Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Захранка за таранка
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Захранка за таранка
колега и с хляб става но аз ти кaзвам на бял червей брат ми е на 10 за 1 час извади около 50-70 таранки сам
Последно промяна от eminem94 на Вто Юли 29, 2008 6:42 am, променено общо 1 път.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
eminem94 написа:колега и с хляб става но аз ти акзвам на бял червей брат ми е на 10 за 1 час извади около 50-70 таранки сам
А ти колко извади? Постижението на брат ти е завидно за възраста му. Таранка на минута. Но щом ти ми аказваш. Пожелам му много успехи за в бъдеще и на теб също.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ползвам на Fil Star шаран ягода + ягода с коноп пак на същатат фирма двете захранки + няколко капки адептив "Сладка царевица" за вкус таранката е като луда след като метнеш някоя друга топка и след това дохранваш от време на време също така може да направиш някои шарански удър
Ако искаш упростен вариант на захранка 2 хляба + вода намачкваш го хляба хубаво после прз сито го прекарваш да бухне
добавяш няколко шепи пръст ако искаш да има хубав аромат взимаш на маикати есенциите за кекс и слага6 2-3 капки
Ако искаш упростен вариант на захранка 2 хляба + вода намачкваш го хляба хубаво после прз сито го прекарваш да бухне
добавяш няколко шепи пръст ако искаш да има хубав аромат взимаш на маикати есенциите за кекс и слага6 2-3 капки

Без риболов няма любов !
Ползвам предимно готови.Fil Star са доста добри за целта но задължително им слагам и някакъв аромат допълнително.Било то и обикновенна ванилия.
-
- научил се да хвърля
Царевично брашно, хляб и ванилия в пакетчета с малко вода.Екстра е.
за мен едно от най ефикасните неща е вариш си кус кус и ги жулиш на хляб
няма лабаво
никога не ме е предала тая рецепта 

-
- научил се да хвърля
Мисля, че варено жито и добавяне на пакетчета ванилия при варенето става добра захранка и стръв 

-
- учете се от него
Никога не се добавя при варенето- добавя се послеШарАнЧО написа:Мисля, че варено жито и добавяне на пакетчета ванилия при варенето става добра захранка и стръв

-
- научил се да хвърля
Месри за съвета.IDA написа:Никога не се добавя при варенето- добавя се послеШарАнЧО написа:Мисля, че варено жито и добавяне на пакетчета ванилия при варенето става добра захранка и стръв
- s0n3x
- научил се да хвърля
КОЛЕГИ ПОМОГНЕТЕ
Днес отивам на 1 микроязовир в близост до града ми. Захранвам със мачкан хляб смесен със жито и ванилия и малко вода. Мятам на стръв жито и КАКВО ?!? кълват ми само ДРЕБНИ ЧЕРВЕНОПЕРКИ, каракудата НЕ БУТВА. Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарен ...

Днес отивам на 1 микроязовир в близост до града ми. Захранвам със мачкан хляб смесен със жито и ванилия и малко вода. Мятам на стръв жито и КАКВО ?!? кълват ми само ДРЕБНИ ЧЕРВЕНОПЕРКИ, каракудата НЕ БУТВА. Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарен ...

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами първо житото за този сезон не е много подходяща стръв не го отхвърлям като вариант,но просто рибата сега набляга да мръвката - бял,торен,земен .Пробваи края на Август началото на Септември когато рибата търси високо калорични храни за натрупване на мазнени за зимата.Към захранката добави малко накълцан червен червей тъка каракудата ще се събере със сигурност 

Без риболов няма любов !
- s0n3x
- научил се да хвърля
Мерси за съвета след като сложа в захранката червен червей, после пак на торен или на земен ли да ловя?ExTaZzY написа:Ами първо житото за този сезон не е много подходяща стръв не го отхвърлям като вариант,но просто рибата сега набляга да мръвката - бял,торен,земен .Пробваи края на Август началото на Септември когато рибата търси високо калорични храни за натрупване на мазнени за зимата.Към захранката добави малко накълцан червен червей тъка каракудата ще се събере със сигурност
П.С. Аз като ловя обикновенно на торен или на земен само малки костурчета и часовници ми кълват, пък на бял дребни червеноперки ми гълтат

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами има един принцип за захранките къквото съдържат на това трябва да се лови тоест,добавяш суха царевица ловиш на сладка царевица от консерва,добавяш накълцан земен - ловиш на торен.Стръвта която ти е на куката трябва да се различава от тази в захранката ако ме разбираш има едно Но това не значи,че като добавиш към захранката жив бял ще имаш успех ако ловиш на същия белия червей за захранката трябва да е "Изпънат" или по-точно умъртвен било то замразен оставен на висока темепратура навън,но не похладна защото ще какавидизира и ще се превърне в кастер затова аз предпочитам да го замразя и 2-3 часа преди риболов да го размразя след това го добавям към захранката и ловя на жив бял.Може да го ароматизираш вече на пазара има подобни ароматизатори за стръв които са от порядъка на 10 - 11лв и стигат за около 20 риболова но за тези 20 риболова ти ще си избиеш парите след успешния излет.s0n3x написа:Мерси за съвета след като сложа в захранката червен червей, после пак на торен или на земен ли да ловя?ExTaZzY написа:Ами първо житото за този сезон не е много подходяща стръв не го отхвърлям като вариант,но просто рибата сега набляга да мръвката - бял,торен,земен .Пробваи края на Август началото на Септември когато рибата търси високо калорични храни за натрупване на мазнени за зимата.Към захранката добави малко накълцан червен червей тъка каракудата ще се събере със сигурност
П.С. Аз като ловя обикновенно на торен или на земен само малки костурчета и часовници ми кълват, пък на бял дребни червеноперки ми гълтат

Другото което мога да препоръчам като захранка е - ако ви остава качамак от предния риболов не го изхвърляйте просто му добавете малко царевично брашно и го направете на "пясък" тоест го раздробете на ситно било то през сито или на ръка след това го замразете до следващия риболов.Преди риболова го размразете от предната вечер добавете му 1/2 от количеството му чукано кюспе и 1/2 захранка за шаран аз ползвам Filstar Ягода Шаран или Filstar Шаран
Ефекта е доказан заради трърдите частици в качамака,кюспето и захранката подбора на рибата става в голям успех и след обирането на ситните частици от дребната риба идва момента на големите

Дано съм бил полезен

Без риболов няма любов !