Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Спинер
Модератор: sestrata
Re: Спинер
дървото няма ли да се запали от оловотоrmstanev написа:Дали от дърво ще стане този калъп? Струва ми се, че ще ми бъде по-лесно да го дялна от дървесина. Ще пробвам тия дни и ще пиша.
кьоркефали
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Няма, ма трябва да се разбирате от дърворезба!chopara написа:дървото няма ли да се запали от оловотоrmstanev написа:Дали от дърво ще стане този калъп? Струва ми се, че ще ми бъде по-лесно да го дялна от дървесина. Ще пробвам тия дни и ще пиша.

стари времена...

Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- вече хвърля и на тежко
Преди малко направих едната половина от калъпа от дърво. Дялках с длетата за дърворезба после с пирографа доизчистих ръбовете и се получи ето това
( ба, колко ми била мръсна клавиатурата!? ) Обаче май ще пробвам с гипс и фолио както казва AL KAPONE. Горе долу добре се получи ама май не става. Там където съм дялкал ще останат по отливката грапавини и няма да е гладка, то може да не пречи ама...

- maranzika
- сериозен играч
А пък според мен се е получила перфектна.Направи и другата половина и отлей няколко броя.Според мен ще са хубави.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Грапавините няма да пречат извъобще даже ! Идеята на спинера е преутежнена блесна с що годе аеродинамично утежнение за постигане на по-голяма дистанция ! Визуалната форма на рибка при тежеста е най-вече за улов на риболовци докато за самият рибоулов е много по-важно самото листо да се върти перфектно и самото утежнение да е достатъчно аеродинамично и балансирано с листото та да има добър полет . От друга гледна точка колкото по-гладко то толкова по-добра аеродинамика ама тва май малце след баланса и формата на самото тяло идва 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Напълно съгласен с адаша. Отлей го с форма на капка и ще работи още по-добре. Най-важното е да ползваш лагерован вирбел за пропелера, иначе ще започне да се върти около оста при бърза проводка. Лопатката не трябва да е много тежка и дебела.
-
- вече хвърля и на тежко
Бях се отказал да го правя от дърво, но Вашите мнения ме накараха да го довърша до край. И най-вече го правя заради maranzika заради неговото мнение. Сега доуправих малко първата половина и ще почвам втората. А като отлея първата бройка ще я снимам да я покажа.
-
- научил се да хвърля
Здравейте! Знам че спинерите се ползват основно за распер, но искам да попитам някой имал ли е слука със спинер да хване бяла риба (става дума за риболов от брега, на големи язовири, а и не само). И какъв цвят ще е по-подбодящ за бялата - жълт, бял, сив? Защото са доста тежки и летят на далеч, а това е предимство за риболов от брега 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
За бялата и дистанция бих заложил не толкова на спинер колкото на клатушки тип "лястовица" на Тоби , Томи и пр. . По принцип за бялата въртящата се блесна ( а спинера си е точно това ) не е особенно удачна примамка което не значи че не лови .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Ясно, мерси много 

-
- сериозен играч
все пак ако не е плоско вероятноста листото да завърти тялото при повисоко триене във вирбела е по голямо .Проба -грешка метода е най - безгрешния за сега

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- майсторчето страхил
- сериозен играч
-
- ще става разбирач
колеги кажете ми он-лайн магазин от който да си закупя спинери
ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ТРУДНО СЕ ХВАЩА ГОЛ ШАРАН
-
- ще става разбирач
Болки в ръката ми от хвърляне ...