Захранка за таранка

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Захранка за таранка

Мнение от eminem94 »

колега и с хляб става но аз ти кaзвам на бял червей брат ми е на 10 за 1 час извади около 50-70 таранки сам
Последно промяна от eminem94 на Вто Юли 29, 2008 6:42 am, променено общо 1 път.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

eminem94 написа:колега и с хляб става но аз ти акзвам на бял червей брат ми е на 10 за 1 час извади около 50-70 таранки сам

А ти колко извади? Постижението на брат ти е завидно за възраста му. Таранка на минута. Но щом ти ми аказваш. Пожелам му много успехи за в бъдеще и на теб също.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Ползвам на Fil Star шаран ягода + ягода с коноп пак на същатат фирма двете захранки + няколко капки адептив "Сладка царевица" за вкус таранката е като луда след като метнеш някоя друга топка и след това дохранваш от време на време също така може да направиш някои шарански удър

Ако искаш упростен вариант на захранка 2 хляба + вода намачкваш го хляба хубаво после прз сито го прекарваш да бухне
добавяш няколко шепи пръст ако искаш да има хубав аромат взимаш на маикати есенциите за кекс и слага6 2-3 капки :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Ползвам предимно готови.Fil Star са доста добри за целта но задължително им слагам и някакъв аромат допълнително.Било то и обикновенна ванилия.
ШарАнЧО
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ШарАнЧО »

Царевично брашно, хляб и ванилия в пакетчета с малко вода.Екстра е.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

за мен едно от най ефикасните неща е вариш си кус кус и ги жулиш на хляб :D няма лабаво :wink: никога не ме е предала тая рецепта :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
ШарАнЧО
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ШарАнЧО »

Мисля, че варено жито и добавяне на пакетчета ванилия при варенето става добра захранка и стръв :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

ШарАнЧО написа:Мисля, че варено жито и добавяне на пакетчета ванилия при варенето става добра захранка и стръв :)
Никога не се добавя при варенето- добавя се после :idea:
Изображение
ШарАнЧО
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ШарАнЧО »

IDA написа:
ШарАнЧО написа:Мисля, че варено жито и добавяне на пакетчета ванилия при варенето става добра захранка и стръв :)
Никога не се добавя при варенето- добавя се после :idea:
Месри за съвета.
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s0n3x »

КОЛЕГИ ПОМОГНЕТЕ :prayer:
Днес отивам на 1 микроязовир в близост до града ми. Захранвам със мачкан хляб смесен със жито и ванилия и малко вода. Мятам на стръв жито и КАКВО ?!? кълват ми само ДРЕБНИ ЧЕРВЕНОПЕРКИ, каракудата НЕ БУТВА. Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарен ...
:arrow: Take pictures, not throphies.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Ами първо житото за този сезон не е много подходяща стръв не го отхвърлям като вариант,но просто рибата сега набляга да мръвката - бял,торен,земен .Пробваи края на Август началото на Септември когато рибата търси високо калорични храни за натрупване на мазнени за зимата.Към захранката добави малко накълцан червен червей тъка каракудата ще се събере със сигурност :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
s0n3x
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s0n3x »

ExTaZzY написа:Ами първо житото за този сезон не е много подходяща стръв не го отхвърлям като вариант,но просто рибата сега набляга да мръвката - бял,торен,земен .Пробваи края на Август началото на Септември когато рибата търси високо калорични храни за натрупване на мазнени за зимата.Към захранката добави малко накълцан червен червей тъка каракудата ще се събере със сигурност :wink:
Мерси за съвета след като сложа в захранката червен червей, после пак на торен или на земен ли да ловя?
П.С. Аз като ловя обикновенно на торен или на земен само малки костурчета и часовници ми кълват, пък на бял дребни червеноперки ми гълтат :rolleyes: :smt102
:arrow: Take pictures, not throphies.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

s0n3x написа:
ExTaZzY написа:Ами първо житото за този сезон не е много подходяща стръв не го отхвърлям като вариант,но просто рибата сега набляга да мръвката - бял,торен,земен .Пробваи края на Август началото на Септември когато рибата търси високо калорични храни за натрупване на мазнени за зимата.Към захранката добави малко накълцан червен червей тъка каракудата ще се събере със сигурност :wink:
Мерси за съвета след като сложа в захранката червен червей, после пак на торен или на земен ли да ловя?
П.С. Аз като ловя обикновенно на торен или на земен само малки костурчета и часовници ми кълват, пък на бял дребни червеноперки ми гълтат :rolleyes:
Ами има един принцип за захранките къквото съдържат на това трябва да се лови тоест,добавяш суха царевица ловиш на сладка царевица от консерва,добавяш накълцан земен - ловиш на торен.Стръвта която ти е на куката трябва да се различава от тази в захранката ако ме разбираш има едно Но това не значи,че като добавиш към захранката жив бял ще имаш успех ако ловиш на същия белия червей за захранката трябва да е "Изпънат" или по-точно умъртвен било то замразен оставен на висока темепратура навън,но не похладна защото ще какавидизира и ще се превърне в кастер затова аз предпочитам да го замразя и 2-3 часа преди риболов да го размразя след това го добавям към захранката и ловя на жив бял.Може да го ароматизираш вече на пазара има подобни ароматизатори за стръв които са от порядъка на 10 - 11лв и стигат за около 20 риболова но за тези 20 риболова ти ще си избиеш парите след успешния излет. :wink:

Другото което мога да препоръчам като захранка е - ако ви остава качамак от предния риболов не го изхвърляйте просто му добавете малко царевично брашно и го направете на "пясък" тоест го раздробете на ситно било то през сито или на ръка след това го замразете до следващия риболов.Преди риболова го размразете от предната вечер добавете му 1/2 от количеството му чукано кюспе и 1/2 захранка за шаран аз ползвам Filstar Ягода Шаран или Filstar Шаран
Ефекта е доказан заради трърдите частици в качамака,кюспето и захранката подбора на рибата става в голям успех и след обирането на ситните частици от дребната риба идва момента на големите :twisted:

Дано съм бил полезен :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”