Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Уред за икономия на ток
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Re: Уред за икономия на ток
Ето долу един Фен твърди друго :Павел Иванов написа:То и зависи какво се разбира под икономия деВ нас се отоплявам само с инвенторни климатици от седем осем години насам . Болшинството от ел.уредите ми са клас А , болшинството от другите са клас АА а останалите клас ААА ! Да му ибъ и бабата се не мога да проумея как зимно време трудно падам под 350лв. сметка д`ба тая крива нива начи
Виж това го спазвам напълно и действа , гарантирам :
"......аз с три климатика отоплявам 80-90 квадрата къща и тока ми за времето 16.12.1008 - 16.01.2009 г. е 64 лева/ без готвенето, което е на друг електромер/.За консумация трудно може да се каже, зависи от топлозагубите и начина на експлоатация, но машините от този клас са достатъчно икономични и създават много добър комфорт.
http://www.refteh.ee/index.php?lang=est&main_id=51 на този линк можеш да видиш възможностите на машините, по средата на страницата има три ПДФ-а с консумацията на мишините в зависимост от външната температура и натоварването на компресора.Гледай данните на ND модела, същите са за Е модела. .................Няма такова нещо.Машините ми работят постоянно от октомври до април, въобще не се спират.Само се регулира температурата........."
С тези 64 лв. май си вЕрва само той.

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Защо? И аз с 2 Тошиби 16ки топля апартамент от 68 квадрата и най голямата ми сметка за ток е 105лева.
В офиса същите само, че 10 и 16 - 60 лева. Е качеството си има цена Тошибата не е 800лева, ама всеки решава за себеси.
В офиса същите само, че 10 и 16 - 60 лева. Е качеството си има цена Тошибата не е 800лева, ама всеки решава за себеси.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Е , верно е че едно е да топлиш апартамен къде го "топлат" минимум от четири страни друго е да топлиш къща ако и да е изолирана и със съответните дограми
То и за туй сметките особенно при съпоставка апартамент 68 кв.м. и къща с разгъната площ малко над 380 кв.м. ( при това една трета от нея не отоплявам ! ) си е малце ........

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
То че нема да пестите енергия ,то стана ясно ,ами Павле вземи кажи кво се разбрахте за Смолянско
,а

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
То,че няма да пести го разбрахме,но дали ще стане да предпазва цялата исталация от токов удар.Нека само компетентни да отговорят за да не го пращам по пощата на тоз който ма е подвел

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Павел Иванов
Ми то ясно за Смолянско . Ще се яде , пие и ако остане време и за риба ще се ходи и тъй
пп - кофти че като преям със Смилянски боб с наденица и буля ме кара да спим на друго легло
що ли

пп - кофти че като преям със Смилянски боб с наденица и буля ме кара да спим на друго легло

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов