Има ли смисъл???

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Има ли смисъл???

Мнение от Ribarina »

Аз още не съм подновил билета и се чудя има ли смисъл?Ще ви изброя няколко причини пораждащи моите съмнения и чувства към ИАРА:
1.От 1.12.2008 до 31.1.2009 от Манденското езеро са извадени с парашути,на засечка и с мрежи стотици ако не хиляди тонове риба.С очите си видях как най-малко 500 човека на дигата на помпената станция в Меден Рудник Вадят Таранка,Шаран и Платика с чували на парашут.На циганите им изкупуваха рибата на място 0,60 лв..Риболовните и жандармерията идват и се дърпат само с някакви дядовци,които искат да хапнат и на всичкото отгоре си имат платени билети.Никой не закачи братята роми,а те двама хващат един носи чували,докато се върне новият чувал е пълен.
2.Миналата година звъня на ИАРА и казвам:"Добър ден един си пуска мрежите върху моята въдица.Аз съм на канала в Новоселци." Отговор:"А добре идваме след малко". След два часа няма никой.
3.Лично съм виждал как си говорят Риболовните и бракониери с километри мрежи пуснати във Вая.Това става миналото лято.
4.Виждал съм как Риболовните се правят на герои и бият някакви лапета и дядовци на по 70 години
Има и още но незнам дали има смисъл да ви ги изброявам до край
И какъв е този членски внос.Преди искаха членски внос за язовирите в Черноморец,а сега няма една риба там.Всичко е изтърмъчено от "добросъвестни" ЧЛЕНОВЕ
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Има ли смисъл???

Мнение от Митев »

Ribarina написа:Аз още не съм подновил билета и се чудя има ли смисъл?Ще ви изброя няколко причини пораждащи моите съмнения и чувства към ИАРА:
1.От 1.12.2008 до 31.1.2009 от Манденското езеро са извадени с парашути,на засечка и с мрежи стотици ако не хиляди тонове риба.С очите си видях как най-малко 500 човека на дигата на помпената станция в Меден Рудник Вадят Таранка,Шаран и Платика с чували на парашут.На циганите им изкупуваха рибата на място 0,60 лв..Риболовните и жандармерията идват и се дърпат само с някакви дядовци,които искат да хапнат и на всичкото отгоре си имат платени билети.Никой не закачи братята роми,а те двама хващат един носи чували,докато се върне новият чувал е пълен.
2.Миналата година звъня на ИАРА и казвам:"Добър ден един си пуска мрежите върху моята въдица.Аз съм на канала в Новоселци." Отговор:"А добре идваме след малко". След два часа няма никой.
3.Лично съм виждал как си говорят Риболовните и бракониери с километри мрежи пуснати във Вая.Това става миналото лято.
4.Виждал съм как Риболовните се правят на герои и бият някакви лапета и дядовци на по 70 години
Има и още но незнам дали има смисъл да ви ги изброявам до край
И какъв е този членски внос.Преди искаха членски внос за язовирите в Черноморец,а сега няма една риба там.Всичко е изтърмъчено от "добросъвестни" ЧЛЕНОВЕ
Кото минат на проверка ще разбереш дали има смисъл :wink:
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Минават!ТАМ Е ПРОБЛЕМА! Никой не пита за нищо.Показвам старият билет и те си тръгват.Аз на речен риболов ходя само с една пръчка,колкото да се каже че съм бил там и те не ми обръщат много внимание
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

По принцип има смисъл, но то е като всичко останало - плащаш винетка- път няма, плащаш билет - риба няма :idea: Аз започнах да ходя за риба 93-та - бях втори клас, до ден днешен никога не съм проверяван :!: Както казваш един път съм виждал проверка на Тунджа и не провериха всички ами само 2-3 ма и те бяха редовни и горските се заядоха с единия що бил с 2-3 въдици и проверката свърши дотам.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

imitev72 написа: Кото минат на проверка ще разбереш дали има смисъл :wink:
Точно така.Пробвай и после пак пиши.
То явно и бракониерите имат големи успехи щом вадят по няколко чувала на излет,ама това значи ли че и ние трябва да търмъчим,за да кажа днеска голяма слука пет чувала риба изкарах.Мен парите за билет не ме бъркат.Има си правила и аз ги спазвам.Не правя това което ме дразни в другите.А билета е въпрос на личен избор.В краина сметка каквито сме ние такива са и управляващите.Като отида за риба го правя за да се разтоваря,ако хвана добре,ако не хвана не е проблем защото съм се разтоварил и т.н.Има други начини за борба с бракониерите,някои снимат други се обаждат и т.н. и т.н.Надявам се някои ден нещата да се оправят а дотогава,има една приказка Да правим каквото трябва пък да става каквото ще
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

Marco Polo написа:Темата се започва за n-ти път. Едно и също всеки път.
Не помня кога съм платил първия си билет, оттогава всяка година го плащам.
Проверяван съм 3 /три/ пъти. И ще продължавам да го плащам...
Та така...
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Ribarina написа:Аз още не съм подновил билета и се чудя има ли смисъл?Ще ви изброя няколко причини пораждащи моите съмнения и чувства към ИАРА:
Така е,причините дето си посочил са така ,за съжаление,особено ако има наблизо и от"братовчедите".Но, всеки сам си преценява,аз си го вадя билета и не си създавам излишни проблеми.Защото ,като сметна колко ни е оборудването,колко пари даваме и за самия излет примерно 7-10 дни,не си заслужава да си разваля почивката и риболова за 25-30лв.А, в интерес на истината на яз.Искър последните години ни проверяват,може 1 път в седмицата,но минават.И тогава да се правиме ,като циганите,не става.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Има смисъл,колега!!! Важното е ти,като честен риболовец и съфорумник да си извадиш билет .Както каза Митко 70 ,какво са 25-30 лева в сравнение със оборудването и такъмите,а пък и да се оглеждаш постоянно ще минат ли или няма да минат-не си е работа.Вярно етова,че ИАРА е само на хартия и,че 0,001% от проверяващите са коректни спрямо риболовците и ,че като видят по-голяма група гледат да не се заяждат ,а си подминават и си викат ей го идва пъво число ще зеем заплата,що ми требва да се заяждам за глупости...и така,ама ,като се замислиш не е само ИАРА ,те са всички на ,които им плащаме за нещо ток ,вода,парно и т.н. и логиката е такава-плати си да ти е мирна главата ,да си честен със себе си и защото се налага и така трябва .Иначе ще стане една анархия....свет да ти се завие.Какво са 25 лева в днешно време и къде не си ги дал!?! :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Днес бях на марица и мина проверка в градската част бях под моста на ВХВП и дойдоха наще хора най-накрая на мангалите никои нищо не им каза а имаше до мен един пенсионер не беше си подновил билета му истряскаха 50 кинта акт :evil: а онея чернилки ги оставиха да избягат без никои нищо да има каже :smt013 :smt011 :smt075 :smt091 :smt092
Изображение
Без риболов няма любов !
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

миналата година,пролета в сандански на въженият мост ловим с един авер и около 20 местни жители.спира джипка на ИАРА и се насочват право към нас,след като ни провериха размениха по някой лаф с част от местните без да ги проверят разбирасе и си тръгнаха.Стана ми неприятно защото от 30 години плащам заплатите на тез господа!
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kostur4eto »

Марко е прав.Трябва всеки от нас да си плаща билета заради самите нас,иначе ставаме като другите,които плюем в момента.Ако и ние не плащаме,няма да имат пари и за малкото акции,които правят сега.Абе трябва да се почне от някъде-ЗАЩО ДА НЕ СМЕ НИЕ!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Примери много,ама нали не искаме да се приравняваме на мангалите и на местните бракониери ?Е,поне за мен би било обидно,да похарчвам седмично сума ти пари по кръчмите,а да си стисна 25-ти или 32-та лева за билет-просто ще престана да се уважавам като личност.И разберете,не ни е длъжна държавата-точно обратното е,баш ние,хората с работа,бизнес,култура и некво образование,сме длъжни на държавата-да й спазваме законите и да плащаме такси,налози,цени и кво ли още не цял живот /а някои продължават да си плащат и след смъртта /.Обратното не е възможно-или няма държава ,или се е реализирала фантазията "комунизъм".
ahvoinev

Мнение от ahvoinev »

Добре де ние сме будали като го плащаме,ама все пак трябва даима някакав закон и ред,нали затова сме в европа ате не прощават на никой такъв
adjamia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от adjamia »

INCUBUS написа:Примери много,ама нали не искаме да се приравняваме на мангалите и на местните бракониери ?Е,поне за мен би било обидно,да похарчвам седмично сума ти пари по кръчмите,а да си стисна 25-ти или 32-та лева за билет-просто ще престана да се уважавам като личност.И разберете,не ни е длъжна държавата-точно обратното е,баш ние,хората с работа,бизнес,култура и некво образование,сме длъжни на държавата-да й спазваме законите и да плащаме такси,налози,цени и кво ли още не цял живот /а някои продължават да си плащат и след смъртта /.Обратното не е възможно-или няма държава ,или се е реализирала фантазията "комунизъм".
Така де....на място.... :D :wink:
Добрютро!!!
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Че ИАРА си върши работата през пръсти е факт/както и много други институции/.Че откакто ходя за риба /над 22-23 год./ съм проверяван 2 пъти-също.Това ,обаче не е, и не бива да бъде причина да сме без билети.Ние трябва да даваме пример на всички около нас,че да спазваш законите в една държава,не е нито смешно ,нито глупаво ,а нормално поведение на всеки цивилизован гражданин !!!
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Заключено

Обратно към “Риболовен билет и документи”