Размисли и страсти !

Модератори: Павел Иванов, sestrata

БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти !

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

пробвай с "БАМБУК" ,уникален е ,щом можеш да си позволиш, нека да е "цепен"?

П.С. за да не шашкаш търсачката,(кой?ли я ползва),има такова заглавие на друга тема :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Не те ебава човека ама не знам кой ще ти я достави а и цената ще е солена
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Кой знае може пък да не се гъбарка.Виж какво пишат,но дали е вярно. В края на миналия век върховото постижение са прътите от лепен бамбук. Днес те все още не са загубили очарованието и свойствата си. Изработват се от зрял бамбук, който има дебел слой жилава и здрава дървесина. Това най-добре се вижда по кафявия му цвят в напрачен разрез. Бамбуковите пръти са леки, тънки, жилави и здрави. Към изискванията, които се предявяват към спининговите пръти се доближават лепените бамбукови пръти. Правилно обработеният бамбук е жилав и стъблото се цепи на тесни ленти (10-12 мм). Преходните възли между колената се изпилват или се пресуват. От лентите се изрязват сектори с различна дължина и конусност. От тях се правят лепените бамбукови пръти, най-често от шест гранкии - щестостенни, слепени помежду си. След слепването и просушаването прътът се шлайфа, покрива се с няколко пласта лак, като добре се изсушава след всяко покриване. Лакът предпазва дървесината от влага и прави пръта по-дълготраен. За да се увеличи здравината му, преди лакирането се правят намотки на различни места във форма на отделни тесни пръстенчета. Разстоянието между пръстенчетата е различно и също зависи от диаметъра на пръта, но колкото по-наблизо са те, толкова повече се увеличава неговата здравина. Задължително ръчната им занаятчийска изработка обаче ги прави много скъпи, но все още те имат пазар в лицето на най-консервативните табиетлии в класическия риболов с муха и шнур. Ако можем да се изразим така, тяхната клиентела е от същия кръг хора, които си позволяват тапицерия от естествена кожа, арматурно табло и волан от махагон в автомобила си
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

никой не те бъзика http://www.fultzrods.com/Bamboo%20Spinning%20Rods.htm потърси ,има, щом имаш"програма" цепи се на 6 и вадиш гума от Беларус пълна с песък :idea:,няма грижи :?:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами като гледам какво и за къде търсиш то се е това :

http://www.moscanella.ru/daiko/products ... m?cat=8175

по-точно тоя модел как на Калоянчо :
ABS-832LF absolute Plug & spinner rod fast 252 1,5-10,5 3-10 2 23 15530.00

ми се върти у главата :D

пп - инак на Мегабасс спининговите бамбуци са красотъ отсекъде , мани ги тия на Бовският :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Хъ Павлети, твоя пост чаках тук и се чудех само кои Лумис ще препоръчаш, и ти ме изнЕнада :D . Иначе от лепен бамбук каква мухарка ми показаха :shock: , ама и струваше колкото всички коли паркирани под моста за Тодоричане :(
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Зер , ще плюя я :lol: Ама тебе в случаят хич да не те боли кура начи :lol: Та тъй , ако верно ще я ползваш там и то с тия примамки които си обявил не мисля че това - 2.1 м 5-20gr - е добро решение ама ич :wink: Нарочно пущих точно туй Дайко специално разработено за Руският пазар щото е точно за тоя вид примамки , много бързо което ти дава перфектен усет освен на далече заметнатите воблерчета и блеснички то и на миниатурни клатушки и силикончета а за туичинг възможностите му направо ще си замълча :D То като погледнеш дължитната , теста , акцията , теглото и пр. ще видиш че е точно това което търсиш а и е само около 350 евра :wink:

пп - перфектно би се балансирало с една Стеличка на 1500 па и ще си отиват визуално :wink:

Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

xenohаck написа:... Дайте съвет за следното искам спининиг с максимален кастинг на леки примамки блеснa 00 - 2 , воблери от сорта на Tiny Fry , Chubby , подчертавам няма да го ползвам на река !! Препоръки за брейд или корда също ми дайте препочътелна дължина на гегата и т.н ! ....Цената не ме бърка !
Отговаряме на питането в случая молим ти сЪ ! Инак може да се смени макарето с една Дайва Лувиас 2500 примерно и като цяло щи падне с педесетина евра надолу таман колкото за другите убостии а именно - брейд Варивас лайт гейм 8 либри , монофил Варивас Супер Троут 6 либри , дължината от 2.52м на гегата е повече от идеална за случаят сметам :wink:

пп - може и едно Сертейтче Къстъмче ама тогива ценовата разлика със Стелата реЗко се размива и не остааа за линия начи :wink:

Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

xenohаck написа:... Сестрата сестрата ми е спасението !
Ами ако и той прочете това - Цената не ме бърка ! - май къмто "жълтурковците" ще те препрати ако и да не лови с търсените от теб примамки :wink: Иначе си прав ! Дребните радости са солта на живота . Днеска след стеклите се неколко дребнички наглед убавини как :

- от митницата пакет с 8.600кг. дрешорляк за булката от Француско .
- от пощата часовник със Спайдърмен от ХонКонг за детенце .
- от банката петцифрен превод тип аванс по неква фактура .

та след тия дребни наглед радости съ чувствам напълно морално задоволен и ущастливен и за целта довечера ще се усвиня само как аз си знам :D :D :D

пп - мита и скъп транспорт от жълтостранните страни ги има в приказките на братя Грим , Ангел Каралийчев и пр. , в реалният живот не е баш тъй :wink:

пп2 - "истинските" макари ти ги преотстъпвам без забележки ама никви :D ......... истински ........ :lol: :lol: :lol:

пп3 - сорри че ти отговорих напълно конкректно на точно конкректното питане ! Дуг път няма да се повтори :wink:

Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не си бре :lol: :lol: :lol: Просто не си вникнал в самокритичният тон на написаното от мен чийто подтекст в случаят ( към мене си де ) беше - кат попитат предлагаш но не задълбаваш ! - и тва си го повтарям постоянно ама пръстета немирни щтракат , щракат ......... :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Днеска ми пристигна една Дайва Сол от Американско.Не съм плащал никакво мито.Дойде си направо в пощата.Нема митници,мита и тем подобни. :wink:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Ами честито
.........!
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

certate написа:Ами честито
Ами мерси :wink:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”