Церова Кория

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Re: Церова Кория

Мнение от HarryCarp »

Айде и аз да си кажа моето виждане за нещата.Та условията както вече се разбра са това :
dervisha написа:Язовира ще баде за спортен риболов.Таксата на денонощие е 30лв. Големината на шараните започва от 250гр. и достига до 20кг.,рибата до 2,500кг може да се закупува от рибарите. От тази големина на горе се хваща и отново се връща във водоема.Като екстри язовира предлага безалкохолно,бира,скара,сладолед и безжичен интернет.
И всеки като ги знае разбира се сам си решава дали ще ходи или не.Аз само бих допълнил само че рибите трябва задължително да се вадят от водата само с кеп, на брега уловената риба се поставя само на дюшек, и на рибата която по регламент трябва да се върне във водата, първо трябва да и се сложи дезифектант /антибиотик/ на разранените места около устата и по тялото й и така да бъде върната във водата. :wink:
Истината е че водоема държи невероятни риби, с абсолютно чисто дъно и всеки риболовец може да отиде поне веднъж и да тества спокойно всичко което знае за риболова на шаран. :wink: Основно рибата взима на протеинови топчета с аромат най-вече на риба, мида и рак, както и на пелети с аромат на риба.

maranzika написа:Ами аз което знам е ,че собственика храни нощно време рибата в средата на гьола и денем тя просто си е там и затова не кълве.Нека някой който е ходил ме убеди в противното!
Тази информация не отговаря на 100% на реалноста. :wink: Че рибата се храни от собственика е вярно и това е нормално, понеже шарана изяжда на денонощие ако не се лъжа около 4% от теглото си.И ако не намери нужното количество храна нали се сещате какво ще му се случи. :wink: Та рибата я хранят, но на дистанция от 70-80м от брега който е разрешен за риболов и не мисля че тази дистанция е проблемна за достигане от риболовците при хвърляне от ръка.И по този начин и на риболовците не им се налага да хвърлят по 10-20 кг. подхранки за примерно 3-4 дневен излет. :wink:
Другото което мен лично много ме зарадва е че от тази пролет във водоема ще бъде пуснат и достатъчно количество бял амур с тегло между 10 и 15 килограма и риболова ще бъде още по разнообразен. :wink: Количеството на амура който ще бъде пуснат разбира се ще е съобразено с големината на водоема и наличното количество вече в него на шаран.
За отношението на собственика Марин и охраната Митко, какво да кажа. :roll: Като всеки собственик иска от посетителите да спазват стриктно регламента за провеждане на спортен риболов и да оставят след себе си мястото на което са били ЧИСТО.От там на татъка нямате никакви проблеми с това кога и с кого ще отидете на водоема да подърпате хубави шарани.Аз лично съм един от хората на които не веднъж лично Марин и Митко са влизали с наличната им лодка и са ми захранвали желаният от мен участък с желаната от мен захранка.
Та каквото и да кажа, според мен най-добре е око да види ръка да пипне. :wink: А сега и по-добрите ми риби уловени от мен през есента на 2008 г. на яз.Церова Кория :wink: изключение правят само първите две риби от клипа.

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WuIILzbce48&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=e0ba123b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Единственото,което мога да кажа е браво на собственика на язовира-в крайна сметка кеф цена няма и не е казано,че всяка седмица трябва да се ходи,може два пъти в годината,но да е сигурно,че има риба във водоема и всичко зависи от рибаря и късмета,разбира се.А на повечето платени водоеми си остават само големите приказки на собствениците,плащаме по-малко,но и нищо не получаваме,има и изключения Езерово,рибарниците преди Кричим...няма да изреждам всички,но те не са много.
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Pavkata 1977 написа:Единственото,което мога да кажа е браво на собственика на язовира-в крайна сметка кеф цена няма и не е казано,че всяка седмица трябва да се ходи,може два пъти в годината,но да е сигурно,че има риба във водоема и всичко зависи от рибаря и късмета,разбира се.А на повечето платени водоеми си остават само големите приказки на собствениците,плащаме по-малко,но и нищо не получаваме.

:smt023 :smt023 :smt023 Всичко е въпрос на желание и приоритети. :wink:
Kedon
новобранец
новобранец

Мнение от Kedon »

Здравейте колеги,някой ходил ли е тази година на яз. Церова Кория да каже колко се плаща и въобще какви са правилата
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

-20лв за денонощие спортен риболов
-1лв на дънна пръчка при улов и закупупуване на шаран /може да се вземат шаранета от 1 до 3 килограма на цена 5лв/кг - за светлата част от денонощието
- 5лв за една пръчка на плувка и каракудата е бонус - за светлата част от денонощието
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Kedon
новобранец
новобранец

Мнение от Kedon »

благодаря
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”