с всичките си пиксели ще го сменят в магазина и нема каде да ходят ако не връщат ми парите и си купувам лампов .Днес смятам да ида точно до технополис че е по близо до нас да се подразна малко с продавачконсултантите по тая тема имам 2 ,3 ма познати които работят там и ще разнищят нещата аджеба може ли да се подмени или не .
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Gan4eff, ако се обърнеш към продавач-консултантите ... те горките не правят разлика между CRT и LCD :) Камо ли да решат такъв казус.

Ако има клауза по търговския закон за връщане на стоки поради причината че не си се информирал и че не ти са били ясни гаранционните условия на дадената стока - и си в правото да си я върнеш и да ти дадат парите - ОК!

Но има тънки моменти тук - стоката трябва да си е в оригинална опаковка, и да не е ползвана ( в случая не е така - ти си го ползвал 5 дена и решаваш че не ти харесва ) тези стоки в USA се продават -40% / -50 %, наричат се Refubuished или върнати стоки.

В България такава политика няма.
Carp Madness Bulgaria
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мaver гледай сега,гаранцията си е гаранция,просто исках да обясна на колегите които не са запознати че,имат право на пробен период от 14 дни в който период могат да направят своето заключение,-взимам го или не го взимам.Даже и въобще да не си го отварял кашона ,можеш да го върнеш и да ти върнат парите.Половината европейско по футбол ,го гледах на Panasonic 1м на 2м ,а другата половина на Sony ,накрая не ми хареса нито единият ,нито другият щото много големи а хола ми е малък ,и накрая си взех 32инча.

Нема майтап ша знаиш.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Бай Стояне.. това ми е ясно, но нали се сещаш, че никой няма да те трае да взимаш стока и да си я връщаш през 14 дни :)

И аз съм за Повече права на потребители, но в случая законите са ни такива, а законите ги правят избраните от нас хора в парламента
Carp Madness Bulgaria
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Рaзликата от БГ-то и тука е че, тук на едно място са събрани 5 магазина с габаритите на Метро-БГ ,на едно място,и всичките продават бяла и тв техника.И след 10 минути път с кола в друга посока ,пак така. :wink:Та търпят си ме ,без майтап. :D
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Е незабвавяй, че темата е за Технополис БГ :) Не за ХИПЕРмаркетите в Испания :smt023
Carp Madness Bulgaria
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Малииии ако се научат махала ''ТОКАЙТО'' че,мое а стане делавера с Технополиса ,глей кво стаа. :lol: :lol: :lol:
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Мани... нали се сещаш 3те Бразилски махали в Пловдив, ако надушат далаверата 14 дена безплатно за кво иде реч... веднага са опънали по един или два 50" плазми :) :supz:
Carp Madness Bulgaria
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Спираме че,може да има и грамотни от тях и са да четът тука. :D :D :D
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Викаш вече да са надушили далаверата и да са си взели по 1 :smt024 :lol: :lol:
Carp Madness Bulgaria
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Ейй да не дава господ такоза зло .Ама аз пак щи вкарам един контра върпос .Как аджеба аз ще разбера че тази стока не ме кефи или има проблем след като за да я върна не тряя да съм я ползвал .За документациота и опаковката ОК спор няма макар че за опаковката не е никакъв проблем след подмяната да си земат опаковката от стоката която зимам аз и да си я сложат на стоката която връщам /с плота ми стана точно така / Значи пак тря да го ползваш тоз продукт няколко дни за да разбереш дали ти допада или не къв е смисула от 14 дневен срок за връяане кат телевизора ще седи у кашона и аз няя да знам дали е цветем или чернобял .Недейте така бе хора Давам ви прясна информация .Втехнополис Ямбол подменят монитори с изгорели пиксели инфото е от преди час лично от Началник на отдел рекламации запознахме се с него като връщах прословутия плот .Човека каза така : Всяка една стока се проверява предварително за дефекти ако се установи че цялата партида е такава и неможе да се достигне уговорка с производителя за връщане на пратката .каквито са случаите с монитори щот /вече знаем защо 3mpix / стоката се пуска на преференциална цена на която я е закупил магазина +разходите за нея без печалба ,като изрично се съобщава че дадената стока е с еди какво си качество НО друг е въпроса че продавачконсултантите са забравили да ви кажат тази подробност когато си купувате LCD или просто така са инструктирани па ако мине номера .Но човека ми каза че няма да има никакви проблеми да ми подменят каквато и да е стока ако тя не ме кефи и са спазени сроковете за връщането и които са 15 дни от датата на закупуване или реално 14 пълни дни
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Ганчев ,май говорим за едно и също и па немоем да се разберем.В случая монитор,взимаш гледаш 14 дни пиксели ,миксели и ако не ти аресва връщаш.Няма никакво значение, дали стоката е закупена с намаление и дали са ти обяснили що аджеба е намалена.Един случай от многото:-Купих си преди време ел.радиатор BOSCH от тея маслените,взимам кашона и аре дома.Отварям го и при ваденето от кашона,опппоппооп и прааас на земята ,изпуснах го :shock:.Едно от колелата ,които са пластмасови ,взе че фърли фира,пускам го работи.На другия ден обратно в магазина и право при рекламациите.-Гле кво стаа им викам ,дали сте ми радиатор със счупено колело.
Одговорът им беше ,-остави го този тук и влез вътре да си вземеш друг.Мисълта ми е че дори и да е проверена стоката в магазина ,в което много се съмнявам,неможеш да знаеш кво и е на стоката преди да си я пробвал в домашни условия няколко дни.
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Е те тва се опитвам да обясня на колегата Маверик ама той не изка да проумее щото гледа и от страна на продавача .Аз не изкам да си давам парите за стока която има изгорял пиксел неработеща функция по малки параметри или каквото и да е ако някои изка такава стока това си е негов проблем до сега на мен рекламациите винаги са ми ги приемали с или без скандали само една рекламация немо да върна това е жената.Права рекламация на майка и че вече не е като едно време удъртяла е почна да мърмори и т.н. ама бабата вика ' еееее зетко аз рекламации не приемам да си гледал ' че и гаранцията и изтече.Там вече няма на каде ,ама в технополи или техномаркет или домо или кадето и да е друг магазин връщам им стоката и стой та гледай
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”