Уред за икономия на ток

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

takezo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Уред за икономия на ток

Мнение от takezo »

Павел Иванов написа:То и зависи какво се разбира под икономия де :lol: В нас се отоплявам само с инвенторни климатици от седем осем години насам . Болшинството от ел.уредите ми са клас А , болшинството от другите са клас АА а останалите клас ААА ! Да му ибъ и бабата се не мога да проумея как зимно време трудно падам под 350лв. сметка д`ба тая крива нива начи :evil: Виж това го спазвам напълно и действа , гарантирам :
Ето долу един Фен твърди друго :

"......аз с три климатика отоплявам 80-90 квадрата къща и тока ми за времето 16.12.1008 - 16.01.2009 г. е 64 лева/ без готвенето, което е на друг електромер/.За консумация трудно може да се каже, зависи от топлозагубите и начина на експлоатация, но машините от този клас са достатъчно икономични и създават много добър комфорт.
http://www.refteh.ee/index.php?lang=est&main_id=51 на този линк можеш да видиш възможностите на машините, по средата на страницата има три ПДФ-а с консумацията на мишините в зависимост от външната температура и натоварването на компресора.Гледай данните на ND модела, същите са за Е модела. .................Няма такова нещо.Машините ми работят постоянно от октомври до април, въобще не се спират.Само се регулира температурата........."

С тези 64 лв. май си вЕрва само той. :wink:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Joromv
новобранец
новобранец

Мнение от Joromv »

Защо? И аз с 2 Тошиби 16ки топля апартамент от 68 квадрата и най голямата ми сметка за ток е 105лева.
В офиса същите само, че 10 и 16 - 60 лева. Е качеството си има цена Тошибата не е 800лева, ама всеки решава за себеси.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Е , верно е че едно е да топлиш апартамен къде го "топлат" минимум от четири страни друго е да топлиш къща ако и да е изолирана и със съответните дограми :wink: То и за туй сметките особенно при съпоставка апартамент 68 кв.м. и къща с разгъната площ малко над 380 кв.м. ( при това една трета от нея не отоплявам ! ) си е малце ........
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

То че нема да пестите енергия ,то стана ясно ,ами Павле вземи кажи кво се разбрахте за Смолянско :drinkers::idea: :?: :wink: :lol:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
snegk

Мнение от snegk »

То,че няма да пести го разбрахме,но дали ще стане да предпазва цялата исталация от токов удар.Нека само компетентни да отговорят за да не го пращам по пощата на тоз който ма е подвел :lol: :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Няма да върши работа при токов удар!
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми то ясно за Смолянско . Ще се яде , пие и ако остане време и за риба ще се ходи и тъй :D

пп - кофти че като преям със Смилянски боб с наденица и буля ме кара да спим на друго легло :? що ли :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”