Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Вместо пъстърва
-
- кандидат преподавател
Вместо пъстърва
Още на 31.01.като разбрах колко народ се е засилил по Тешелска,Давидковска,Въча и още десетки знайни и незнайни потоци и ряки в преследване на легендарните петнисти"тигри",реших друго и на 01.02.,возен кат куфар към митницата,забих в източна посока Златоград и след него.Цел-по-прозаичен рибоулов на кефали,но в планинското зимно време и това е тръпка.С много по-голяма вероятност да я изпиташ,отколкото да фириш липсващи пъстърви.И желаното,след проби на реката Върбица край с.Добромирци и с.Пресека стана действителност - на един разлив със средно течение къде 11.00 часа бе локализирано струпване на кефалюги.Замлатихме ги на изтичане,кой с болонезе,кой с мач.Плувки всекви марки по 1,5г,корди 0,14-0,16,аз с повод 0,12 /щото имаше и без повод монтажи/,пълен разнобой на куките-от № 14 до № 10 от кви ли не фирми.Клъвкане нямаше на:бял,шарен червеи,хляб и забележете - вердевас!Кълвеше на торен червей,на какавида /ручейник/и по-рядко-на жито.Имаше един период,в който / видяла жабата,че подковават вола и тя си вдигнала крака /зарязах "плувката"и пробвах да се правя на спинингист.Изпробвани десетина кефалоубийствени воблерчета и още петнайсетина блеснички,които кефалите сигур разглеждаха с интерес от художествена гледна точка,ама до там.Ич не поискаха да ги пробват на вкус.Иначе хванахме достатъчно-по 20-30 броя на човек,с които всеки от групата се разпореди според разбиранията си.Аз си оставих три по-едри,които оказаха достойна съпротива,другите ги засилих обратно да растат.Вечерта с кана червено вино направих разбор на излета и почетох празника по единия стил,нема значение по кой,щото и на 14-ти пак ще отдаваме почести по подобен начин.
- carpsliven2
- сериозен играч
-
- и господ не е толокова добър
Re: Вместо пъстърва
Излета добър,давай и снимки на красивата природа,може и на риби 

Последно промяна от snegk на Вто Фев 03, 2009 10:42 am, променено общо 1 път.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Оригинален подход към пъстърваджийското откриване и убийствен резултат, като за финал!
Ми позавидях ти колега...по 30-ина риби на човек си е...ехееее...
Голяммм бравоззз на цялата ви група!
Ми позавидях ти колега...по 30-ина риби на човек си е...ехееее...

Голяммм бравоззз на цялата ви група!

Последно промяна от Jechev на Пон Фев 02, 2009 10:36 pm, променено общо 1 път.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- разбира нещата
браво колега!тва на върбица ли?
Отлично пресъздадена обстановка!
И без снимки,видях всичко!
Респект!!!
И без снимки,видях всичко!
Респект!!!
браво колега перфектно ни пресаздаде обстановката за момент помислих че и аз сам бил там